Prosím vás tie, ktoré používate na vianočné zlepence (linecké a pod.) heru a palmarin do cesta. Vám to reálne chuti? Či pečiete do počtu? Prvý a posledný krát som vyskúšala. Fuj. Jete to naozaj či vám to len stojí na konferenčnom stolíku do veľkej noci? 🤣🤣🤣
Ja len maslo. Pridam citronovu koru a pravu vanilku z vanilkoveho struku.
Uz sa nejake od vcera zjedli, vidim to na este jednu davku do Vianoc 😀
Tiez maslo. Nikto v rodine to nevedel robit, ked som to zacala piecť ja, tak da idú vsetci potrhat.
Heru používajú snáď len samovrahovia.
Ja dávam heru iba do medovníkov, lebo keď som raz do overeného receptu dala maslo, nejak sa mi nepodarili (možno to bola len náhoda, ale bojím sa to skúšať znova :D ). Tam mi to chuťovo vôbec nevadí, ani nikomu, koho poznám - nosila som ich aj do práce a vždy bleskovo zmizli.
Inak všade dávam maslo. V lineckých je hera cítiť a nie je to chutné. A ešte horšie je dať ju do nejakej “maslovej” plnky, blee 🫣
nechápem prečo to chceš vedieť.... keď dá niekto heru - má heru, keď maslo - má maslo...
@gribka1 pozri v obchodoch keď je v akcii koľko ju ma ľudí v košíkoch...
@deti95060810 No áno, ale nechápem to, či kvôli chuti alebo zdraviu.
Dávam maslo...nie nejaký margarín a teda pečieme len toľko aby sme od 01.01 mohli začať diétu 🤣🤣🤣🤣
To je ale hnusná téma....
Vyrastala som na pečive z Hery. Nemali sme na to, aby sme dávali maslo. Vobec som nevedela, ako chutia maslove susienky.
Som rada, ze teraz mam na to, aby som upiekla pečivo z masla. Ale z tejto tvojej diskusie mi je fakt zle...
Dlhe roky som pouzivala len maslo ale nemala som nervy na to ako sa to drobilo. Z masla je to cesto take krehkejsie . Vratila som sa k Here, ano,chuti nam to, ano zjeme, raz do roka neumrieme z toho,inak Heru cely rok ani nevidim lebo peciem ine typy kolacov cez rok. A nie je to o tom ze by som nemala na maslo. Mam masla plny mrazak😅
Nám tak chutia, moja mama celý život pečie s hrou a palmarinom. Ja po novom používam m asli, sle zase nepeciem 10druhov, ako ona.... A keď sa dozvie, že ja (alebo hocikto) dám do koláča 250g masla za 2,5-4eura, tak to je nehoráznosť a plytvanie 🙂 podľa mňa starší ľudia sa nechcú zaoberať s tým, čo je zdravšie, skúšať alternatívy, a... Však ani kopa mladých.... Palmarin a hera sa bežne používa na pečenie, inak by sa to nepredávalo. Keď otvoríš 10-20-30rocnu knihu na pečenie, nájdeš samé recepty s herou a palmarinom.
To je o zvyku.... Vzhľadom na to, že mám intoleranciu na mliečnu bielkovinu, nemám veľmi na výber... Buď použijem rastlinnú náhradu alebo budem úplne bez koláčikov 😂 .... Takže áno, chutí mi to 👍
@lasona skus dalsiu varku piect kratsie. Mas ich dost specene ,mali by byt svetlučke🙂to v dobrom. Tieto chutili ale uvidis ze menej upecene budu este viac chutit😉
Chuti to uplne rovnako. By som ta chcela vidiet keby si piekla vela ci by si vsade davala maslo. Nikdy som necitila rozdiel.
@rozpravocka To áno veľmi nemáš na výber.
Používam heru a chutia nám, návštevám tiež vždy sa linecké zjedia ako prvé
Joj zase tema od anonymnej puce...vsak si jedz maslo lyzicou a kazdy nech di pecie podla seba.
Moja stara mama s Herou roky a vsetkym nam chuti
Nepoužívame heru ani ceru ani iný vrak ale neriešim ostatných, pre istotu si nikde nedávam koláčiky aby som nebola zbytočne sklamaná a nežrala zbytočne kalorie :D
...ze zlepence...
Anonymná diskusia mi príde len na rozduchanie vášní. Fakt to treba, uľaví sa niekomu poznať odpoved na autorkinu otazku? Ja keď pečiem tak s maslom, alebo objednávam len tam kde to mám overené (a aj keby používali tmel, pečú výborne…), ale úprimne, nech si každý pečie s čím chce. Logicky to tým ľudom asi chuti, nie?
To ako keby som tu založila pred Vianocami anonymnú temu v štýle “fuj, to sa vam fakt páčia gýčové umelohmotné stromčeky ozdobené čínskymi umelohmotnými ozdobami, ktoré vam stoja v obývačke už od novembra?”
@gribka1 kvôli eurám...😉
@deti95060810 Niekedy je menej viac predsa😂
Podla mna su kolace s herou fakt hnusne, ja by som radsej ziadne nepiekla 🙈 niekto uprednostnuje kvantitu pred aspon akou takou kvalitou 🤷🏼♀️ ale tak nech si kazdy spravi podla chuti.
Ja davam všade maslo, ale do suchých nám to nechuti...je to taka pachuť...davam do lineckych, medovníkov a van.rozkov heru, inak by to u nás nik nezjedol...do kremov a pod davam maslo...
A sladkosti z obchodu jete? Pozri si zloženie. Hera je super produkt proti tomu.
@zuzinabila viem...skusala som prvý krát...moja rúra je akási prisilna. V recepte bolo piecť na 180 a ja som dala 150 a aj tak. Musím kratšie. Skúsim opäť. Na prvý krát super. Ale je to babracka. S maslom je ceste úplne krehké.
J̌aj čo piecť s herou koľko ľudí ju dáva do krému namiesto masla..a pečivo z obchodu tiež není z masla
davam maslo