Takze Vianoce su tu uz coskoro a tak by som sa chcela vami inspirovat, lebo je tu vela sikovnic a ja som taky medium zaciatocnik, mohli by sme sa podelit, pomenit recepty, poukazovat fotky, nejake homemade vianocne ozdobky atd... ako neplanujem nejako vypekat, ze 10 druhov kolacov a tak, ale s mojim sme sa dohodli, ze kupime pekne dozicky a nieco spolu napecieme pre rodicov a pekne omaslickujeme 🙂 tak sup sem 🙂
@lizatko1009 ahoj, a kedy sa chystáš začať piecť? ideš piecť / piekla si už aj medovníčky?
ja mam medovnicky upecene uz asi mesiac, ale moja 3mesacna princezna mi ich nedovoli dekorovat :D muz sa uci na skusky a ja som rada, ked mi mamina povaruje malu raz do tyzdna ked varim pre nas (aj to varim na cely tyzden, lebo mala si vyzaduje kopec pozornosti a dlhe prechadzky) :D
@katkaseiner fiha, tak to obdivujem. Ja mam baby 2, jedna ma len 2 mesiace a sice su v pohode, k vianocnemu peceniu som sa este nedostala. ale mne sa nikdy nepodari piect tak dopredu. ja budem najskor tyzden pred vianocami. a tiez sa nechystam vypekat, lebo aj mama aj babka napecie kopec, takze to vidim tak na 2-3 druhy...
@sjuz mna chytilo pecenie medovnikov vlani, upiekla som 2 davky, z jednej som dala aj nasim a z druhej bola dekoracia na stromcek.... to som este nebola ani tehotna a bola som akcnejsia :D tento rok tiez chystam este jednu davku na stromcek a tuto budem snad este pred vianocami dekorovat a dam aj nasim. Okrem toho asi vela piect nebudem, lebo by som velmi sladke nemala a aj moj manzel sa stazuje, ze mu zo solidarity s mojim tehotenstvom narastlo brusko... zial toho jeho bruska sme sa narodenim dcerky nezbavili :D
@zabka88 asi tak na mikulasa si urobim cesta a zacneme, kupili sme pekne dozicky na pecivo a prinesime domov aspon tak 4 druhy chceme urobit, ale nieco take co nerobime doma stale ako medovnicky a spol. 🙂
@lizatko1009 jasné, my sme zas doma medovníčky nikdy nerobili,takže pre mňa je to také nové 🙂 ale už robím asi tretí či štvrtý rok, nie vždy sa vydaria ideálne ale baví ma to 🙂 a aké druhy chceš piecť? už to máš premyslené?
ja mám meniny na Štedrý deň, ale oslavu budem robiť až na 1.sviatok, poraďte mi prosím, menú na sviatočný obed...
ahojte baby, ja mám super- skvelý receptík na vanilkové rohlíčky, skúšala som kopec receptov, jedla už kadejaké od kadekoho, ale tieto mi skutočne chutili najviac! Stoja za vyskúšanie- ja už iné nerobím (a aj koštujúci ich vychválili do nebies 😉 ) http://dolcevita.blog.cz/0712/nejlepsi-vanilkov...
@lamps super stránka, určite niečo vyskúšam aj ja, niečo, čo som ešte nerobila 😝
.. ešte, aby som nezabudla, ja som nedala lieskové oriešky, ale mleté mandle.. a boli famózne! - každý podľa svojej chuti 🙂
ja sa dnes chystam ked budem stihat, konecne mame volno, ideme skocit na trhy a asi urobime dnes klasicke linecke. neskor foto 😀 vy uz mate nieco napecene?
@lizatko1009 tu je link, v ňom veľa dobrotiek, len si treba vybarť 😉 - http://www.cukrovi.kvalitne.cz/ukazka_mych_vyro...