Vianočný oblátkovač - skúsenosti?

mimka91
18. dec 2018

Dobry den,

prosim Vas nemate niekto skusenosti s tymto oblatkovacom? Dakujem.

st44
18. dec 2018

Nasi maju iny od magropom. Ti to aj vyrabaju aj servisuju

stankadu
18. dec 2018

ja mám od Magropom. Je to dosť podobné. Je to super vec, každý rok máme svoje trubičky, nemusím kupovať. Dokonca si ho svokra zoberie a narobí pre celú rodinu. Mám ten domáci a už 15 rokov ho používam http://www.magropom.sk/ Akurát mám okrúhlu formu a robím iba trubičky na ňom. Vzor si vyberieš sama, podla toho, čo budeš chcieť na nom robiť. Tie oválne formy sú skôr vhodnejšie na rovné oblátky (ale určite sa dajú aj trubičky)

mimka91
autor
19. dec 2018

@st44 tento pan tak isto. O magrome som uz citala na MK a ziadala ich o ponukovy list. Ja to chcem na oplatky velke sladke, na slane male aj trubicky. Kedze som to v zivote nerobila pacilo sa mi ze ten pan vyraba formy aj s casovacom, a tak by sa asi mali podarit. Teda to si myslim...a vraj sa vobec nelepia, preto ma zaujal, ale nikde nie su nan recenzie. Ma to aj magrom? Alebo ako budem vediet, ze uz su hotove?

mimka91
autor
19. dec 2018

@stankadu dakujem. O magropome som citala a ludia si ho chvalili, ale niektori pisali, ze sa im s nim tazsie robi. Mne sa paci, ze ten pan ich vyraba s casovacom a to ze sa nelepia..len som chcela najst aj niekoho kto ho ma v reale.

st44
19. dec 2018

To sa naucis, tam nie je treba casovac. Nalejes zatvoris, ono to tak zafuci a po mozno 10 sek su hotove

st44
19. dec 2018

A formu treba z casu na cas natriet vcelim voskom aby sa nelepili

mimka91
autor
19. dec 2018

@st44 dakujem 🙂

janka_v
19. dec 2018

Ja si tiež myslím, že časovač je zbytočná vec, ktorá ho možno predraží. Výroba je rýchla, veď by ti to každú chvíľočku pípalo. Od toho sa neodbieha. A naviac, správnu “farbu” budeš vedieť podľa vás, niekto rád celkom biele, niekto jemne zlatavé, iný zas mierne osmahnuté do hneda. Závisí aj od receptu, keď pridáš trstinový cukor asi bude farba iná ako s bielym repovým. Detto múka.
Oplátkovač je skvelá vec, na ten svoj si rýchlo privykneš, prvé kúsky aj tak treba otestovať. Rovnako chvíľu budeš hľadať aj “svoje” naj cesto.
Ja mám také, že pri slanom sa mi nelepí nič, ale keď je tam cukor, používam čosi na potretie a z času na čas si platne preteriem.

mimka91
autor
19. dec 2018

@janka_v mozem Vas poprosit recept na tie slane? Este stale cakam na ponuku od magropomu...ale teda asi bez toho casovaca :D dakujem holky za rady

janka_v
19. dec 2018

Nech sa páči, obyčajné slané, bez príchutí:

st44
19. dec 2018

My mame v recepte len zltok, lebo s bielkom praskaju, a miesto oleja davame roztopeny margarin

mimka91
autor
20. dec 2018

@janka_v dakujem 🙂

mimka91
autor
20. dec 2018

@st44 neskusali ste davat maslo na miesto margarinu?

janka_v
20. dec 2018

Nuž receptov je mnoho a každému sa s iným dobre robí. Ako som písala, tento je môj naj. Nič mi nepraská, dobre sa mi s ním robí. Ja potieram platne maslom v handričke. A ešte, naše platne sú jedna hladká, druhá kruhový vzor. Robila som na platniach, ktoré mali mriežky a ten zložitejší vzor bolo treba častejšie natrieť.

mimka91
autor
21. dec 2018

Dievcata uz mam ponukovy list od magropomu a maju fakt pekne vzory asi som uz pre nocb rohodnuta, ale prosim Vas co znamena uzatvaraci mechanizmus platni s prichytenim na stol? Ked si ho nedam znamena to, ze sa stroj nebude zatvarat? Dakujem za kazdu radu

st44
21. dec 2018

Nebude sa zle zatvarat. My mame dva stroje bez mechanizmu. Treba to drzat za rucku celu dobu. Ked mas mechanizmus tak si to s tym pripnes.

mimka91
autor
23. dec 2018

@st44 super dakujem za vysvetlenie ;) vzhladom k tej cene co to stoji to objednam aj s mechanizmom. Maju vela zakazok, pretoze mi pisali,ze objednavkh uz prijimaju na druhu polovicu aprila

solemami
23. dec 2018

@st44 ja ma od magropomu ovalnu aj okruhlu formu a jednu bez zatvarania a druhu so zatvaranim. je to lepsie so zatvaranim. ti to urobi hrubku oblatky jednu ako druhu. aj vzory mam kazdy iny a dobre sa mi na nich robilo. tento rok som robila z vyse 15 kg muky a lepili sa mi z jedneho cesta mozno 1-2 ks. ako dlho ich mat zavrete to sa naucis. a tiez podla toho kto ma ake rad. moje deti su ze jedni radsej bledsie a jedna ze zase take hnedaste - hovori mami urob mi tie "prihorene", tie su take lepsie 🙂

solemami
23. dec 2018

ja davam do cesta len olej a cele vajicko. natieram priebezne vcelym voskom.

st44
23. dec 2018

@mimka91 ano mavaju to tak, aj my ked sme objednavali, mali dlhu cakaciu dobu. Ja si myslim ze to vyrabaju v malom, aby mali co robit cely rok.

antalik
28. dec 2018

@janka_v aj ja dakujem za recept, vyskusane a vyborne 😉

natanele
24. dec 2020

@mimka91 Ahoj, našla som túto diskusiu, prosím môžeš mi prezradiť cenu oblatkovača, zvažujem kúpu, tak nech som v obraze. Kľudne aj IP . Ďakujem

cloviecka
24. dec 2020

@natanele presne to isté zaujíma aj mňa, neviem sa dopátrať.snad nám odpisu už šťastné majiteľky...

solemami
24. dec 2020
mimka91
autor
25. dec 2020

@natanele pisem ip

janka_v
25. dec 2020

@mimka91 ahoj, mozem sa opytat na ten oplatkovac z formanaoblatky? Kupila si ten? Odskusala som u sesternic tri od toho magropomu, ale mne sa zda akoby v nich nehriali tie platne rovnomerne. Tak ci nahodou nemas skusenost s tou ceskou formou? Mozem poprosit recenziu ak ano? A ako sa daria oplatky? 🙂 uz mas oblubene cesto?

janka_v
25. dec 2020

@mimka91 jaaaj, vybrala si formu od magropomu? A ako sa ti paci? Ja vaham stale, mame v rodine jednu prastaru a teda ako som spomenula vyssie, tieto magropomove sa mi v niečom nezdaju, neviem pomenovat. Ale mozno som len prilis zamerana na tu “starozitnu” a hladam cosi ako ona 😂

mimka91
autor
26. dec 2020

@janka_v ja som s nou mega spokojna. Hreje super. Nastavenie teploty pani vysvetlila a mi nemame ziadny problem. Oblatky mame vzdy krasne

janka_v
26. dec 2020

@mimka91 jej, ďakujem krasne za informaciu, mas teda ten magropom hej? Super! Kazdy oplatkovac je pouzitelny, len s niektorym sa treba chvilu zzit, inak peciem ich velmi rada, aj ked obcas frflem 😁 prajem vela dobrych oplatok