Ahojte, chcela by som si zavarit paradajkovu omacku na cestoviny, ktoru zvyknem robievat obcas. Je to s mrkvou aj cuketou a nie vzdy sa mi to chce robit, tak by som si to zavarila. Myslite, ze mozem zavarit hocijaky takyto bezny recept na omacku alebo je k tomu treba aj nieco speci na zakonzervovanie? Vopred dakujem 🙂
@feketka v pohode zavaris, len by som zavarala na takú teplotu a toľko stupňov ako pretlak asi. Ké niekto zatvára guláš, segedin pôjde aj toto
Podobnu omacku zavaram, ale nedavam do toho olej. Raz nam v lecu olej stuchol, vsetko sa muselo vyhodit, odvtedy olej do zavaranin nepouzivam. Sterilzovat podla velkosti pohara, 10 az 15 minut vo vriacej flasi. Su tam paradajky, obsahuju ovocne kyseliny, ktore su dostatocny konzervant
@feketka nic, neosmahnem, zmenim postup, zacinam rozdusenim paradajok, potom pridavam ostatne. Aj leco zacinam lupanymi paradajkami, potom pridam cibulu, na zaver papriku. Ked sa to prehreje naflaskujem.
@heni79 recept nedam, lebo u nas je to vzdy dame co mame a kolko mame, nakoniec dochutim aby to bola tak akurat. Zvycajne tam idu paradajky, paprika, mrkva, cibula obcas cuketa, sol, ocot, cukor, korenie, bylinky.
@feketka ja tak zavaram a vobec nesterilizujem,prevrie mi omacka a len prevratim pohare a zabalim do deky,aj samostatne tak rajciny robim a zatial mi este neskysli.
chcela by som si zavarit konkretne teno recept
https://receptik.interez.sk/recept/talianska-pa...