Ahojte chcem sa spýtať či máte niekto skúsenosť s tým že si cestá na vianočné koláčiky prichystáte dopredu dáte do mrazáku a potom keď idete piecť vyberiete, nakoľko neviem či budem mat tak veľa času koli práci a chcem napiect toho viac tak či by to bolo pohode
Perníkový mávam v chladničke aj mesiac. Linecké a ostatné pečivo tiež týždeň v pohode vydrží možno aj viac. Môžeš aj mrazit
@stanulienkat moze ist, ale tam treba pocitat s tym, ze potom uz v rure tak nevybehne aj ked sa pred pecenim dokladne rozmrazi. A skor sa daju zmrazit tukovejsie cesta ako bez tuku. Lepsie je mrazit uz vytvarovane ako len cesto. Ja ked sa uz ondiem s cestom na pizzu, tak spravim viac a zmrazim si vyvalkane kolesa. To "ozdobim" aj mrazene a supnem do rury upiect, ale pri lizze nie je dolezite aby az tak nakyslo. Ale uz som mrazila aj rozky v surovom stave.
Linecke,nedovniky,vanilkace...vydrzia velmi dlho v chlade.
Ja ked som nestihala,dopekala som aj medzi sviatksmi a uz bolo aj tak ze veru aj po sviatkoch.
2-3 tyzdne v chlade v pohode.
A zase,to zarabanie netrva tolko.
Vecer si zarob a dalsie si zarobis ,ked popecies to prve..
Ale chapem co myslis.
Ja tiez nazarabam a uz len peciem..
Dnes som zarobila a zamrazila...medvedie labky, linecké,2t.pred Vianocami upečiem a naplním 🙂robim to tak už cca 3 rok.
Linecke, pernikove a krehke cesto ti v chladnicke vydrzi par dni, ale mozes ho aj zamrazit