Zavárané mäso

dani_elaa123
8. jún 2024

Ahojte potrebujem poradiť.. chcela by som na dovolenku zavariť kuracie prsia.. Len tak že na cibuľke opražiť pridať soľ a červenú papriku... S tým že na dovolenke by som už len pridala smotanu... Lebo vôbec neviem ako na to... Mám to podliat vodou aby bola v pohároch aj ,,omáčka" ? Keďže to bude uvarené tak bude stačiť to dať len horúce do pohárov zavrieť a položiť hore dnom ? Alebo to treba ešte aj dinstovat? Vydrží mi to ? Ďakujem

viestta
8. jún 2024

@dani_elaa123 nie, na maso nestaci naliat horuce do poharov. Ak chces aby vydrzali aj mimo chladnicky, tak musis ich dokladne vysterilizovat, minimalne pol hodiny vo vriacej vode a aj tak tie konzervy nebudu mat dlhu trvanlivost, ale tych par dni na dovolenke vydrzia

lukbe
8. jún 2024

@dani_elaa123 môžeš udusiť, ako zvyčajne. Aj tú šťavu tam daj a ako pise viestta, treba sterilizovať. Myslím, že mäso som sterilizovala až 2x.

svetlonos
8. jún 2024

@dani_elaa123
pozri youtube. minule tam jedna ukrajinka ukazovala ako zavárané maso na stave aby vydržalo. Boli to super.

andreakotesova
8. jún 2024

Paprikáš/perkelt urobíš aj na dovolenke smahom ruky. Nechápem tie zavaracky vopred...

petronelag
8. jún 2024

@andreakotesova Ani ja by som to nerobila, radšej si obstarať niečo čerstvé.

andreakotesova
8. jún 2024

@petronelag mne napr. zohrievane kuracie mäso nechutí... 😅

petronelag
8. jún 2024

Má to inú chuť.

maciatkolulu
8. jún 2024

Tiež by som si radšej kúpila konzervy a dieťaťu hippov

anketkarka
9. jún 2024

Však kuracie prsia sú minútková záležitosť. Keby iné mäso, tak pochopím.

ajsha123
9. jún 2024

Mne sa pokazilo. Presne recept ako píšeš, dala som horúce do skla .. sa mi zdá, že som aj sterilizovala (ale nie som si 100% istá). Do týždňa sme ho chceli jesť, pokazené. Na ďalšiu dovolenku som to riešila prenosnou chladničkou (co sa dáva v aute do zásuvky), dala som do nej kopec mrazených vecí vrátane zamrazenych kuracích pŕs... Cestu prežili bez ujmy, nerozmrazili sa, len kraje. Na mieste (ubytovanie) som to šupla do mrazničky, a potom klasika, pripravila čerstvé....

tramtada31
9. jún 2024

Riešila som to s vs profesorom pôsobiacim v oblasti uchovy potravin. Vyslovene mi to neodporucal. Kvôli par usetrenym halierom riskujes, že skončite všetci v nemocnici. V domácich podmienkach nemas ako vysterilizovat maso!

letfenixa
9. jún 2024

Okrem ovocia a zeleniny na kyslo (s octom) nemáš ako doma zavarit jedlo bezpečne.

lukbe
9. jún 2024

Ja som niekedy sterilizovala, keď som potrebovala pre malé deti narýchlo na dovolenke, ale mäso vzdy 2x. Nikdy sa mi nepokazilo.