Ahojtr baby.
Varili ste si pred porodom do zasoby a ulozili do mraziaka?
Som prvorodicka a o tyzden mam termin a neviem aka bude mala,za aky cas sa ”zohrajeme”,tak by som nechcela stresovat,ze musim daco navarit hned po porode.
Co by ste mi odporucili navarit a zamrazit?Ja zjem vselico,nie som prieberciva.No najradsej mam jedla,ktore nebudem moct papat a to napriklad segedinsky gulas,fazulpva polievka a pod 😁
Dakujem
Nic som nemrazila a jedla som vsetko.
nuž, môžu byť rôzne situácie:
1. stíham variť, vyštudovať VŠ, kváskovať, štrikovať... (viď prvý koment)
2. niečo medzi
3. niečo ako ja - nestíhala som sa ani najesť prineseného jedla z reštaurácie 🙈
Ja som mala urobené a zmrazené domáce pirohy, to sa potom len vytiahlo a uvarilo. Polotovar kúpiš aj v obchode. Prípadne ovocné gule.
Konzervy morcadely,muž si nakúpil tortelinny ,to sú chladené zas(na toretliach prežil aj celé moje nevoľnosti. ).keď sa stíhali,navarila som,keď nie alebo sa mi nechcelo,vytiahla som toto.
Vsetko co lubite sa da zamrazit
Už dávno si mohla variť o dve, tri porcie viac a zmrazovat.
@zankalh myslím že oceníš keď nebudeš musieť aspoň pár dní čo prídeš z nemocnice variť, takže máš dobrý nápad. Môžeš napr spraviť kurací vývar a ten zamraziť, pripadne ako tu už boli spomenuté pirohy, nakúpiť si do zásoby nejaké omáčky na cestoviny, obaliť a dať zamraziť syr na vyprážanie... Ja som mala zamrazené aj dukátové buchtičky, na ne som potom len dorobila puding. Tiež by som si kúpila nejaké mrazené filety, rybka je spravená raz dva.
Keby sa vratil cas urcite nieco urobim vopred a zamrazim. Hlavne ak nikoho nemas kto pride pomoct atd. Ja som nemala nikoho a dieta bolo ze ani na wc sa nedalo ist. Niektore babatka pekne lezkaju aj ked sa zobudia neplacu das im jest a su spokojne. Moj vrieskal vkuse. To neskor som uz bola taka vyflusnuta ze som ho nechala v postielke revat a isla sa sprchovat co som to fakt nedavala. Sice mam toto obdobie zasebou ale teraz by som sa fakt nachystala aspon na par dni isto. Aj ked da sa riesit donaska jedla alebo potravin napr
@zankalh urob si pirohy. Tie sa dajú super mraziť. Stále vyberieš par ks, hodíš do vriacej vody a máš o pár min sýty obed.
Mne osobne také iné mrazené veci nechutia - ale pirohy a knedličky sú ôk. 🙂
@gypsomilka tak to muselo byt hodne tazke obdobie.Takeho niecoho sa obavam.
Tu donaska jedla…Najlacnejsie kebab za 15€ a ak nieco z restiky,tak od 25€ hore
Ja som robila väčšinu jedlo v rúre. Okorenila som kurca a sup do truby, pod to mrazené americké zemiaky. Alebo vajickovu polievku, ta bola do 15minut hotova, kuracie prsia okorenit a do truby, panneku osolít, okorenit, zabaliť do slaniny sup do truby… k tomu zemiaky, alebo ryzu prepláchnuť a dat na 1tku variť, bez miešania. Take rychlovky. Ale pár krat som si aj dinasku zavolala, alebo z obchodu tie lasagne do truby, proste základ bol prežiť 😁✌️
No nasi mali koliky obaja. Myslim ze pri druhom som to tak stresovo uz nebrala aj ked potrapil tiez dost. Ale teda aj ked rodina pomerne blizko do 10km vsetci sa tvarili ze strasne moc prace maju. Ale tak pomohli sme si sami dvaja s muzom.
@zankalh Nie nič som nachystala dopredu, ja som z kategórie, že som stihla všetko vrátane práce- dokonca aj z pôrodnice pri náročnom a urevanom dieťati a doma pri náročnom staršom dieťati 🤷♀️🙏💪Keď bolo toho veľa, uvaril manžel alebo ja rýchlovku..Pri správnej organizácii sa dá úplne všetko. Ak si neni tento typ, tak si priprav dopredu, vždy sa to dá vyriešiť aj donáškou..
Co mozes spravit, a vyborne sa mrazia, su zeleninove polievky. Pripadne aj husta kuracia polievka a vela zeleniny. Zohriat, a s tmavym chlebom, aj kazdy den. Brokolicova, zemiakova s rascou, ale aj azijska s bambusom a sojou, podla toho co nate radi. Mrkvova so zazvorom, alebo super je mrkvova s cervenou sosovicou. Porkova. Cibulacka. Rybacia. Minestrone. Hraskova. Tekvicova. Podla miestnej zeleniny, a sezony.
Mozes si spravit gulas do zasoby. Nemusi byt ani s masom, mozes dat nahradu.
Zeleninove leco.
Kari s kuratom, alebo len so zeleninou, takisto tandoori kura - nic nemusi byt stiplave, ked sa bojis reakcie. Niekedy aj len pomoze nalozit kura (aj na kusky), a odlozit do mrazaku - potom staci vybrat a hodit na panvicu, a za par minut mas kuracie kusky. So salatom a kuskom chleba super.
Fasirku, falafel, burgre z ciernej fazule - vsetko hotovo, len rozmrazit, dat do truby...
Este lasagne by sa dali spravit, tie by som surove zamrazila, a dost rychlo potom spotrebovana. Nemusia byt rajcinove, mozes aj s besamelom a spenatom.
Ja by som este spravila zasoby platkoveho syra a sunky a sendvicoveho chleba, na zapekane toasty ked je najhorsie.
Maj par filetov ryb v mrazaku, lososovi staci chvilu poblansirovat a je hotovy, so salatom alebo cestovinou to mas do 15 minut hotovo.
Plnene papriky sa dobre mrazia.
Ja mam rada aj mrazenu pizzu, tak by som ich par supla, ale z toho ti dobre nebude :-/
Hlavne mať nakúpené. Ale vyššie ten veľký koment je super ja zase nemám toľko miesta v mrazničke. Alebo také kurča to je bez roboty.
Wow norsko.
Máte zimu?
@elizabet173 moj chlap nevie spravit v kuchyni nic a ani sa nechce naucit 🤷♀️😅Ale zas na druhej strane,ani to odo mna neocakava.No ja varim,takze mame varene kazdy den.A na tie sviatky,nech sa neprplim s obalovanim reznov a uz vobec nie s pecenim kolacov.Preto som si napieköa skor.Keby som zila na slovensku,tak si kupim a mam po statosti 🙂
@lucinka1988 ja si robim vsetko sama,nemam s nicim problem.Akurat sa nechcem stresovat este s nejakym varenim,ak bude mala uplakana.Moj chlap mi jedine tam namaze chlieb v kuchyni 🤷♀️
@zankalh nie nic som nevarila, vsetko sa pri tak malom dietati da pekne zvladnut...