Prosim vas, v sirupe sa spravili akokeby oblaciky. Foto dam do komentu. Robila som prvy krat. Len baza do prevarenej vody na 24h +, citrony, citronova stava a kyselina citronova + cukor. Prevarene cele, flase vysterilizovane, zohriate pred nalievanim sirupu. Otvorila som jednu flasu a vonia dobre, tak teraz neviem..
To je normalne, aj mamine sa to vlockovatie. Ale je dobry. Aj po roku.
Posledne roky zohnala kyselinu sorbovu a dava aspon trosku, nie vela, pre istotu. Lebo niektore kek splesniveli. To sa navrchu urobila plesen, taka "kozka". Tak radsej tak, lebo ho robi litre.
@nevenka ooo super dakujem 💙
Tiez som robila pred tyzdnom a mam v nom toto iste,nie je to chyba,nic mu nie je. A tiez davam kyselinu sorbovu pre istotu🙂
Ja som mala iba na spodku trosku, ale ja dávam bazu do vlažnej vody a stoji na izbovej teplote 3 dní a potom ide so chladničky
Robim bazovy sirup kazdy rok a mam to iste,sirup je v poriadku. Nic mu nie je. Neviem co to je,mozno ten pel z bazy,netusim...
Ja to mám tiež v sirupe. Je to peľ z bazy. Ja ani nedávam konzervant.
Dakujem vsetkym. Ukludnili ste ma 👍
Sirup je úplne v poriadku. Toto je bežné "znečistenie" - je to peľ z kvetov. Keďže v domácich podmienkach nevieš dosiahnuť profi filtráciu pri výrobe sirupu, tak je prítomná takáto usadenina.
A skúšali ste robiť sirup a potom ho presvedčiť cez kávový filter? Ja takto cedim propolisovu tinktúry. Možno by pomohlo aj to.