Ahojte, mám zamrazené drozdie teraz som ho vytiahla z mraznicky. Kedy z neho môžem urobiť kvasok? Vykysne mi ? Alebo môžem ho nejako rozmrazit?
Hlavne ho hneď rozbal lebo zachviľu začne kvasiť aj bez mlieka.
Nechaj ho normalne na linke rozmrazit, normalne ti nakysne, tiez som tak mala parkrat 🙂
načo rozmraziť... hodím rovno do hrnčeka s teplou vodou a začne kysnúť...mne vykyslo vždy...
Zmrznuté používam bežne, nerozmrazujem, dám do hrnčeka a zalejem teplým mliekom s cukrom. Použiteľné je hneď.
zakazdym mam v mraziaku hodene drozdie, nikdy neviem, kedy ma osvieti, ze by som nieco napiekla. este sa mi nestalo, ze by mi zo zmrazeneho cesto nevykyslo. samozrejme ho ale treba nechat rozmrazit, kym sa s nim zacne pracovat. ale to je rychlo, pripadne ho daj do vlazneho mlieka, ak sa ti nechce cakat.
Odporúčam hlavne rozbaliť ešte zmrazené,keď sa rozmrazi ešte zabalené ostane ti v tomto papieri blato a je ťažké to potom vydolovať. Aj ja robím ako píšu dievčatá vyššie, vybalit zmrazené a nechať rozpustiť v teplom mlieku, pridám cukor a hrnček var😂
nechaj ho rozmrazit a mozes spravit kvasok, tiez to tak robim 🙂
po radách, ktoré som tu našla som dala zmrazené do teplého mlieka , v ktorom som rozpustila cukor a všetko sa krásne rozpustilo. Odteraz budem takto robiť častejšie.
Drozdie je rychlo rozmrazene, chvilu ho nechaj rozmrazit a az potom rob kvasok.