Dobry den,
prosim Vas nemate niekto skusenosti s tymto oblatkovacom? Dakujem.
Nasi maju iny od magropom. Ti to aj vyrabaju aj servisuju
ja mám od Magropom. Je to dosť podobné. Je to super vec, každý rok máme svoje trubičky, nemusím kupovať. Dokonca si ho svokra zoberie a narobí pre celú rodinu. Mám ten domáci a už 15 rokov ho používam http://www.magropom.sk/ Akurát mám okrúhlu formu a robím iba trubičky na ňom. Vzor si vyberieš sama, podla toho, čo budeš chcieť na nom robiť. Tie oválne formy sú skôr vhodnejšie na rovné oblátky (ale určite sa dajú aj trubičky)
@st44 tento pan tak isto. O magrome som uz citala na MK a ziadala ich o ponukovy list. Ja to chcem na oplatky velke sladke, na slane male aj trubicky. Kedze som to v zivote nerobila pacilo sa mi ze ten pan vyraba formy aj s casovacom, a tak by sa asi mali podarit. Teda to si myslim...a vraj sa vobec nelepia, preto ma zaujal, ale nikde nie su nan recenzie. Ma to aj magrom? Alebo ako budem vediet, ze uz su hotove?
To sa naucis, tam nie je treba casovac. Nalejes zatvoris, ono to tak zafuci a po mozno 10 sek su hotove
A formu treba z casu na cas natriet vcelim voskom aby sa nelepili
Ja si tiež myslím, že časovač je zbytočná vec, ktorá ho možno predraží. Výroba je rýchla, veď by ti to každú chvíľočku pípalo. Od toho sa neodbieha. A naviac, správnu “farbu” budeš vedieť podľa vás, niekto rád celkom biele, niekto jemne zlatavé, iný zas mierne osmahnuté do hneda. Závisí aj od receptu, keď pridáš trstinový cukor asi bude farba iná ako s bielym repovým. Detto múka.
Oplátkovač je skvelá vec, na ten svoj si rýchlo privykneš, prvé kúsky aj tak treba otestovať. Rovnako chvíľu budeš hľadať aj “svoje” naj cesto.
Ja mám také, že pri slanom sa mi nelepí nič, ale keď je tam cukor, používam čosi na potretie a z času na čas si platne preteriem.
My mame v recepte len zltok, lebo s bielkom praskaju, a miesto oleja davame roztopeny margarin
Nuž receptov je mnoho a každému sa s iným dobre robí. Ako som písala, tento je môj naj. Nič mi nepraská, dobre sa mi s ním robí. Ja potieram platne maslom v handričke. A ešte, naše platne sú jedna hladká, druhá kruhový vzor. Robila som na platniach, ktoré mali mriežky a ten zložitejší vzor bolo treba častejšie natrieť.
Dievcata uz mam ponukovy list od magropomu a maju fakt pekne vzory asi som uz pre nocb rohodnuta, ale prosim Vas co znamena uzatvaraci mechanizmus platni s prichytenim na stol? Ked si ho nedam znamena to, ze sa stroj nebude zatvarat? Dakujem za kazdu radu
Nebude sa zle zatvarat. My mame dva stroje bez mechanizmu. Treba to drzat za rucku celu dobu. Ked mas mechanizmus tak si to s tym pripnes.
@st44 ja ma od magropomu ovalnu aj okruhlu formu a jednu bez zatvarania a druhu so zatvaranim. je to lepsie so zatvaranim. ti to urobi hrubku oblatky jednu ako druhu. aj vzory mam kazdy iny a dobre sa mi na nich robilo. tento rok som robila z vyse 15 kg muky a lepili sa mi z jedneho cesta mozno 1-2 ks. ako dlho ich mat zavrete to sa naucis. a tiez podla toho kto ma ake rad. moje deti su ze jedni radsej bledsie a jedna ze zase take hnedaste - hovori mami urob mi tie "prihorene", tie su take lepsie 🙂
ja davam do cesta len olej a cele vajicko. natieram priebezne vcelym voskom.
@natanele
@cloviecka
cenu mate na stranke firmy - http://formanaoblatky.wz.cz/index.php?menu=3
@mimka91 ahoj, mozem sa opytat na ten oplatkovac z formanaoblatky? Kupila si ten? Odskusala som u sesternic tri od toho magropomu, ale mne sa zda akoby v nich nehriali tie platne rovnomerne. Tak ci nahodou nemas skusenost s tou ceskou formou? Mozem poprosit recenziu ak ano? A ako sa daria oplatky? 🙂 uz mas oblubene cesto?
@mimka91 http://formanaoblatky.wz.cz/index.php?menu=2