Zaváranie bazalkového pesta

tanuuulka
27. aug 2024

Ahojte. Mate, prosim, niekto overeny tip na zavaranie bazalkoveho pesta? Mam vela bazalky, pesto robim kazde dva tyzdne a nestihame to jest. Vdaka 😊

viestta
27. aug 2024

Balím do malých obálok z alobalu a skladujeme ich v mraznicke

tanuuulka
autor
27. aug 2024

@viestta dakujem. A chuti rovnako po rozmrazeni?

fido69
27. aug 2024

@tanuuulka Pesto robím z medvedieho cesnaku a nemrazím. Dám do malych poharikov (bez sterilizácie) a do chladničky a vydrží až do nového zberu. 😉

tanuuulka
autor
27. aug 2024

@fido69 ako je potom mozne, ze mi zacalo plesniet 😬 na uplny vrch davam vrstvu olivoveho oleja

tanuuulka
autor
27. aug 2024

@fido69 a davas aj parmezan alebo iny syr? Lebo ja do bazalkoveho davam parmezan

fido69
27. aug 2024

@tanuuulka Pesto posekám v oleji, takže olej bráni styku so vzduchom aj na povrchu. Vo vnutri nesmú ostať vzduchové bubliny.
Ako syr používam tvrdý syr - Parmezán alebo Grana Padano + kešu oriešky.

tanuuulka
autor
27. aug 2024

@fido69 tento proces dodrziavam aj ja (davam piniove) a vidis, raz splesnelo 🤷🏼‍♀️

fido69
27. aug 2024

@tanuuulka Zatiaľ mi ešte nikdy pleseň nechytilo a robim ho každý rok. Olej predsa nesplesnivie. Musela splesnivieť bazalka...

pralinka86
27. aug 2024

Nedavam syr, malo by vydrzat dlhsie.. takto nejak a nezavaram
https://horecka.sk/domace-bazalkove-pesto-a-jeh...
Orechy podľa toho ake su doma a mnozstva tiez orientačné