Prosím mamičky, ako dlho variť, dusiť, zajačie mäso? Ďakujem
To sa neda vygooglit na nejakej kucharskej stranke?? Ty kokos,normalne tu bude 5 stranova debata ta tuto temu. Pomoooc.
@stanulienkat tak niektore ine stranky nepoznaju a nevedia hladat na nete. Toto je pre nich jednoduchsie
@stanulienkat však nemusíte to čítať ani sa zapájať. Vôbec nechápem, prečo ste reagovala, pokiaľ vás to nezaujíma.
my sme mali mladé zajace od svokra a hodinu popr. 1.5 hod. ale moje deti majú radi mäsko také čo sa rozpadáva....🙂
@mirkamirko0809 vôbec to nie je trápne, nikdy som so zajačím mäsom nerobila, tak som sa chcela poinformovať. Trápne sú vaše blbé komentáre 😝😝😝
@deti95060810 ďakujem za odpoveď 😊😊😊
@mirkamirko0809 všimli ste si, že vaše trápne komentáre pod mojím príspevkom nemajú čo robiť? Nepýtala som sa , aká som ja mimochodom, ale na zajaca, takže treba si nabudúce lepšie prečítať príspevok 😋 a podotknem, su tu mamičky, ktoré úplne pochopili čo sa pýtam, takže o vašej jednoduchosti radšej pomlčim, keď nedokážete ani odpovedat k téme😜 joj joj 😁😁😁😁
zajacie sa uvari celkom rychlo... asi ako kuracina....stehna kuracie a tak... vie sa uplne rozvarit, muzovi sa to parkrat stalo :D
Zalezi od sposobu pripravy a ci je zajac mlady alebo starsi.
Zo starsieho robievam polievku-ked zacne vriet mäso,pozbieram tu penu z neho a pridam zeleninu a koreniny a uz to stiahnem na uuuuplne slabunko,ledva hodi bublinku.takto pomalicky to varim aj 4-5 hodin,kym to mäsko fakt takmer same neodpadava od kosti.
Aj ta polievka je uzasna,vyvarena,nerazi zajacinou a je cira.
Niekedy zajaca takto len obvarim na zaciatku a polievku varim uz bez mäsa.
Mäso ochutim a dam do rury dopiect/dodusit/ cca na 180-200 stupnov aj 2 hodiny,kym je naozaj ako vaticka mäkkunke,vypecene.
Pokial davam piect zajaca suroveho-starsieho,treba dobre podliat a piect aj 3-4 hodiny pomalicky na 180 stupnov do mäkkucka.
Z mladeho zajaca urobis vsetko ovela rychlejsie,podla vysky teploty do 2 hodin musi byt mäso mäkke.
Pokym robis paprikas alebo tak,dusenu zajacinu,na to je lepsi mlady zajac v zasade.netrva to dlhsie ako kuracina.
Starsieho treba nechat dobre vypiect.
Pokial by si chcela obalovaneho na soosob reznov,tak to je pracnejsie-to treba pomalicky usmazit na panvici,a ukladat do pekaca. S pokrievkou.
Potom dobre pofrkat vodou a dat na 0,5-1 hodinkz cca na 180 stupnov este dorobit/aby ti nebolo od kosti surove/.
Zradlo pre Bohov.je to ako vata a nie je to napite olejom.
Milá @gulka2010, vďaka za Tvoju otázku. Zajtra sa chystám robiť zajačinu na spôsob kuracích pŕs s penne a nivovou omáčkou a keďže som chcela vedieť ako dlho dusiť mäsko - google mi ako prvú "vyhodil" túto diskusiu. Takže na margo všetkých neprajníčok, nie na kuchárskych serveroch sa nedalo nájsť odpoveď. Ešte raz vďaka, pomohlo mi to tiež 🙂!
Kým nebude uvarené 😁 Treba skúšať, je to individuálne