Vydrží mi vianočné pečivo do Vianoc?

11. dec 2023

Baby poradte, zajtra večer si chcem zamiesit tri cestá - medovníkové klasické s medom a rumom, linecké tiež klasické, a chcem aj Slane dukatiky, to je maslo, vajce, syrokrem, Parmezán..
A v stredu ráno to všetko upiecť. Nemáme pivnicu čiže nemám to kde do chladu dat, ale ak to nejaksi všetko uskladnim, myslíte že mi tie kolace vydržia a nesplesneju?
Dakujem

basulaak
11. dec 2023

Ani balkon nemas? My sme vzdy mali vsetko pecivo vonka v chlade na krytom balkone. A vsetko vydrzalo velmi dlho. No dnu neviem aj kupovana vianocka s konzervantami ti doma v teple po case splesnie🥴

autor
11. dec 2023

Balkón máme ale je nepoužiteľný pre toto, no proste balkón je vylúčený. Ešte máme POBOX- taka kobka pri dverách do vchodu do paneláku, tam je dosť chladno, mohla by som to dat tam?

matus7030
11. dec 2023

Ja mám suché pečivo - kam teda patria medovníjy aj linecké uložené vždy iba v krabiciach v spajzi. Nie je tam teplo, ale ani uplna zima. Nikdy sa nepokazili. Vydrzia aj 2 mesiace, ked sa nezjedia.

guiseppinka
11. dec 2023

Linecke som mala v linke zabudnute a nasla som ich v auguste... Absolutne nic im nebolo. Nebude ani pernikom... Staci ak ich nechas v suchom. Nic sa ti nepokazi

viestta
11. dec 2023

Roky rokuce mame pecivo na balkone. V krabicich vylozenych peciacim papierom a ulozene vo velkom plastovom boxe, Suche od polovicky decembra, kremove sa pecie tesne pred sviatkami a do Silvestra sa mu este nikdy nic nestalo, snad len sa raz stalo, ze zmrzlo na kost a muselo sa davat rozmrazovat pred jedenim

la_dolce_vita
12. dec 2023

Ja mam konecne spajzu, v byvalom byte som nemala, je vetrana a vyborna na tieto ucely. Ale ak nemas, nevadi, suche pecivo vydrzi. Medovniky je dobre dat do dozy alebo skl.flasi. Moja mamca skladovala kolaciky v spalni na skrini, kde bolo chladnejsie, chodila som maskrtit este pred sviatkami, chutili vtedy lepsie 🙂

misinka0611
12. dec 2023

Tie dukátiky neviem, nepoznám ich ale tie ostatné vydržia. Si vezmi aké staré suché pečivo predávajú v obchodoch a plesnivé nieje. To tvoje 2 týždňové bude ešte čerstvé 😁

autor
12. dec 2023

Dobre, cize zajtra idem konečne na to 😁 medovníky chcem ozdobiť hneď, myslíte že mozem naplnit aj linecké lekvárom a odložiť ich, vydržia už naplnene? Ci rajdsej zajtra suché odložiť a naplniť neskôr?

cacianka
13. dec 2023

Vydrží všetko, čo nezožeriete 😉
Dobre vychladnuté ulož do skla, plastu, alebo plechovej dózy a odlož. bežne nájdem zabudnutú krabičku v máji, a zjesť sa dajú, iba sú trochu viac suché.

misinka0611
13. dec 2023

Vydržia aj naplnené.

radacak
13. dec 2023

Vydrží veď dnes je už 13.12...do vianoc už nie je toľko času.Ked človek kúpi linecké v obchode to je tam dlhoooo naplnené a nič im není