Zajačie mäso

gulka2010
24. feb 2018

Prosím mamičky, ako dlho variť, dusiť, zajačie mäso? Ďakujem

korunka1
24. feb 2018

Kým nebude uvarené 😁 Treba skúšať, je to individuálne

gulka2010
autor
24. feb 2018

@korunka1 samozrejme ☺ ale chcela som vedieť aspoň približný čas

fokuska
24. feb 2018

@gulka2010 No podla toho ci dusis celeho zajaca, stvrte, stehna, obrate maso nakrajane na kocky...

stanulienkat
24. feb 2018

To sa neda vygooglit na nejakej kucharskej stranke?? Ty kokos,normalne tu bude 5 stranova debata ta tuto temu. Pomoooc.

beky1813
24. feb 2018

@stanulienkat tak niektore ine stranky nepoznaju a nevedia hladat na nete. Toto je pre nich jednoduchsie

gulka2010
autor
24. feb 2018

@stanulienkat však nemusíte to čítať ani sa zapájať. Vôbec nechápem, prečo ste reagovala, pokiaľ vás to nezaujíma.

deti95060810
24. feb 2018

my sme mali mladé zajace od svokra a hodinu popr. 1.5 hod. ale moje deti majú radi mäsko také čo sa rozpadáva....🙂

mirkamirko0809
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gulka2010
autor
24. feb 2018

@mirkamirko0809 vôbec to nie je trápne, nikdy som so zajačím mäsom nerobila, tak som sa chcela poinformovať. Trápne sú vaše blbé komentáre 😝😝😝

gulka2010
autor
24. feb 2018

@deti95060810 ďakujem za odpoveď 😊😊😊

novana
24. feb 2018

@gulka2010, záleží od toho, či je zajac mladý alebo starý. Občas do neho pichni vidličkou a zistíš, či už je mäkký. Ale tak približne 1,5 hodiny, ako už tu niekto písal. Potom daj vedieť, či sa vydaril. Alebo počkaj do zajtra, budem ho robiť na divoko a stopnem čas. 🙂

mirkamirko0809
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gulka2010
autor
24. feb 2018

@mirkamirko0809 všimli ste si, že vaše trápne komentáre pod mojím príspevkom nemajú čo robiť? Nepýtala som sa , aká som ja mimochodom, ale na zajaca, takže treba si nabudúce lepšie prečítať príspevok 😋 a podotknem, su tu mamičky, ktoré úplne pochopili čo sa pýtam, takže o vašej jednoduchosti radšej pomlčim, keď nedokážete ani odpovedat k téme😜 joj joj 😁😁😁😁

gulka2010
autor
24. feb 2018

@novana super ďakujem, takže sa pripravím na hodinu a pol a uvidím či mu bude stačiť 😊

katrin21
24. feb 2018

zajacie sa uvari celkom rychlo... asi ako kuracina....stehna kuracie a tak... vie sa uplne rozvarit, muzovi sa to parkrat stalo :D

osky
24. feb 2018

Zalezi od sposobu pripravy a ci je zajac mlady alebo starsi.
Zo starsieho robievam polievku-ked zacne vriet mäso,pozbieram tu penu z neho a pridam zeleninu a koreniny a uz to stiahnem na uuuuplne slabunko,ledva hodi bublinku.takto pomalicky to varim aj 4-5 hodin,kym to mäsko fakt takmer same neodpadava od kosti.
Aj ta polievka je uzasna,vyvarena,nerazi zajacinou a je cira.
Niekedy zajaca takto len obvarim na zaciatku a polievku varim uz bez mäsa.
Mäso ochutim a dam do rury dopiect/dodusit/ cca na 180-200 stupnov aj 2 hodiny,kym je naozaj ako vaticka mäkkunke,vypecene.
Pokial davam piect zajaca suroveho-starsieho,treba dobre podliat a piect aj 3-4 hodiny pomalicky na 180 stupnov do mäkkucka.

Z mladeho zajaca urobis vsetko ovela rychlejsie,podla vysky teploty do 2 hodin musi byt mäso mäkke.

Pokym robis paprikas alebo tak,dusenu zajacinu,na to je lepsi mlady zajac v zasade.netrva to dlhsie ako kuracina.
Starsieho treba nechat dobre vypiect.

Pokial by si chcela obalovaneho na soosob reznov,tak to je pracnejsie-to treba pomalicky usmazit na panvici,a ukladat do pekaca. S pokrievkou.
Potom dobre pofrkat vodou a dat na 0,5-1 hodinkz cca na 180 stupnov este dorobit/aby ti nebolo od kosti surove/.
Zradlo pre Bohov.je to ako vata a nie je to napite olejom.

mirkamirko0809
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marienocka173
23. nov 2020

Milá @gulka2010, vďaka za Tvoju otázku. Zajtra sa chystám robiť zajačinu na spôsob kuracích pŕs s penne a nivovou omáčkou a keďže som chcela vedieť ako dlho dusiť mäsko - google mi ako prvú "vyhodil" túto diskusiu. Takže na margo všetkých neprajníčok, nie na kuchárskych serveroch sa nedalo nájsť odpoveď. Ešte raz vďaka, pomohlo mi to tiež 🙂!