Ahojte, asi pred 3 týždňami som zavárala uhorky a teraz som ich skúsila otvoriť a boli strašne kyslé, dá sa tam ešte teraz pridať cukor a ešte raz zavariť? alebo čo s nimi, poradíte?
@miskub 1.pred tým ako zavaris ochutnať 😊 2.ak sa ti chce samozrejme ze to ide cele prezavarat...riskujes ale že budú uhorky veľmi mäkké....mne by sa nechcelo 😊
@miskub aký recept si mala? Ja robím vždy podľa receptu na zelku či deko či ako sa to volá a vždy je tak akurát. Osobne by som sa s tým už nebabrala, zavar si nové uhorky podľa iného receptu a tie staré vyhoď alebo môžeš pomínať do majonézových zemiakových šalátov, ak to konzumujete.
no inak aj moje sa my zdajú velmi kyslé a to som robila podla receptu na Deku a pridala som aj viac cukru. Jeden pohár sa nechytil, tak som ho otvorila. Asi sa to musí nechať odležať. Nevyhodím to, zjeme, uvidíme po čase aké budú.
ja robím uhorky s takýmto nálevom a sú vždy dobré, kyslé nemám rada. 2 l vody, 1/2 litra octu, 30 dkg kryštálový cukor, 1 deko alebo nakladač. prevariť. Do pohára dávam kôpor, cibuľu mrkvu a naukladám uhorky, zalejem a sterilizujem na 80 stupňov, kým nezačnú meniť farbu. Vyberiem horúce, prevrátim hore dnom a prikryjem s dekou až do vychladnutia. Tie kyslé by som nevyhadzovala, otvorila by som ich a do každého pohára pridala 1-2 kávové lyzičky cukru, zatvorila a malinko posterilizovala - 3-5 minút kým nechytia viečka. Možno pridať ešte nové a čierne korenie budú mať chuť ako znojemské uhorky.
Znovu prevarat-hlupost-budes mat blato. Ja sa vôbec nebabrem so žiadnym nálevom a nebodaj dekom a inymi podobnými vecami. Najlepsie, najchutnejšie,najchrumkavejsie a najjednoduchšie uhorky:
Na 7dcl flasu:
PL cukru,kl soli, 1dcl octu,nove korenie, čierne korenie, uhorky-podla zvyku a chuti cibuľa,mrkva,cesnak,chilli,kopor,....do vrchu voda. Sterilizovať bud v hrnci po zacati varu cca 20-25min alebo do umývačky na program 70st.najlepsie vecer a nechat vychladnút do rána.
@evittam ja uz roky sterilizujem v el. rure. Je to velmi jednoduche a pohodlne
Ziadny hrniec. Dam do plechu s vyssim okrajom teplu vodu, rura na 100-150 stupnov a ked sa zmeni farba asi.po 30 min. vyberam. Uhorky su akurat a este sa mi nestalo ze by sa pokazili.
Odporucam. Inac, sterilizujem v rure vsetko.
No jedine zliat cely nalev a urobit znova. Neviem aky nalev pouzivas,ale ja pouzivam iba deko a tam je presny recept a vzdy su akurat. Len neviem ci ked budes na dvakrat takto sterilizovat ci nebudu uz velmi makke.