Prosim vas baby, ako casto v tom menite olej? Prilievate ho? Ako casto treba fritak umyvat? Myslim vyliat olej, vycistit ho a pod... Fritujem v priemere raz za tyzden. Klasika.. masko, hranolky, karfiol. Mate k tomu este plus tipy? Vdaka 🍟🍗🍲🧂
no viac ako 2-3 použitia ten olej neznesie, a aj to samozrejme ho po každom treba scediť od nečistôt a fritézu vyčistiť. Ide do toho tak 2 litre oleja, takže za mňa celkom vysoká spotreba, lebo inak by si toľko neminula. Ale zas sú tie veci rovnomerne vysmažené, môžeš robiť toho viac naraz.
Môj tip - kúp si takú, ktorá má vyberateľnú misu na olej a dá sa umývať v umývačke. Kedysi mama mala takú ktorá to nemala a pamätám si ako vždy frflala - niekoľko hodín trvalo, kým olej vychladol, potom ho zliať a naťahovať sa s ručným umývaním fritézy - no čo ti poviem, vyťahovala ju len na vianoce 😀
Ja mám takú vyberaciu, ale využívam ju minimálne, sme traja, takže tie 3 rezne mám raz-dva vypražené na panvici s použitím možno 2dc oleja.
Ja vo fritéze vyprážam len rezne. Podľa toho, koľko rezňov mám, mením olej. Ak mám napr 15 kusov, po 7mych vymením olej za nový. Nikdy v tom istom oleji nevyprážam druhý krát. Olej zlievam do plastových fliaš a raz do roka odnesiem na benzínovú pumpu, ktorá robí zber.