Ahojte, robite doma vyvar z kosti z upeceneho kurata? Parkrat som uz na to narazila na vlogoch zahranicnych zien a neviem, co si o tom mysliet…ma ten vyvar rovnaku silu ako ked to uvarim zo surovych kosti? 😊
@patka06 vsak tiez si to neviem predstavit, ale uz som to viackrat videla na nete, ze z toho robia vyvar…
Neviem si to predstaviť.. Akože opačne v pohode, najprv uvariť, potom upiecť... Ale variť upečenú kosť?
@hederamonstera ja skm videla že upiecť kosti hov. v teúbe a potom z tiho robiť vývar, ale nerobila som ro.
@hederamonstera ja som to robila a bolo to dobré..ale nie na ten štýl, že upecies kura, zjes a ostatok vyvaris🤣
Nie z kurčaťa, ale hovädzie kosti sa pečú a z toho sa robí vývar, ale nerobila som to
https://varecha.pravda.sk/recepty/vyvar-z-pecen...
Ja som videla v tej relácii ked chodil Polreich radiť do reštaurácií. Viackrát tam ukazoval že najprv zapiekol kosti a potom ich dal variť ,vraj je tak vývar lepší
Ale to sa nepieklo dlho ako keď pečieš kura, to len tak zapiecť myslim.
@hederamonstera ja som to včera prvýkrát robila . Zostali mi krídla , chrbát z pecneho kurčata. Kurča malo povodne 2,8kg takze zostalo tam dosť masa . Dala som to variť , prihodila mrkvu , petržlen , karfiol , hrasok . Keď sa zelenina uvarila som mäso obrala a kosti vyhodila . Polievka bola naozaj výborná ! Kurča peciem len posolene s masielkom 🙂
@saraxyz a ako to robis? Lebo tie videa boli, ze normalne upiekli kura na obed, zjedli a kostru potom dala na vyvar😁 alebo teraz som videla, ze kupila pecene kura v obchode, obrala maso a kosti dala na vyvar😁
@kika3111111 no fajne, asi to aj ja vyskusam teda😁 lebo ja vzdy radsej rozporcujem kura, a masove casti dam piect a kostru na vyvar😁
@hederamonstera aj je cítiť chuť toho kurčata v tej polievke . Naozaj je výborná 🙂👍🏻
@kika3111111 parada, dakujem. Tak to teda skusim 🙂
Hovadzi chvost sa zvykne o piecť, nie piect, na 200C sa opecie a s vypekom hodi do hrnca a tak sa vari vyvar (ale tam je aj nejake maso, spik ak opekaju spikove kosti atd) . Z pečených kuracich kosti si to neviem predstaviť, pretozr tam uz nie je nic. Ked tak iba ak s masom. Radsej to urob naopak, my tak sliepku pecieme, uvarime polievku a potom pecieme.
@hederamonstera ja som si kura rozobrala. Na pečenie som si dala krídla trup a jednu nohu 🤣 to som upiekla a potom robila vývar
Bezne tak robím z upečeného kuraťa resp z jeho chrbta/trupu vývar ma úplne inú a intenzívnejšiu chuť.
@hederamonstera teda baby👌tu sa pri vás človek toľko nových vecí naučí 👍
@dajana19 ze? A nikto sa tu este nepohadal😂
@hederamonstera nevrav hop.......🤣🤣🤣
Mnoho krat som a to natrafila, ale este som sa k tomu nejak nedostala. Na kolko a ako dlho peciete tie kosti aa potom kolko ich vyvarate? To len ak by som sa rozhodla to niekedy teda skusit
@zlatkapaps ja som to videla v style, ze si klasicky upecies kura. Maso zjete a kosti z toho kurata supnes do hrnca a spravis vyvar😁
nerobievam a úprimne neviem si to vôbec predstaviť, že by som varila už vypečené kosti