Ahojte žienky. Chcem Vás poprosiť o nápady, rady a skúsenosti, prípadne tipy a triky so zaváraním v soli.
Kamarát nám doniesol asi 10 kg čerešní a ja som sa rozhodla, že ich zavarím, a aby neboli presladené tak v soli. Ešte som tak nikdy nerobila, tak privítam akúkoľvek pomoc a radu. Ďakujem
Ja som tak zavárala už viac krát, na pohár naozaj štipka soli, sterilizovať, chutia výborne, nie sú presadené.
Ved ked nechces presladene, tak neslad!!!! My zavarame skoro vsetko nasucgho a bez cukru. Slivky, hrusky, jablka....
@cailinevelyn nech sa darí 🙂 ešte dodám, že som dávala čerešne dostatočne zrelé, nie také, aké sa bežne zavárajú, ale čo najzrelšie .
ceresne ocistis, vykostkujes, nahadzes do hrnca (idealne s hrubym dnom - ja robim v Zepteroch), jemne posolis (stipku soli, na 10 kil mozno kavovu lyzicku -zarovnanu, nie kopcom), nechas varit cca hodinu (cim dlhsie, tym hustejsi lekvar), potom rozmiesas do zelanej jemnosti, nechas este trochu povriet (pozor, teraz uz lekvar prska a v blbom hrnci sa moze aj prichytit), nalejes do poharov, zavries, otocis dolu hlavou (pohare) a nechas vychladnut. Hotovo.