ahojte začali sme s prvými príkrmami a chystám sa dať zajtra batat. kedže to sú vždy dosť velké zemiaky a moje bábo spapá len pár lyžičiek zaujíma ma či mi ošúpaný vydrží do druhého dňa.
chcem to spraviť tak že ho ošúpem, odkrojím si kolko potrebujem a zvyšok dám do ladničky a na druhý deň zase spravím čerstvé. Alebo je lepšie ked už bude ošúpaný ho nakrájať a dať do mraziaku ?
A preco chces osupat cely? Ved odkroj kolko potrebujes a zvysok nechaj v chladnice.
@januska12323 Presne tak, to mas najjednoduchsie, nemusis varit na x raz. Alebo ako pise @beata_k
zcerna ak ho osupes a nechad surovy
Cerstve je vzdy zdravsie. Odkroj z neosupaneho tolko, kolko potrebujes a zvysok daj do chladu.
ja ked som mala niečoho veľa, napr. mi niekto doniesol obrovskú cuketu, tak som ju normálne ošúpala, nakrájala na kocky a naporciovala napr. na 100g.. a potom len vytiahnem, naparím v avente a hotovo....
ale ked to nechceš takto, tak tiež by som len odkrojila malú časť a ostatok nechala tak...ale zas určite nebude malé papať teraz batat dva týždne vkuse, kým ho celý spotrebuješ, kedže ako hovoríš je len po lyžíčkách...
mrazila som si na zaciatku - nakrajala na kocky batat, cuketu, tekvicu a len som vyberala a hadzala do aventu 🙂 inak by bol odpad obrovsky
Surovy scernie a uvareny neviem co spravi, ale osobne neznasam varene zemiaky z chladnicky na druhy treti den, pretoze zosladnu, zmenia chut. Tam tie skroby sa nejako chemicky menia. Dietatu to asi bude viac menej jedno. Ale najlepsie robit veci cerstve...
bud len odkroj a urob kolko potrebujes, alebo ho nechaj vo vode namoceny v chladnicke. najlepsie je podla mna robit ako @petamich pise, aj ak nepouzivas avent :D a maso tak isto, ak nebudete vsetci jest to iste :D
Bezne som davala zvysok odrezaneho batatu (neosupaneho) do chladnicky na 2-3 dni, nikdy nescernel
Nie je lepšie spraviť prikrm a po malých množstvách zamraziť?