Vývar sa na druhý deň zakalil

mameha7
6. júl 2023

Ahojte žienky chcem sa spýtať, nakoľko nie som skúsená kuchárka. Varila som včera vývar. Po uvarení bol pekný, číry, no dnes som ho vytiahla z chladničky a zakalil sa. Chuť nie je kyslá, no je vhodné takýto vývar ešte jesť? Neboli v ňom cestoviny, iba mäso a zelenina.

oblaacik
6. júl 2023

@mameha7 ja by som ho nejedla.

cyberk
6. júl 2023

ja npr maso vzdy vyberam po uvareni a radsej ho mam v druhej miske bez kosti uz. Ak sa ti podla chuti zda, ze je polievka ok, tak kludne jedz..
@listy456

eeffka
6. júl 2023

Z vyvaru treba maso a zeleninu vybrat

msnesquik
6. júl 2023

@mameha7 uplne normalne sa da taka polievka jest, ak bola v chladnicke...to vsetky vyhadzujete vyvar na druhy den?

mondolina
6. júl 2023

@msnesquik
nevyhadzujem, ale všetko scedím. len vývar bez mäsa, bez zeleniny.

cacianka
6. júl 2023

Vývar treba precedit, mäso obrať od kostí a zaliať v malej nádobe vývarom.zeleninu čo chcete nechať taktiež. Skladovať osobitne. Ostatné vyhodiť.

viestta
6. júl 2023

Tomu vyvaru nic nie je, kludne ho zjedzte. Nabuduce budes vediet, ze treba ocedit

guiseppinka
6. júl 2023

Nikdy necedim vyvar, neseparujem kosti, maso a zeleninu a vyvar je v pohode aj o 3 dni... A ze sa plytva jedlom...

eeffka
6. júl 2023

@guiseppinka no ako pre koho, moj muz zje aj s penou, ja by som po 3dnovom bola na infekcnom 🤣

hiro
6. júl 2023

@eeffka Ja tiez, aj ked je kysla. Ziadny problem.

roja01
6. júl 2023

@guiseppinka ja to iste. Neseparujem pevne casti od vyvaru a nic sa s nim nestane.
Ja by som skor upozornila na velke teplo, ktore je teraz v lete. Polievka len pomaly vychladne a moze sa stat, ze sa rychlejsie zacne kazit. Ja preto v lete davam do chladnicky este teplu polievku a nedbam na to, ze chladnicka musi minat viac el.en. Takto som zachranila gulasovu party, ked som cast gulasu, dala za tepla do chladnicky a ta cast co chladla vonku zkvasila.

msnesquik
6. júl 2023

@guiseppinka ani ja, uvarim, vyberiem zeleninu, maso, nakrajam, vlozim naspat, zavarim krajance a je 😁

msnesquik
6. júl 2023

@roja01 ano, moze skysnut, bud ako pises dat skor do chladu, ale chodit premiesavat, aby sa tam neurobila hore krusta, pod ktorou to bude kysnut

mondolina
6. júl 2023

@guiseppinka
ale veď tá oddelená časť sa nevyhodí🙈

zuzkaa1991
6. júl 2023

@mameha7 ja som sa poucila ze nesmiem ho zakryt a nesmie vriet velmi inac sa zakali a nie je pekne čistý.....ja maso aj zeleninu vydrzi kludne aj 5dni.....ale nedavam bujon

guiseppinka
6. júl 2023

@mondolina narazala som na tu cast, ze "ja by som to vyhodila/nrjedla"...

cacianka
6. júl 2023

@mondolina veru, zohrejeme iba koľko potrebujem, zavarim rezance, vložím časť zeleniny ,mäska, ostatné neskôr znova takto. Spolu je to viac nachylne na zamutenie a pokazenie.
Chladenie v týchto horúčavách - drezu napustim studenú vodu, vložím hrniec a občasným premiešanim polievku rychlo schladim, aby neskysla, , až potom do chladničky,

anos18
7. júl 2023

@roja01 však daj ochladiť najprv do dresu so studenou vodou

roja01
7. júl 2023

@anos18 mas pravdu aj to sa da ked je priestor a cas. Len niekedy potrebujem celu linku i s drezom na dalsie velke varenie.

saxana000
7. júl 2023

Vyvar vypnem zeleninu vytiahnem a pokrajam do dozy masko pooberam a necham zvlast v doze.10 minit necham stat aby sadli šuminky.a potom cedim cez dve sitka.prve cedim do maleho hrnca kolko zjeme.posledny liter zo spodu hrnca ide do mrazaku na privarky a omacky.co mam ciste v hrnci a viem ze za dva dni zjeme do toho zavarim sliziky.
V lete nechavam hrniec vychladnut v drese so studenou vodou a potom rychlo do chladnicky.