Vianočné pečenie - cesto do mrazáku

simcucik
17. nov 2024

Ahojte chcem sa spýtať či máte niekto skúsenosť s tým že si cestá na vianočné koláčiky prichystáte dopredu dáte do mrazáku a potom keď idete piecť vyberiete, nakoľko neviem či budem mat tak veľa času koli práci a chcem napiect toho viac tak či by to bolo pohode

viestta
17. nov 2024

Linecke, pernikove a krehke cesto ti v chladnicke vydrzi par dni, ale mozes ho aj zamrazit

selest
17. nov 2024

Perníkový mávam v chladničke aj mesiac. Linecké a ostatné pečivo tiež týždeň v pohode vydrží možno aj viac. Môžeš aj mrazit

ivana3111
17. nov 2024

@simcucik my to každý rok tak robíme s mužom, ze si cesta zamrazime, keď máme čas lebo sme robili aj zo 4 dávok linecké atd pre celú rodinu na Vianoce ako darček a úplne v pohodicke vydržali len sme ich nechávali rozmrazit pri izbovej teplote pred pečením.

stanulienkat
17. nov 2024

@simcucik mozes aj hotove pecivo dat do mrazaku. Ja si napeciem skor a mam potom menej roboty.

@viestta a kysnute cesto moze ist do mrazaku?

viestta
17. nov 2024

@stanulienkat moze ist, ale tam treba pocitat s tym, ze potom uz v rure tak nevybehne aj ked sa pred pecenim dokladne rozmrazi. A skor sa daju zmrazit tukovejsie cesta ako bez tuku. Lepsie je mrazit uz vytvarovane ako len cesto. Ja ked sa uz ondiem s cestom na pizzu, tak spravim viac a zmrazim si vyvalkane kolesa. To "ozdobim" aj mrazene a supnem do rury upiect, ale pri lizze nie je dolezite aby az tak nakyslo. Ale uz som mrazila aj rozky v surovom stave.

osky
18. nov 2024

Linecke,nedovniky,vanilkace...vydrzia velmi dlho v chlade.
Ja ked som nestihala,dopekala som aj medzi sviatksmi a uz bolo aj tak ze veru aj po sviatkoch.
2-3 tyzdne v chlade v pohode.

A zase,to zarabanie netrva tolko.
Vecer si zarob a dalsie si zarobis ,ked popecies to prve..

Ale chapem co myslis.
Ja tiez nazarabam a uz len peciem..

katy084
18. nov 2024

Dnes som zarobila a zamrazila...medvedie labky, linecké,2t.pred Vianocami upečiem a naplním 🙂robim to tak už cca 3 rok.