Ahojte dufam ze ma nebudete mat za blbu ale nikdy som nerobila zapekane cestoviny a teraz som nasla dobry receptik. Co vsak potrebuje poradit je, ci tie cestoviny mam uvarit normalne ako zvyknem alebo radsej menej ked sa este zapekaju?? Pretoze nemam rada rozvarene cestoviny skor al dente, tak si ich aj zvycajne robim ale ked sa idu este zapekat tak neviem 😀 Dakujem za radu
No podla toho aky mas recept.. zalezi kolko tam ide stavy/vody, ci sa budu este "varit v tej omacke" alebo sa iba zapecu z vrchu.
ak budes zapekat aj s nejakou stavou tak mozes kludne nechat tvrdsie, ale pocitaj s tym, ze ti nasaju tu tekutinu z omacky.... ale teda chut bude super.
Ja zase varím rovnako dlho, niekedy na zapekanie použijem aj zvyšné cestoviny, ktoré sa nezjedia k jedlu, ku ktorému boli ako príloha. Nemám ich nikdy rozvarené. Neboj, určite sa podaria.
normalne ich uvarim a dam potom na chvilku zapiect a su super, my ich mame najradsej so syrovou omackou alebo normalne s bolognese, zapecene, joj, uz sme inak davno nerobili 🙂
Tiež ich normálne uvarím ako mám rada a dám zapiecť 🙂 Ale ako ti píšu žienky, ak nemáš rada rozvarenejšie, a ideš ich aj s nejakou omáčkou zapekať, tak ich var kratšie.
Ked zapekam uz len so syrom, tak uvarim tak ako mam bezne rada. Ked zapekam tak, ze davam smotanu, besamel, paradjakovu omacku a pod., ze sa to ma este v com varit, tak vtedy uvarim tvrdsie a pri tom zapekani este "dojdu" ;) Radsej uvar menej akoby si ich mala prevarit.