Zamútený bazový sirup

2. jún 2024

Prosim vas, v sirupe sa spravili akokeby oblaciky. Foto dam do komentu. Robila som prvy krat. Len baza do prevarenej vody na 24h +, citrony, citronova stava a kyselina citronova + cukor. Prevarene cele, flase vysterilizovane, zohriate pred nalievanim sirupu. Otvorila som jednu flasu a vonia dobre, tak teraz neviem..

autor
2. jún 2024
nevenka
2. jún 2024

To je normalne, aj mamine sa to vlockovatie. Ale je dobry. Aj po roku.
Posledne roky zohnala kyselinu sorbovu a dava aspon trosku, nie vela, pre istotu. Lebo niektore kek splesniveli. To sa navrchu urobila plesen, taka "kozka". Tak radsej tak, lebo ho robi litre.

autor
2. jún 2024

@nevenka ooo super dakujem 💙

sodomajka
2. jún 2024

Tiez som robila pred tyzdnom a mam v nom toto iste,nie je to chyba,nic mu nie je. A tiez davam kyselinu sorbovu pre istotu🙂

sisska96
2. jún 2024

Ja som mala iba na spodku trosku, ale ja dávam bazu do vlažnej vody a stoji na izbovej teplote 3 dní a potom ide so chladničky

zuzanastano11
3. jún 2024

Robim bazovy sirup kazdy rok a mam to iste,sirup je v poriadku. Nic mu nie je. Neviem co to je,mozno ten pel z bazy,netusim...

stankadu
3. jún 2024

Ja to mám tiež v sirupe. Je to peľ z bazy. Ja ani nedávam konzervant.

autor
3. jún 2024

Dakujem vsetkym. Ukludnili ste ma 👍

pinkgirl
3. jún 2024

Sirup je úplne v poriadku. Toto je bežné "znečistenie" - je to peľ z kvetov. Keďže v domácich podmienkach nevieš dosiahnuť profi filtráciu pri výrobe sirupu, tak je prítomná takáto usadenina.

margotka17
3. jún 2024

A skúšali ste robiť sirup a potom ho presvedčiť cez kávový filter? Ja takto cedim propolisovu tinktúry. Možno by pomohlo aj to.