Vtáčie mlieko

21. sep 2023

Po včerajšom diely bez servítky som v rozpakoch. To ozaj ľudia nevedia čo je vtáčie mlieko?

thereisabear
21. sep 2023

Ja som to zistila až v dospelosti. V mojom okolí to nie je až tak rozšírené.

isadoraisa
21. sep 2023

Nevadí že nevedia, skôr vadí, že si niekto myslí, že vtaky dávajú mlieko

autor
21. sep 2023

@isadoraisa keď zatrúsila, že je z OROLA😂

akiana
21. sep 2023

Co je preboha vtacie mlieko?

tosomja
21. sep 2023

🤣 mne sa páčilo, ako plakala, že je viac inteligentná, ako hostiteľka a nakoniec trapas pred celým Slovenskom. Že vraj, mala rovno povedať, že je to kravské mlieko a nie z vtáka 🤣🤣 hanbila by som sa vyjsť na ulicu 🙈

heni79
21. sep 2023

Síce som nevidela danú reláciu, ale vtáčie mlieko nám dávali v škôlke na olovrant. Ako bežné jedlo. 🤔 Už vtedy sme vedeli, že nik nepodojil vtáky. Však to sa nedá. 🤦 Boli sme škôlkari. To sú naozaj dnešné deti tak mimo? Nemusia poznať jedlo, no vtáky nedávajú mlieko. 🤦

mamamasama
21. sep 2023

Neviem čo je vtáčie mlieko. V živote som to nejedla, ale je mi jasné, že ide o nejaký dezert.

autor
21. sep 2023
galioska
21. sep 2023

boze onacelkovo je posahana, umrem z nej😝😆

tosomja
21. sep 2023

@heni79 bohužiaľ, nie deti, ale dospelá žena 🤣

heni79
21. sep 2023

@tosomja To naozaj? Tak to je tragédia! 🤦

liusa82
21. sep 2023

škoda že vymierajú tieto naše staršie recepty.Ja som to od decka lúbila🙂 aj včera mi narobili chute.Musím si niekedy spraviť

pkgirl30
21. sep 2023

mám vyše 30 rokov ale aj teraz sa veľmi poteším keď mi mama urobí vtáčie mlieko, sú to nádherné spomienky z detstva keď mi to robila babka

autor
21. sep 2023
zuzinka888
21. sep 2023

Ja nepoznam, nikdy som to neskusala ani nevidela- len nedavno v inej kulinarskej relacii. A ani neviem ci by som mala odvahu ochutnat🤣🤣

petulda333
21. sep 2023

@zuzinka888 je to vyborne

luccija
21. sep 2023

@petulda333 tiež to poznám od babky, mamy, ale dlho sme to nemali

chodec15
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petulda333
21. sep 2023

@luccija ja som to uz tiez par rokov nerobila,lebo muz vajcia nezje,syn vobec nic a dcera by mozno dala,ale nejak som aj zabudla nato. Nam babka robievala riedke a zas kamaratka,oni robia skor ako puding a nato ten sneh

mamickalisticka
21. sep 2023

Ja to mám tak zafixované, že vtáčie mlieko = mlieko s vajcom 😂 takže je to také vtákové trošku 😄

tosomja
21. sep 2023

Mne vadí ťa slizká konzistencia v ústach, ale vlastne keď robím ryžový nákyp, tak bielky vyšľaháme s cukrom mi nevadia. No v kombinácii s tým mliekovým (riedkym) pudingom, či čo to bolo, mi to nechutilo v detstve. Ani som to neskúšala robiť.

alickapusinka
21. sep 2023

vtáčie mlieko s vtáka no umrela som smiechom rehotala som sa ako kôň.

ivik4
21. sep 2023

Nezabudnite,ona je vysoko inteligentnaaaaa ! 😃

lalenka33
21. sep 2023

Človek, ktorý nevie, že vták sa nedá podojiť nemôže mať skončenú ani ZŠ nie to byť ešte vysoko inteligentný. A dnes s tým meraním oleja to len potvrdila.

slavomira236
21. sep 2023

Ja to nepoznam u nas sa nerobilo ani som to nepila

kinka555
21. sep 2023

Moje deti to volaju ,,puding s oblacikmi,, 😊 od malicka to lubia, robievam casto

estellas
21. sep 2023

@heni79 To bola dospelá žena a povedala že si mysela že je to z orla.🤦

tosomja
22. sep 2023

@estellas a tá blondína tiež veľa inteligencie nepojedla, keď sa k nej pridala, tiež tam niečo zapotila.

estellas
22. sep 2023

@tosomja áno, ona tiež hovorila niečo podobné.
Nechápem ako si mohli myslieť že to môže byť z vtákov 🤔. Keby o sebe aspoň nehovorila aká je múdra a nekritizoval všetkých celý týždeň.
Stále tam dajú takých čo sa hádajú už to nie je o varení skôr o hádkach. Niekedy som to sledovala pravidelne, teraz už len občas.