Vysokobielkovinové jedlá

2. júl 2024

Ahojky, máte nejaké typy na vysokobielkovinové, ideálne nízkokalorické jedlá? Už neviem čo by som mala variť

jenn7
2. júl 2024

Ja zboznujem sosovicu na vsetky sposoby, aj na studeno ako salat aj tepelne spracovanu

zuzanaa239
2. júl 2024

Na to si dajte pozor, vysokobielkovinová strava preťažuje obličky, orgán nevyhnutný pre život.

autor
2. júl 2024

@zuzanaa239 Som vrcholový športovec, bielokovimy potrebujem 🙂

mamamasama
2. júl 2024

@zuzanaa239 toto je už milión krát vyvrátený mýtus

mamamasama
2. júl 2024

Autorka. U nás každé ráno vajíčka, alebo niečo s proteínom. Palacinky, wafle, muffiny. Desiata cottage, alebo skyr. Obed mäso, zeleninka, príloha, olovrant tuniaková pomazánka s avokádom,alebo tvaroh s ovocím a orieškami, večera caprese, alebo opäť mäsko. A receptou extrémne veľa. Nugetky pečené v rúre. Kuracie na prírodno s quinou, plnené tortily s kuracím gyros mäsom, jarné rolky s tofu, omelety, paella, spagety s mäsovými guľkami, ak low carb, tak cuketové. Rizoto, low carb verzia s postrúhaným karfiolom, kari kokosová kuracia polievka. Fakt je toho veľa.

zuzanaa239
2. júl 2024

@mamamasama nie to vyvratený mýtus, skúste si dať urobiť vyšetrenia na odpadové látky v moči pred a po vysokobielkovinovej diéte.Základom je vyvažený jedálniček.

domiklik
2. júl 2024

Hovädzia fasirka s vajíčkom a fazulovy privarok
Polievka z jarnej zeleniny zahustena s červenou sosovicou
Tvarohové sulance (tvaroh krupica vajce)
Budapeštianska natierka
Tuniakovo vajíčkova natierka
Poke bowl

mamamasama
2. júl 2024

@zuzanaa239 chodím na pravidelné krvné testy a som zdravšia ako väčšina populácie. Tak si papajte cukor(sacharidy) a divte sa, že ste chorí.

autor
2. júl 2024

@zuzanaa239 Niesom na diéte, len mi dochádzajú nápady čo variť. Vyšetrenia mám pravidelné, ako športovec a je všetko v úplnom poriadku🙂

egonsk
2. júl 2024

som myslel, ze aktivni sportovci maju svojho dietologa, resp. odbornika pre stravovanie, ktory im robi jedalnicek... hmm..

mamamasama
2. júl 2024

@egonsk a na túto "múdrosť" si prišiel kde? Preto, že športujem, tak si mám platiť odborníka na stravovanie? To nie je exaktná veda. 😅🤦🏻‍♀️

larinka552
2. júl 2024

@mamamasama tak ale zase vrcholovi sportovci nehladaju rady na konovi 🙈😃

autor
3. júl 2024

@larinka552 Prečo by sme nemohli? To akože keď robím niečo vrcholovo tak nemám právo sa niečo spýtať? Mne ide len o to, že mi dochádzajú nápady na jedlá 😂

autor
3. júl 2024

@egonsk Načo by mi niekto robil jedlanicek? Ten si viem zostaviť aj sama. Ide len o ďalší nápad, nech sa mi to stále neopakuje.

nelka93
3. júl 2024

Však mäso na rôzne spôsoby, ryby, syry. Ja nie som športovec, ale snažím sa mat dosť bielkovin. Strukoviny tiež obsahuju. Minule som robila sosovicove kari, skvele bolo

mamamasama
3. júl 2024

@larinka552 ty vieš kto sa tu pohybuje? Možno si píšeš s celebritami a ani o tom nevieš. O tom je predsa táto anonymita.