Baby poradte, zajtra večer si chcem zamiesit tri cestá - medovníkové klasické s medom a rumom, linecké tiež klasické, a chcem aj Slane dukatiky, to je maslo, vajce, syrokrem, Parmezán..
A v stredu ráno to všetko upiecť. Nemáme pivnicu čiže nemám to kde do chladu dat, ale ak to nejaksi všetko uskladnim, myslíte že mi tie kolace vydržia a nesplesneju?
Dakujem
Balkón máme ale je nepoužiteľný pre toto, no proste balkón je vylúčený. Ešte máme POBOX- taka kobka pri dverách do vchodu do paneláku, tam je dosť chladno, mohla by som to dat tam?
Ja mám suché pečivo - kam teda patria medovníjy aj linecké uložené vždy iba v krabiciach v spajzi. Nie je tam teplo, ale ani uplna zima. Nikdy sa nepokazili. Vydrzia aj 2 mesiace, ked sa nezjedia.
Linecke som mala v linke zabudnute a nasla som ich v auguste... Absolutne nic im nebolo. Nebude ani pernikom... Staci ak ich nechas v suchom. Nic sa ti nepokazi
Roky rokuce mame pecivo na balkone. V krabicich vylozenych peciacim papierom a ulozene vo velkom plastovom boxe, Suche od polovicky decembra, kremove sa pecie tesne pred sviatkami a do Silvestra sa mu este nikdy nic nestalo, snad len sa raz stalo, ze zmrzlo na kost a muselo sa davat rozmrazovat pred jedenim
Ja mam konecne spajzu, v byvalom byte som nemala, je vetrana a vyborna na tieto ucely. Ale ak nemas, nevadi, suche pecivo vydrzi. Medovniky je dobre dat do dozy alebo skl.flasi. Moja mamca skladovala kolaciky v spalni na skrini, kde bolo chladnejsie, chodila som maskrtit este pred sviatkami, chutili vtedy lepsie 🙂
Tie dukátiky neviem, nepoznám ich ale tie ostatné vydržia. Si vezmi aké staré suché pečivo predávajú v obchodoch a plesnivé nieje. To tvoje 2 týždňové bude ešte čerstvé 😁
Dobre, cize zajtra idem konečne na to 😁 medovníky chcem ozdobiť hneď, myslíte že mozem naplnit aj linecké lekvárom a odložiť ich, vydržia už naplnene? Ci rajdsej zajtra suché odložiť a naplniť neskôr?
Vydrží všetko, čo nezožeriete 😉
Dobre vychladnuté ulož do skla, plastu, alebo plechovej dózy a odlož. bežne nájdem zabudnutú krabičku v máji, a zjesť sa dajú, iba sú trochu viac suché.
Vydržia aj naplnené.
Vydrží veď dnes je už 13.12...do vianoc už nie je toľko času.Ked človek kúpi linecké v obchode to je tam dlhoooo naplnené a nič im není
Ani balkon nemas? My sme vzdy mali vsetko pecivo vonka v chlade na krytom balkone. A vsetko vydrzalo velmi dlho. No dnu neviem aj kupovana vianocka s konzervantami ti doma v teple po case splesnie🥴