Zavárané uhorky - prosím poraďte ako regulovať kyslosť?

miskub
23. júl 2018

Ahojte, asi pred 3 týždňami som zavárala uhorky a teraz som ich skúsila otvoriť a boli strašne kyslé, dá sa tam ešte teraz pridať cukor a ešte raz zavariť? alebo čo s nimi, poradíte?

pininka
23. júl 2018

No jedine zliat cely nalev a urobit znova. Neviem aky nalev pouzivas,ale ja pouzivam iba deko a tam je presny recept a vzdy su akurat. Len neviem ci ked budes na dvakrat takto sterilizovat ci nebudu uz velmi makke.

katarinamarkova
23. júl 2018

@miskub 1.pred tým ako zavaris ochutnať 😊 2.ak sa ti chce samozrejme ze to ide cele prezavarat...riskujes ale že budú uhorky veľmi mäkké....mne by sa nechcelo 😊

libawet
23. júl 2018

@miskub nie, už len vyhodiť.

rachel36a
23. júl 2018

@miskub neviem podka akehl receptu robis tak neviem posudit ale dva tyzdne je strasne malo na odlezanie...ked ich budes znova prezavarat tak ti zmäknu a mozes ich vyhodit

0silvia0
23. júl 2018

@miskub aký recept si mala? Ja robím vždy podľa receptu na zelku či deko či ako sa to volá a vždy je tak akurát. Osobne by som sa s tým už nebabrala, zavar si nové uhorky podľa iného receptu a tie staré vyhoď alebo môžeš pomínať do majonézových zemiakových šalátov, ak to konzumujete.

stankadu
23. júl 2018

no inak aj moje sa my zdajú velmi kyslé a to som robila podla receptu na Deku a pridala som aj viac cukru. Jeden pohár sa nechytil, tak som ho otvorila. Asi sa to musí nechať odležať. Nevyhodím to, zjeme, uvidíme po čase aké budú.

h2
23. júl 2018

@miskub Ahoj, uhorky určite nevyhadzuj len preto, že sú príliš kyslé. Možno nebudú vhodné na priamu konzumáciu, ale budú dobré napríklad do zemiakového šalátu. Mám to odskúšané. 😉

mijo53
24. júl 2018

ja robím uhorky s takýmto nálevom a sú vždy dobré, kyslé nemám rada. 2 l vody, 1/2 litra octu, 30 dkg kryštálový cukor, 1 deko alebo nakladač. prevariť. Do pohára dávam kôpor, cibuľu mrkvu a naukladám uhorky, zalejem a sterilizujem na 80 stupňov, kým nezačnú meniť farbu. Vyberiem horúce, prevrátim hore dnom a prikryjem s dekou až do vychladnutia. Tie kyslé by som nevyhadzovala, otvorila by som ich a do každého pohára pridala 1-2 kávové lyzičky cukru, zatvorila a malinko posterilizovala - 3-5 minút kým nechytia viečka. Možno pridať ešte nové a čierne korenie budú mať chuť ako znojemské uhorky.

evittam
24. júl 2018

Znovu prevarat-hlupost-budes mat blato. Ja sa vôbec nebabrem so žiadnym nálevom a nebodaj dekom a inymi podobnými vecami. Najlepsie, najchutnejšie,najchrumkavejsie a najjednoduchšie uhorky:
Na 7dcl flasu:
PL cukru,kl soli, 1dcl octu,nove korenie, čierne korenie, uhorky-podla zvyku a chuti cibuľa,mrkva,cesnak,chilli,kopor,....do vrchu voda. Sterilizovať bud v hrnci po zacati varu cca 20-25min alebo do umývačky na program 70st.najlepsie vecer a nechat vychladnút do rána.

asia83
24. júl 2018

@miskub Už nič. Do budúcna: nálev 1 Zeko/Deko, 2 dcl octu, 1,75 l vody, 2 veľké naberačky cukru.

andyka321
28. júl 2018

@evittam ja uz roky sterilizujem v el. rure. Je to velmi jednoduche a pohodlne
Ziadny hrniec. Dam do plechu s vyssim okrajom teplu vodu, rura na 100-150 stupnov a ked sa zmeni farba asi.po 30 min. vyberam. Uhorky su akurat a este sa mi nestalo ze by sa pokazili.
Odporucam. Inac, sterilizujem v rure vsetko.

evittam
28. júl 2018

@andyka321 Ja som o ziadnu pomoc neziadala. Si sa musela pomylit. Ja viem ako mam zavarat.😉

evittam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz