Výborná pomazánka

20erika07
19. nov 2020

Ahojte ženy, dali by ste prosim tip na nejaku skvelu pomazanku ? Na jednohubky pre navstevu. Nejaku brutalne žravú co aj deti zjedia aj chlapi odchovani vacsinou na klasikach, bez nejakych vyraznych zmien chutí 🙂
Dakujeeem 🙏💛

kukulienka999
19. nov 2020

@20erika07 urobila by som 2- vajickovu pre deti a
syrovo-cesnakovú s klobaskou/olivou na vrchu...alebo nivovu s hroznom- ta je tiež top😁 napisem recept na všetky tri, ak chceš...u nás idu pomazanky nonstop

katkami123
19. nov 2020

Suseda ma naučila vajickovu -
Nakrajas na struhadle tvrdé uvarene vajicia, cibuľu pokrájané na kúsky, syrokrem (aj trochu majonézy mozes) čierne korenie, soľ, červená paprika
Ale ja milujem aj bryndzovú- bryndzu zmiešať s 2 lyzicami kyslej smotany a nakrájanej jarnej cibuľky

blunka
19. nov 2020

@kukulienka999 napíš mne prosím.
Mám 39 r. a nikdy som pomazanku nerobila.
Len sem tam kupim hotovu.
Ale ako blbcovi mi to napis prosim 😂.

marlent
19. nov 2020

Mrkva cesnak a bambino...
Takto to neznie lakavo ale garantujem ze sa vsetci budu zalizovat 🙂

petamich
19. nov 2020

@kukulienka999 aj ja si prosim 🙂

kukulienka999
19. nov 2020

@blunka hahaha, jasne napisem ja robím pre 3-4osoby, tak si uprav množstvo surovín podľa seba potom😊k všetkým pomazankam nám najviac chutia fitness celozrne bagety z tesca

Vajíčková:
-8ks vajec natvrdo(8-10minut vo vriacej osolenej vode)
-4ks stredne veľké kyslé uhorky
-majoneza alebo majolenka
-1ks červená cibulka(keď nemám, robím bez)
-horčica
- soľ a čierne mleté korenie
Očistené vajíčka nastruham na struhadle(na tu väčšiu velkost) Kyslé uhorky si nastruham na struhadle na jemno, cibuľu nakrajam na čo najjemnejšie. K tomu pridam 1 čajovú lyžičku horčice, 4 polievkove lyzice majonezy(ak je to tuhé pridám podľa potreby ešte jednu lyžicu) soľ a čierne korenie podľa chuti...premiešam a je to😊

Syrovo-cesnaková:
-250g tvrdého syra (kupujem v tescu už zabalený eidam)
-3 strúčiky cesnaku
-majonéza
-čierne korenie
Syr nastruham na struhadle na jemno, pretlacim k tomu cesnak, pridám 2-3 polievkove lyžice majonezy(ak sa mi to zdá tuhé, pridám ešte ďalšiu lyžicu), dochutim už len štipkou čierneho korenia, ak sa ti žiada daj aj soľ. Na vrch dávam koliesko klobásky+olivu, zapichnem špáradlom 😊

Nivová:
-1trojuhilnik Nivy
-1stručik cesnaku
-maslo
Nivu v rukách rozdrobim na jemno, alebo mozes aj cez struhadlo. Ja to robím s rukou, nevedia mi aj väčšie kúsky v pomazanke. Pridám strucik cesnaku, zhruba štvrtku mäkkého masla(pridávam podľa tuhosti aj viac alebo menej)Všetko premiesam sam štipku čierneho korenia a je to. Žiadna soľ, Niva je slaná. Na vrch dávam hrozno alebo jahody...Je to veľký kontrast chuti, to nám na tom chuti najviac, no aj samotna je výborná 😊

kukulienka999
19. nov 2020

@petamich
@blunka a robievam aj šalát z jemnej salámy. Jednoduché jak facka.
Salámový šalát:
-1ks jemná saláma zabalená v črievku 500g
-1ks konzerva kukurice
-1ks červená cibuľa( bez tej to nieje ono 😉)
-majoneza
-horčica
Jemnu salámu nastruham na struhadle(nie na jemno, na tu vacsiu velkost), nakrajam cibuľku na jemne kúsky, pridám celu konzervu kukurice(zlejem tu vodu prec), pridám cca 5 lyžíc majonezy(podľa tuhosti pridávam aj viac) a 1cajovu lyžičku horčice. Celé premiešam, dochutim už len soľou a korením. 😊

lavender273
19. nov 2020

Ja teraz letim na paprikovej pomazanke / dipe. Cream cheese (davam philladephiu), cesnak, sol a cervenu papriku (kapia sa to vola? Je akoby orestovana, chargrilled ..sorry neviem ako sa to povie sk 😳) nedavam to na chlieb, narezem mrkvu, uhorku, zelerove stonky k tomu. Mnam.

lopka1313
19. nov 2020

Ja robim uplne jednoduchu rybaciu 🙂 maslo/veto, ryby v konzerve v paradajkovej omacke, mensia flaska kysle uhorky, sol, korenie. Rozmixovat. Pridat na kocky nakrajanu cibulu.
Natriet na kusky peciva, dat na to kruzok kyslej uhorky (podstatne, tu chut to este zvyrazni), pripadne aj kusok cherry paradajky.

Velmi zrava :D (ak mate radi rybicky)

lopka1313
19. nov 2020

Este som zboznovala syrovocesnakovu 🙂 Rozmixovat ponornym mixerom cesnak (velmi vela), syrecek v crievku (alebo trojuholniky), nastruhany syr (gouda, eidam), ine syry podla chuti (niva napr), kyslu smotanu a cierne korenie. Mnam 🙂

dusankomoj
20. nov 2020

Ja poradím zemiakovú:2-3zemiaky uvarené v šupke,2 obyčajné párky(také tie hrubé),2 vajíčka uvarené,malá cibuĺa. Všetko pomlieť na mäsovom mlynčeku+polka bambína(alebo 3 trojuholníky syra)2 pol.lyžice rama(veto...) malý sáčok tatarky a trochu horčice,soľ,korenie podĺa chuti.Je toho veľa,ale nakoľko u nás sa natiera na centimeter hrubo,tak sa zožerie vždy😋

20erika07
autor
20. nov 2020

Ďakujem Vám zenusky 🙏🍀❤

mirage
20. nov 2020

Ja sa podelim o nasu najfantastickejsiu, sviezu, ked ju spravim kazdy si pyta recept.
Por uplne nadrobno - bielu cast, pomazankove malo a sunku cca 150dkg uplne na male kococky. Cize len sunka natierkove maslo a por. Nestipe, len tak jemne.

amarilka26
20. nov 2020

Ja robim tuto:
- jemna salama v crievku
-moravanka abo hradistanka (zeleninova zmes)
-2 vajcia uvarene
- majonena

Hradistanku zlejem z pohara, pomeliem spolu so salamou, vajcami a pridam majonezu a zamiesam. Musim robit z dvojitej davky, lebo polka je fuc este nez pride navsteva 🙂 pouzivam na chlebicky, obl.mise alebo len tak 🙂

lenka2710
20. nov 2020

@20erika07 tuniakova, tuniak v oleji alebo vo vlastnej stave, nadrobno cibuľu, kocku syrokremu, maslo, môžeš aj jedno vajíčko natvrdo postruhat
Zmiešas, natries, ja zvyknem navrch dávať vlassky orech

danim
20. nov 2020

@20erika07 super téma 🙂

katkami123
20. nov 2020

Keď čítam niektoré recepty.... mňam

coochy
22. nov 2020

chcete recept na najlepsiu tuniakovu na sirom svete? nejem cely zivot ryby ale toto je nebicko a kazdy komu ju urobim, tak sa o nu bije 😁 je tam jedna tajna ingrediencia 😁