Ahojte,
chcela by som zamraziť nastrúhané jabĺčka a hrušky do mrazáku.
Nepokazím tým niečo? Robí to niekto podobne?
Ďakujem
Zavarit, alebo vyzivu spraviť. Akebo vysušiť ak mate radi. Lebo z mrazeneho budes mat vodovu kasu
Ja tak robím nastrúhane zamraziť a potom peciem jablkový koláč a sú fajne.
Zmraziť jablko a hrušku? Veď to bude ako blato
Zamraziť neviem. To som neskúšala ani o tom nepočula že by to niekto v mojom okolí robil. Ale zavariť áno. Nastrúhané jablká s cukrom. Potom máš hotové cez zimu na štrúdlu, žemlovku alebo koláč.
asi je lepsie nastruhat a zavarit. netreba sladit.
hrusky a jablka bud len
- susim (na platky na radiatore, alebo ked pouzivam ruru, tak do horucej rury pri pootvorenych dvierkach)
- zavaram cele ako kompot alebo postruhane na kolac
- rozvarim na vyzivu
- peciem kolace, alebo varim (napr. kurca na jablkach, pecienky s jablkami...)
- neposkodene kusy uskladnujem v tme a chlade (nie mraze)
ale nemrazim, lebo ani nemam priestor a raz som skusala ale moc mi potom nechutilo, a
este sa chystam na toto
https://varecha.pravda.sk/recepty/jablkove-lupi...
https://varecha.pravda.sk/recepty/susene-jablka...
Neviem si predstavit ake by to bolo zamrazene, my vacsinou ked mame takto, ze vela tak susime, kupila som susicku a ked pomiesas susene jablka a k tomu mlete orechy, to je inak dobra pochutka!
Prečo mraziť? Pichni to do pohára, takej troškou šťavy ktorá vznikne pri strihani a daj na 10 minut sterilizovať
Nemyslim si, ze prave toto je ovocie na mrazenie. Skor by som zvolila nejaku inu formu uschovy ako vyziva alebo kompot.
Podľa mňa to bude hnusne.Skor by som spravila vyzivu