Zaváranie čerešní v hrnci

maybe888
22. jún 2022

Baby, prosim potrebujem rýchlu radu.ako dlho zavarat ceresne odkedy mi bude vriet voda v hrnci?neviem sledovat tie bublinky vo flasi, to nikdy neviem, ci je ono.Kolko teda casu cca od kedy mi bude bublat voda v hrnci?Velká vďaka

andrea_82
22. jún 2022

ja nechávam cca 15 minút.

maybe888
autor
22. jún 2022

@andrea_82 dakujem krásne 🙂

janetinka27
22. jún 2022

ono aj zavisi, cim tie ceresne zalievas, ci studenym nalevom alebo horucim. lebo horuci sa rychlejsie v hrnci zohreje.

roja01
22. jún 2022

Zavaram cely zivot a vzdy mam dobre zavarené ovocie. Zasada je, ze kazde makke ovocie v zavickovanych poharoch v poschodovom zavaracom hrnci zalejem studenou al vlaznou vodou az nad pohare a privediem k 80*C, potom stlmim ohrev a udrzujem 20min. pri tejto teplote. Na to hned vyberam. Ak prehliadnem a docilim vyssej teploty (mam v hrnci teplomer) tak stlmim a necham pri tej teplote tolko min, kolko chyba do 100*C. Ak sa mi omylom podari docielit az 100*C, tak hned po zovreti vody vypinam a vyberam pohare. Na ovocie do poharov vzdy davam studeny sirup a dobre zavickujem. Sirup zpravidla robim v pomere na 1l studenej vody cca 0.5kg cukru a zvarim spolu.

roja01
22. jún 2022

@andrea_82 keby si varila ceresne 15 min pri 100*C, tak budu prinajmensom velmi popraskane, pravdepodobne prilis makke.

andrea_82
22. jún 2022

@roja01 samozrejme, ze ich nevarim pri 100 stupnoch, pri sterilizovani by voda vriet nemala. Kde v mojom prispevku je napisane, ze ich varim?

roja01
22. jún 2022

@andrea_82 Autorka pisala: ako dlho zavarat ceresne odkedy mi bude vriet voda v hrnci? A ty si odpovedala: ja nechavam cca 15 min. Ked vrie voda, tak ma 100*C.
Ak som vas zle pochopila, tak prepac.