dievčatá, môj muž si toto vymyslel na Vianoce , ze na štedrý večer chce vyprážaný rezeň. Vzdy sme mali rybu ale proste to je s hnusom a to je jedno aká ryba a ze tento rok by sa chcel napráskať a mam mu spraviť karé. Robievate aj vy nieco iné ako rybu a kapustnicu na stedry vecer?
Kludne aj vyprazany karfiol...co ma po nejakych tradiciach, ked mam nieco jest s hnusom? 🤷
Kapustnica, majonézový šalát, rybie filé a bravčové/kuracie rezne. Každý rok takto a každý je spokojný.
tiez robime aj rezne. kto ma co rad a na co ma chut. vsak sa hovori, ze su to sviatky hojnosti a neviem coho vsetkeho mozneho. tak kedy inokedy si dopriat to, co mate radi, ked nie na vianoce 😀
@oceanahory inak pravda. cely rok maká tak mu spravim co chce, len ma zaujimalo ci ma aj niektk nieco iné 🙂
My sme rybu ani nikdy nerobili. Nik ju nema rad,tak naco. Rezen,syr,stroganov,pecene kurca...
robime hraskovu polievku a pecieme okridlene zviera - bud hus alebo kacku. S rodinou sme ateisti, ale zvyky mame prebrate od evanjelickej cirkvy augsburského vyznania ktora ide u nas v rodine. Muz po katolickej strane ide kapustnicu ale neznasa kapra tak nahanam po obchodoch halibuta :D Syn nezje salat tak ma miesto toho ryzu :D Este 2 generacie a budu mat na vianocnu veceru Kung pao s rezancami :D
Rybu sme nemali za 34 rokov ani raz. Ani ja ani muz u nich doma. To co je za otazku? Myslis si ze ludia jedia len ryybu a kapustnicu?
24. nejeme mäso.
Ale teraz čo? Za to, že nejaká neznáma žena z koňa neje rezne na štedrý večer ich neuvaris mužovi? 😀
My máme rezne. Deti so zemiakovou kašou a my so šalátom. Kašlem na tradície, keď mi to nechutí.
Ja ho obdivujem, že toľko vydržal jesť niečo s hnusom a nič nevyčítal. Dajte si čo chcete, môžete mať vlastné tradície.
My máme kapustnicu, údené mäso (3 druhy), rezne (bravčové a kuracie), ešte aj lososa. Každý si dá čo mu chutí.
Nejeme ryby, vždy máme rezne
my máme v posledné roky vždy rezne s ryžou. a čo?
My síce mávame vždy rybu, ale poznám veľmi veľa ľudí, ktorí majú na Štedrú večeru vyprážaný bravčový, alebo kurací rezeň, poprípade majú aj rybu, aj rezne. Dokonca vraj ani z náboženského hľadiska netreba držať pôst, že by sa mäso nemohlo. Tak úplne v pohode si dajte, snáď nebudete nasilu jesť niečo, čo nemáte radi.
My s priateľom máme vždy lososa a malému robíme kurací rezník alebo rybie prsty 🙂 každému čo chutí...
Jasne, u nas doma bola vzdy ryba aj rezne, ja u seba doma robim napriklad vsetko vo verzii bez bravcoveho- vsak kazdy podla seba svojich ne-preferencii...🤷♀️🤷♀️
My sme uz mali aj telacie medajlonky s gastanovym pyre, to je kazdeho vec, co bude jest na Vianoce… akoze kto ti prikazuje jest rybu, ked vam nechuti?
My máme vždy aj rezeň… chutí nám kurací, tak robíme taký. Prečo jedol z hnusom rybu? Teda prečo ju vôbec jedol? 😳
U nás je základ mať toho veľa na výber, rezeň aj ryba aj klobása, zemiakový šalát aj zemiaky s cibuľkou, kapustnica, opekance (na slano) a koláčov aspoň 5 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️ nám to takto vyhovuje, nerobíme kvantá z jedného druhu, ale viac druhov po troške. Každý si dá čo mu chutí. Urobte si aj vy tak, aby každému chutilo 😇
Napriklad kamoška mávajú od detstva na štedrú večeru vyprážaný syr 😁
@oceanahory presne ja neznasam vyprazane ryby mame radi tak co urom file tak ako ho mame radi a je.. co sa budem pretvarovat
Hlásim sa k tým, čo na Vianoce jedia rezeň 😄 a teda poznám dosť takých ľudí
Tento rok budeme mať dokonca kacacie stehna s loksami a kapustou.
Je to len tradicia a neskončíte v pekle lebo ste na štedrý den mali mäso. Štedrý deň je o štedrosti. Je jedno ci tam bude pecena hus alebo chleba vo vajicku pretože si clovek nemoze viac dovoliť. U nas si davame file lebo mame radi tu chut, pripomina to detstvo a tie kuzelne chvile, ale mali sme aj kacku a aj rezne a aj hovadzie...takze nerob si starosti, ked bude chcieť rezeň. Kedysi to ludia robili lebo nemali na maso tak ulovili zadarmo v rieke rybu. Štedrý den nie je ani prikazany pôst keby to berieme z kresťanského hladiska. Ziadne výčitky. Ja skor u nas trvam na tom, aby bolo vzdy prestreté aj pre hosťa.
a v čom je problém?
Na Vianoce máme aj filé tak symbolicky a potom ešte kuracie rezne , keďže mala filé nezje
Ja mám odjakživa na Vianoce rezen so zemiakovou kašou pretože ani ryba a ani zemiakový šalát mi nechuti 😂 môj muž tak isto, na Vianoce jeme to čo nám chutí
Ja ryby nejem celý život a teraz kvôli Vianociam a nejakej tradícii mám sedieť za stolom s hnusom a kukať na rybu? a cítiť rybu? Ďakujem pekne za také sviatky...No nie, pekne rezeň a vlastne aj špagety s kečupom ak chcem 😀
@zabka4 Toto "Kedysi to ludia robili lebo nemali na maso tak ulovili zadarmo v rieke rybu." vôbec nie je pravda. Ryba bola považovaná za pôstne jedlo a hoci Štedrý deň nie je prikázaný pôst, mnohí ľudia to dodržiavali. Okrem toho je ryba symbolom kresťanstva. Ryby mávali na Štedrý deň aj bohatí ľudia. Okrem toho, ďalšie dni Vianoc, po Štedrom dni, ľudia jedávali "bohato", veľa mäsa, hydiny, údenín... Tradične sa pred Vianocami robili zabíjačky, aj chudobní mali v tento čas najhonosnejšie jedlá z celého roka. Čiže nebola to z núdze cnosť, že nemám čo jesť, tak si zadarmo ulovím rybu.
kludne mu urob tie rezne, jedlo ako jedlo, on bude spokojny. Sebe urob maly kusok ryby. My mame ryby radi, takze rezne na vianoce nepecieme. ale moja sestra pecie. Jej dcera by rybu do ust nedala. Su aj horsie veci na svete ako opiect na vianoce par reznov.
ano, my mame tiez na stedry den aj vyprazany kuraci rezen 🙂