Ahojte baby. Robievate niektoré tak, že hotové jedlo ešte horúce dáte do zavaraninovych pohárov a ešte horúce zavriete, pripadne na chvíľu vysterilizujete? Ako dlho vám to vydrži?ake jedlo tak pripravujete? Priateľ robí v zahraničí a keď mu niečo chystám na par dni dopredu mu to takto balím, no bojím sa na dlhšie akú to ma trvanlivosť 🙃ďakujem
To sa sterilizuje nie chvíľu,ale cca hodinu.To mäso teda dávať do fliaš tak na 3/4 uvarene,udusené,nie celkom domakkka./ priateľ má chuťové bunky aj nos,ak by sa to skazilo,tak to hádam spozná.Ale nie je to tak,že trebárs tri týždne to bude držať v kamione bez chladničky,takto to nevydrží s istotou.To už radšej kupované konzervy..Ale niet nad čerstvú stravu,neviem,či treba takto šetriť.
Babka robievala varené mäso a to zavarila, po otvorení vieš zjesť tak ako je, alebo upiecť ešte..
Na sterilizáciu masa doma nemas podmienky. Ja neviem, kvôli par usetrenym euram by som neriskovala, že si zabijem priateľa. Je to veľmi nebezpečne.
ja sa zavaraneho masa strasne bojim, nikdy v zivote by som to nejedla :D Botulizmus ma vzdy napadne... ked tak zamrazit preniest... alebo proste sa naje tam kde bude. Zavarane klasika zelenina, ovocie - ok. Maso je pre mna nie.. radsej nakupit konzervy nejake v obchode. Ja ani ryzu a cestoviny ohrievane ani nahodou, maso par dnove by som nezjedla (a som z toho smutna, vidim v skupinach na chudnutie ako si chystaju jedalnicky na TYZDEN dopredu a ja ked vidim tie grilovane mäsá a salaty a prilohy, omáčky ako ukladaju na TYZDEN do chladnicky, tak mam zaludok v krku... ale pomohlo by mi to :DD)
inak suseda napr. gulas takto mava zavareny... kapustnicu. U nas kedze mame masiara v rodine sa klobasy a maso s kapustou zavarali ale do plechoviek... a to boli ine procesy :D
Áno , guláš , segedín a omáčku na špagety , potom aj čisté mäso vo vlastnej šťave 🙂 ani po roku tomu nič nie je a čuduj sa svete všetci žijeme :D
preco vsetci spominate maso? Ja som tak minule sosovicovu zeleninovu polievku dala horucu do pohara, zatvorila, nechala vychladnut ale dala do chladnicky. Manzel si to potom po 3 tyzdnoch bral do prace.
Polievky a maso na šťave - musí tam byť nejaká tekutina - horúce prelejem do zaváracej flaše, zatvorím, dám do mikrovlnky na 2 - 3 min a nechám vychladnúť. Skladujem v chladničke max. týždeň.
@simca06022011 to si na týždeň dopredu aj varia?! Ja som myslela, že len rozvrhnú jedálny lístok, aby im sedeli kalórie, bielkoviny, tuky a sacharidy. 🙈 Ak je jedlo týždeň v chladničke, ak nie je nejakou náhodou skazené, akú má výživovú hodnotu?
@elizabet173 varia, vazia, krabicuju. Dokonca USA zeny aj detom.. Tam som videla ze jedna teda "iba na 3 dni" pre dievcata obedy do skoly... Tiez som enchapala a najhorsie, ze tie pre seba mali takmer rovnaké na kazdy den, cize v podstate jedli tyzden to iste s malou obmenou( hej mrkva miesto paradajky). Predpokladam ze proste malo casu a schudnúť treba
Maso sa zavara (sterilizuje) nie hodinu ale niekolko hodin. Na youtube je viacero navodov. Davaju do sklenic ciste maso len so solou a koreninami. Zavieckuju a varia komplet ponorene vo vode na miernom plameni 2h a na druhy den opat 2h.
@simca06022011 hrozné. Veď pripraviť rybu, alebo kúsok mäsa a zeleninu trvá krátko. Príloha či už zemiaky, ryža alebo cestoviny je otázka maximálne pol hodiny. Veď práce pri diéte sa nevaria jedlá, ktorých príprava trvá dlho - ako sviečková, parené buchty, rezne a pod. Preto je asi rozumnejšie upraviť celkovo životný štýl, chudnúť pomalým tempom, ale nezaťažovať sa varením zvlášť, len zmeniť technológiu prípravy a aj skladbu jedál.
No maso je yakto haklive. Lebo to neprejde takym procesom a teplotou, ako vo vyrobe. Ale teta takto robila aj na mesiac... ja by som asi radsej zamrazila a preniesla v prenosnej chladnicke, ak to stihne a ma mraznicku na private.