Zásoby jedla pred pôrodom

zankalh
10. nov 2022

Ahojtr baby.
Varili ste si pred porodom do zasoby a ulozili do mraziaka?
Som prvorodicka a o tyzden mam termin a neviem aka bude mala,za aky cas sa ”zohrajeme”,tak by som nechcela stresovat,ze musim daco navarit hned po porode.
Co by ste mi odporucili navarit a zamrazit?Ja zjem vselico,nie som prieberciva.No najradsej mam jedla,ktore nebudem moct papat a to napriklad segedinsky gulas,fazulpva polievka a pod 😁
Dakujem

rachel36a
10. nov 2022

@zankalh nie nic som nevarila, vsetko sa pri tak malom dietati da pekne zvladnut...

srferreira
10. nov 2022

Nic som nemrazila a jedla som vsetko.

zuzanka.zuzu
10. nov 2022

nuž, môžu byť rôzne situácie:
1. stíham variť, vyštudovať VŠ, kváskovať, štrikovať... (viď prvý koment)
2. niečo medzi
3. niečo ako ja - nestíhala som sa ani najesť prineseného jedla z reštaurácie 🙈

nikpa
10. nov 2022

@zankalh nie, nerobila som to ale nie je to zlý nápad pokiaľ ti nebude mať kto pomôcť. Či uz navariť alebo postrážiť bábo. Lebo keď si spomeniem na naše prvé 2 týždne doma po pôrode s prvým synom tak to bolo náročné keď som chcela aj variť.

evica17
10. nov 2022

Ja som mala urobené a zmrazené domáce pirohy, to sa potom len vytiahlo a uvarilo. Polotovar kúpiš aj v obchode. Prípadne ovocné gule.
Konzervy morcadely,muž si nakúpil tortelinny ,to sú chladené zas(na toretliach prežil aj celé moje nevoľnosti. ).keď sa stíhali,navarila som,keď nie alebo sa mi nechcelo,vytiahla som toto.

sundew
10. nov 2022

@zankalh mozes napriklad polievku si zamrazit,alebo ragù maso a uz len cestoviny uvariť.pripadne kúp tie omáčky v pohári na cestoviny

hederamonstera
10. nov 2022

Vsetko co lubite sa da zamrazit

viestta
10. nov 2022

Už dávno si mohla variť o dve, tri porcie viac a zmrazovat.

zankalh
autor
10. nov 2022

@nikpa ved prave…Nema mi kto pomoct.Zijem v Norsku a rodinu tu nemam.A priatel chodi o 6 do prace a o 18 sa vracia.Preto by som si to pre istotu chcela ulahcit

54tinka54
10. nov 2022

@zankalh myslím že oceníš keď nebudeš musieť aspoň pár dní čo prídeš z nemocnice variť, takže máš dobrý nápad. Môžeš napr spraviť kurací vývar a ten zamraziť, pripadne ako tu už boli spomenuté pirohy, nakúpiť si do zásoby nejaké omáčky na cestoviny, obaliť a dať zamraziť syr na vyprážanie... Ja som mala zamrazené aj dukátové buchtičky, na ne som potom len dorobila puding. Tiež by som si kúpila nejaké mrazené filety, rybka je spravená raz dva.

zankalh
autor
10. nov 2022

@evica17 Ja zijem v Norsku a tu nemaju skoro nic,nie to este daky dobry polotovar 😏Zlate Slovensko

zankalh
autor
10. nov 2022

@viestta no mohla a niekedy to tak aj robim.
Inak dik za skvelu radu 😉

nikpa
10. nov 2022

@zankalh keď budeš sama tak si kľudne navar a pomraz aspoň na pár dní, mozno to nebudeš potrebovať ale na škodu to nebude. A začni už ráno lebo bábo sa môže vypýtat aj skôr 😀

zankalh
autor
10. nov 2022

@54tinka54 na slovensku by som to dako ani neriesila,lebo tam jesto polotovarou kadejakych,aj by mi rodina mozno pomohla…Ale ja zijem v Norsku a tu neni nic take.Ak si clovek nenavari,nema co jest

zankalh
autor
10. nov 2022

@nikpa mam na sviatky nachystane rezne obalovane a niekolko kolacov,lebo na to nebude cas potom.Ale teraz premyslam,ze som mohla aj varene mrazit.

gypsomilka
10. nov 2022

Keby sa vratil cas urcite nieco urobim vopred a zamrazim. Hlavne ak nikoho nemas kto pride pomoct atd. Ja som nemala nikoho a dieta bolo ze ani na wc sa nedalo ist. Niektore babatka pekne lezkaju aj ked sa zobudia neplacu das im jest a su spokojne. Moj vrieskal vkuse. To neskor som uz bola taka vyflusnuta ze som ho nechala v postielke revat a isla sa sprchovat co som to fakt nedavala. Sice mam toto obdobie zasebou ale teraz by som sa fakt nachystala aspon na par dni isto. Aj ked da sa riesit donaska jedla alebo potravin napr

lenkakravcova
10. nov 2022

@zankalh urob si pirohy. Tie sa dajú super mraziť. Stále vyberieš par ks, hodíš do vriacej vody a máš o pár min sýty obed.
Mne osobne také iné mrazené veci nechutia - ale pirohy a knedličky sú ôk. 🙂

zankalh
autor
10. nov 2022

@gypsomilka tak to muselo byt hodne tazke obdobie.Takeho niecoho sa obavam.
Tu donaska jedla…Najlacnejsie kebab za 15€ a ak nieco z restiky,tak od 25€ hore

ku_uk
10. nov 2022

Ja som robila väčšinu jedlo v rúre. Okorenila som kurca a sup do truby, pod to mrazené americké zemiaky. Alebo vajickovu polievku, ta bola do 15minut hotova, kuracie prsia okorenit a do truby, panneku osolít, okorenit, zabaliť do slaniny sup do truby… k tomu zemiaky, alebo ryzu prepláchnuť a dat na 1tku variť, bez miešania. Take rychlovky. Ale pár krat som si aj dinasku zavolala, alebo z obchodu tie lasagne do truby, proste základ bol prežiť 😁✌️

gypsomilka
10. nov 2022

No nasi mali koliky obaja. Myslim ze pri druhom som to tak stresovo uz nebrala aj ked potrapil tiez dost. Ale teda aj ked rodina pomerne blizko do 10km vsetci sa tvarili ze strasne moc prace maju. Ale tak pomohli sme si sami dvaja s muzom.

dadka128
10. nov 2022

@zankalh nič som nepotrebovala si chystať, príchod dieťaťa nie je začiatok apokalypsy 😁😁😁 .. všetko to zvládneš aj počas starostlivosti o dieťa, jesť treba a všetko, zdravo... 😍

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucinka1988
10. nov 2022

@zankalh Nie nič som nachystala dopredu, ja som z kategórie, že som stihla všetko vrátane práce- dokonca aj z pôrodnice pri náročnom a urevanom dieťati a doma pri náročnom staršom dieťati 🤷‍♀️🙏💪Keď bolo toho veľa, uvaril manžel alebo ja rýchlovku..Pri správnej organizácii sa dá úplne všetko. Ak si neni tento typ, tak si priprav dopredu, vždy sa to dá vyriešiť aj donáškou..

veselo_neveselo
10. nov 2022

Co mozes spravit, a vyborne sa mrazia, su zeleninove polievky. Pripadne aj husta kuracia polievka a vela zeleniny. Zohriat, a s tmavym chlebom, aj kazdy den. Brokolicova, zemiakova s rascou, ale aj azijska s bambusom a sojou, podla toho co nate radi. Mrkvova so zazvorom, alebo super je mrkvova s cervenou sosovicou. Porkova. Cibulacka. Rybacia. Minestrone. Hraskova. Tekvicova. Podla miestnej zeleniny, a sezony.
Mozes si spravit gulas do zasoby. Nemusi byt ani s masom, mozes dat nahradu.
Zeleninove leco.
Kari s kuratom, alebo len so zeleninou, takisto tandoori kura - nic nemusi byt stiplave, ked sa bojis reakcie. Niekedy aj len pomoze nalozit kura (aj na kusky), a odlozit do mrazaku - potom staci vybrat a hodit na panvicu, a za par minut mas kuracie kusky. So salatom a kuskom chleba super.
Fasirku, falafel, burgre z ciernej fazule - vsetko hotovo, len rozmrazit, dat do truby...
Este lasagne by sa dali spravit, tie by som surove zamrazila, a dost rychlo potom spotrebovana. Nemusia byt rajcinove, mozes aj s besamelom a spenatom.
Ja by som este spravila zasoby platkoveho syra a sunky a sendvicoveho chleba, na zapekane toasty ked je najhorsie.
Maj par filetov ryb v mrazaku, lososovi staci chvilu poblansirovat a je hotovy, so salatom alebo cestovinou to mas do 15 minut hotovo.
Plnene papriky sa dobre mrazia.
Ja mam rada aj mrazenu pizzu, tak by som ich par supla, ale z toho ti dobre nebude :-/

sono2
10. nov 2022

@zankalh dieťa ti bude na milión percent aspoň niečo spať to kým rozmrazis, pripraviš, vieš si niečo rýchle pripraviť. Len sa treba zamyslieť.
Polievku si vieš urobiť na 3 dni ako aj jedlo, cestoviny, chleba párky atď Atď

kate_cs
10. nov 2022

@zankalh nič som nevarila popredu, manžel sa dokázal postarať. Keď ma prepustili, ešte ma doma čakal poctivý silný vyvar 😉

sono2
10. nov 2022

Hlavne mať nakúpené. Ale vyššie ten veľký koment je super ja zase nemám toľko miesta v mrazničke. Alebo také kurča to je bez roboty.
Wow norsko.
Máte zimu?

zankalh
autor
10. nov 2022

@dadka128 ved jasne,len naco sa tolko stresovat,ak si mozem nieco ulahcit

zankalh
autor
10. nov 2022

@elizabet173 moj chlap nevie spravit v kuchyni nic a ani sa nechce naucit 🤷‍♀️😅Ale zas na druhej strane,ani to odo mna neocakava.No ja varim,takze mame varene kazdy den.A na tie sviatky,nech sa neprplim s obalovanim reznov a uz vobec nie s pecenim kolacov.Preto som si napieköa skor.Keby som zila na slovensku,tak si kupim a mam po statosti 🙂

zankalh
autor
10. nov 2022

@lucinka1988 ja si robim vsetko sama,nemam s nicim problem.Akurat sa nechcem stresovat este s nejakym varenim,ak bude mala uplakana.Moj chlap mi jedine tam namaze chlieb v kuchyni 🤷‍♀️