Ahojte žienky chcem sa spýtať, nakoľko nie som skúsená kuchárka. Varila som včera vývar. Po uvarení bol pekný, číry, no dnes som ho vytiahla z chladničky a zakalil sa. Chuť nie je kyslá, no je vhodné takýto vývar ešte jesť? Neboli v ňom cestoviny, iba mäso a zelenina.
Z vyvaru treba maso a zeleninu vybrat
Vývar treba precedit, mäso obrať od kostí a zaliať v malej nádobe vývarom.zeleninu čo chcete nechať taktiež. Skladovať osobitne. Ostatné vyhodiť.
Tomu vyvaru nic nie je, kludne ho zjedzte. Nabuduce budes vediet, ze treba ocedit
Nikdy necedim vyvar, neseparujem kosti, maso a zeleninu a vyvar je v pohode aj o 3 dni... A ze sa plytva jedlom...
@guiseppinka no ako pre koho, moj muz zje aj s penou, ja by som po 3dnovom bola na infekcnom 🤣
@guiseppinka ja to iste. Neseparujem pevne casti od vyvaru a nic sa s nim nestane.
Ja by som skor upozornila na velke teplo, ktore je teraz v lete. Polievka len pomaly vychladne a moze sa stat, ze sa rychlejsie zacne kazit. Ja preto v lete davam do chladnicky este teplu polievku a nedbam na to, ze chladnicka musi minat viac el.en. Takto som zachranila gulasovu party, ked som cast gulasu, dala za tepla do chladnicky a ta cast co chladla vonku zkvasila.
@guiseppinka ani ja, uvarim, vyberiem zeleninu, maso, nakrajam, vlozim naspat, zavarim krajance a je 😁
@guiseppinka
ale veď tá oddelená časť sa nevyhodí🙈
@mameha7 ja som sa poucila ze nesmiem ho zakryt a nesmie vriet velmi inac sa zakali a nie je pekne čistý.....ja maso aj zeleninu vydrzi kludne aj 5dni.....ale nedavam bujon
@mondolina narazala som na tu cast, ze "ja by som to vyhodila/nrjedla"...
@mondolina veru, zohrejeme iba koľko potrebujem, zavarim rezance, vložím časť zeleniny ,mäska, ostatné neskôr znova takto. Spolu je to viac nachylne na zamutenie a pokazenie.
Chladenie v týchto horúčavách - drezu napustim studenú vodu, vložím hrniec a občasným premiešanim polievku rychlo schladim, aby neskysla, , až potom do chladničky,
Vyvar vypnem zeleninu vytiahnem a pokrajam do dozy masko pooberam a necham zvlast v doze.10 minit necham stat aby sadli šuminky.a potom cedim cez dve sitka.prve cedim do maleho hrnca kolko zjeme.posledny liter zo spodu hrnca ide do mrazaku na privarky a omacky.co mam ciste v hrnci a viem ze za dva dni zjeme do toho zavarim sliziky.
V lete nechavam hrniec vychladnut v drese so studenou vodou a potom rychlo do chladnicky.
@mameha7 ja by som ho nejedla.