Žienky chcem sa vás opýtať čím zahustujete omáčky? Alebo polievku? Hľadám zdravšiu alternatívu namiesto múky z mliekom a smotany .. Chcem nenápadne naučiť rodičov zdravšie žiť predsa len majú svoj vek a tak isto aj svoje návyky. Za vaše rady ďakujem
Kamoska zahusťuje polievky kuskusom, ale ešte som neskusala
Ja nezahustujem. A ked uz, tak rozmixovanim casti alebo kludne aj celej polievky 🙂
Tiež nexahustujem mozes dat cervenu sosovicu Ta je hotova za 10minut ak ju varis dlhsie rozvarena to dost zahusti.. ale tamto im zdravie nàpadne nezlepšiš
Omáčky stačí dlhsie povarit, prípadne pridať nastruhany zemiak.
Zemiakové vločky pridávam ked nechcem zahustovat múkou.
Zahustujem rozne, podla toho, ake jedlo. Pouzivam nastruhany zemiak, kuskus, ovsene vlocky, pripadne rozmixujem cervenu sosovicu alebo fazulu z konzervy (to neviem, ci je zdrava alternativa).. pripadne v zeleninovych polievkach davam vela, vela zeleniny, potom to uz netreba zahustovat, do niektorych omacok davam vela cibulky, ktoru na zaciatku poriadne oprazim s paprikou, mierne podlievam vodou a ta cibulka potom sama o sebe zahusti omacku...
Muku na zahustenie som nepouzila uz ani nepamatam. Skusala som na to nahovorit aj mamu, ale stareho psa novym kuskom nenaucis 🙂
hrachova muka je dobrou alternativou namiesto muky ... ja pouzivam kukuricny skrob .. rodicov neprevychovavam .. sice mi jedlo od amy nechuti ale chodim k nej raz za rok tak sa to prezit da.. slovenske jedlo je neskutocne tazke a nezdrave a ak ho clovek nema kazdy den odvykne si .. no rodicom uz nepomozes-ak su stary nechaj ich uzivat si to co maju radi a zmen svoje varenie aby si naucila svoje deti zmene
Krupy, zemiak, vločky,ako bolo povedané šošovica, viac zeleniny, ak je vec zo zeleniny. Atď. Nevidím na múke nič zle.
Konjacova muka
Málokedy zahustuhem... Polievky vôbec. Zemiaky a cibuľa ak sa to hodí. Omáčky zahustujem ak treba múkou, ta lyžica nikoho nezabije 😁 nevidím dôvod na paniku z múky... Keď tak nejdeš 3x denne pečivo.
podla mna stareho psa novym kuskom nenaucis, moji rodicia su tiez zvyknuti na zaprazky do vsetkeho a neodnaucim ich to.....
tiez sa snazim pouzivat nastruhany zemiak, popr. viac strukovin a cast rozmixujem, alebo jeme redsie..nemusi mi lyzicka v privarku stat ako sa zvykne hovorit...
@kotulicek Už vidím, ako rodičov, “ktorí majú svoj vek”, naučíš namiesto šľahačkovej smotany do segedínu na kokosové mlieko s nadrvenými ďatlami v ryžovom pudingu. 😀