Ahojte. Viete mi polopate vysvetlit ako urobiť polievku z pečených kuracích chrbtov?
Na koľko stupňov do trúby? A aj zeleninu? Prosím poraďte mi, stále len varim vo vode, ale vraj z pečených je najlepšia.
Ps mamka mi už nemôže poradit. Ďakujem
Ďakujem dievcata a ešte mi poraďte. Kedy začínate variť polievku? Kvôli malému potrebuje mat o 12 obed hotovy. Varite v sobotu?
vecer si upec osti rano vstan a daj varit pomaly polievku .. al ak mas slow cooker postav vecer a rano mas vyvar ,,,
Dobre. Zajtta dám vedieť ako chutila rodinke 😊
Úplne bežné ju uvarím v sobotu. Úplne bežne ju postavím v nedelu skoro ráno a zaleziem spat do postele. A celkom často varím, hlavne hovädzí vyvar v sobotu od rana do večera.
Ahoj,zaujalo ma to. Aký je rozdiel v chuti lebo v čom, keď robím polievku z pečených kosti alebo keď ich len varím surové na vývar ?
Peciem akurát kuracie chrbty, asi ich necham vychladnúť a o polnoci, keď pôjdem spat postavim na sporák na jednotku, a nech sa to vari do obeda. Som
Zvedavá na výsledok. Tiež viem len z rozprávania, ue chut polievky je lepšia. Dám vedieť 🥰
Urcite sa vylizete až za usami
@viestta ešte vás poprosím o radu. S vypekom čo robiť? Aj ten ide do polievky
Výpek odvar s horúcou vodou a daj do mrazaka. Spravíš z neho stavu k masu
@oli18 a týmto nesúhlasím. Moja nebohá babka robila najlepšiu slepačiu polievku na svete s domácimi slizikmi. Postavila ju v sobotu večer do obrovského hrnca a varila do nedeľňajšieho obeda. Rano vybrala prvú várku zeleniny a z nej bola omáčka k pecenemu masu( ak sa nejaká zvýšila lebo ako deti sme sa na tu makkucku zeleninu rano tesili) a dala do polievky ďalšiu zeleninu, aby bolo k polievke. Ja som sa pokúšala z domácej sliepky tiež vykúzliť takú polievku ale nepodarilo sa mi to nikdy. Možno
Tu sliepku najorv upiekla, fakt neviem ale ta chut bola neskutočná, veľmi by som ai želala, aby má ju mohla naučiť 🙏🙏🙏
@elizabet173
Presne tak, doteraz si pamätám úžasnú chuť vareného kuracieho mäska z polievky mojej babky. Myslím, že tajomstvo bolo hlavne v surovinách - domáca sliepka, zelenina, domáce rezance...
@viestta dobre ranko, už teraz viem, že ta polievka mi zmenila život. Fakt sa začína podobať polievke mojej babky, dala som do nej zelninu a varím pomaly ďalej. Ale uz teraz je ta chut neskutočná. Ďakujem krasne za radu🙏🙏🙏
Tak si ju užite. Raz budú tvoje deti aj vnúčatá spomínať na tu tvoju a to je ta krása zivota
Ja ich peciem asi hodinu a potom dám také horúce aj výpekom rovno do vriacej vody. Vždy dávam aj cibuľu so supkou koli farbe. No a základ je kvalitne mäso (teda kosti) z klasického lacného supermarketoveho kurata nechuti tak dobre
Chrbty pokladať v jednej vrstve na plech, rúra na 180 a piecť ich pokiaľ nie sú pekné opečené, skôr tmavé ako svetle. Vychladnute ich prelozis do hrnca so studenou vodou a varis na slabom ohni minimálne 6 hodín, na konci pridáš zeleninu a varis kým nezmäkne. Korenie a soľ ako do klasickej kuracej polievky.