Ahojte baby..mate niektora skusenosti s vyrobou domaceho jogurtu z kozieho mlieka? Potrebovala by som poradit ako postupovat, ked chcem vyrobit cisto kozi jogurt (bez pridania jogurtu z kravskeho mlieka)..Dakujem
môzem sa spýtať keď mlieko neprevarim tak je to problem?
dakujem
@jaja1979 Mám po 40-ke, celý život som pila neprevarené kozie mlieko, kozy sa voľne pásli kdekoľvek a ešte som nemala encefalitídu, samozrejme, nemusí to byť vždy takto u každého, len moja skúsenosť. Až tak by som sa toho nebála.
@nikuska315 Ja vyrabam kazdu chvilu: kozie mlieko (cca pol az jeden liter) si prevaris, nechas vychladnut na cca 40 stupnov a pridas cisto biely kozi jogurt (ten kupujem v predajniach, kde su napr. korbaciky, ovcie, kozie syry, stoji okolo 2,60 eura), mozes priidat cukor, ale nemusis, potom to ponalievam do poharikov a dam na 10 hodin do jogurtovaca na 40 stupnov a do rana je stuhnuty. Ale je redsi ako kravsky jogurt a ma miernu pachut, vsetko je to o zvyku. A potom zakazdym necham jeden poharik a uz len z neho robim dalsie davky, netreba vzdy kupovat, staci len na zaciatku.