Vianočné pečenie

3. dec 2024

Ahojte mám už pripravené cestá v chladničke
- medovníky
- linecké (kokosky)
- crinkles
- vanilkové rožky
Môžem to teraz upiecť a vydrží to pohode do vianoc? Myslím či nejak neztvrdnu alebo dačo. Vždy som piekla tesne pred vianocami no tento rok mám toho viac a popri práci to nebudem všetko stíhať nakoľko už prázdniny mat nebudem 🤣
Idem robiť ešte gulky a zltkove rezy to tesne pred vianocami a ešte parížske rožky tie kedy navrhujete spraviť?

autor
3. dec 2024

**pridávam ešte griláž tiež by som bola rada keby mi date vedieť kedy je ideálny čas na prípravu ďakujem ❤️

3009
3. dec 2024

Podľa mňa toto je ešte skoro, ak nechceš jesť staré. Veď stačí ak začneš 2 týždne pred vianocami.

nevenka
3. dec 2024

Podla mna tie suche mozes. Ked som mala termin porodu na Vianoce, tak som zacala piect okolo Mikulasa. Porodila som tyzden pred terminom, musela som, mala som vysoky tlak.
No teraz ma caka este velka narodeninova torta, oslavu robime chlapcom spolocne, jeden je natodeny koncom novembra a druhy teda ten tyzden pred Vianocami ma narodky. Tak okolo Mikulasa oslavujeme dvoj narodky. A potom uz zacnem piect na Vianoce. Lebo u nas sa zerie, nas je 6...😅🤣

nevenka
3. dec 2024

@3009 ale tak suche jej za 3 tyzdne neostarne az tak. Ak to bude v chlade v dozach skladovat.

morusha
3. dec 2024

Myslím, že do Vianoc to nestihne ostarnúť, lebo to stihnete pojesť😃

rachel36a
3. dec 2024

Crincles určite nie...tie sú dobré tak den-dva

stankadu
3. dec 2024

Crincles este nie, to je skoro. Ale ostatne suché v pohode. Ja som dnes robila medovniky a v pondelok idem na vanilkove rožky.

deti95060810
3. dec 2024

kdeže ešte piecť na Vianoce... to je moc skoro. ešte min. mesiac počkaj.

mell27
3. dec 2024

@deti95060810 to už bude po novom roku 😃

markaterka
3. dec 2024

@deti95060810 o mesiac už bude po vianociach 🙂
Za mňa je ešte na pečenie skoro. Ja začínam až v polke decembra. Ale však ty začni, keď chceš, ale crinckles nebude dobré do vianoc.

mury
3. dec 2024

vanilkove davam po upeceni do mrazaku, potom staci vybrat a o chvilu pekne rozmrznu a su jak cerstve🙂

minutka
3. dec 2024

Crinkles peciem 24 rano. To je tvrde uz na 2.den

deti95060810
3. dec 2024

@mell27
@markaterka
ach jaj , máte pravdu...chcela som napísať že ešte min. týždeň nech s pečením počká... týždeň - nie mesiac...🙂

sisska96
3. dec 2024

ešte je skoro. Načo už pripravovať cesto do chladničky, však to máš za pár minút

huxy
3. dec 2024

Ja som dnes piekla orieškové pečivo, linecké a medovníčky. Z jednoduchého dôvodu-časového. Ešte pomedzi služby v práci, učenie a skúšky spravím grilážky a marlenkové guľky, ale to bude v druhej polke mesiaca, keď bude čas 🤷🏼‍♀️

autor
3. dec 2024

Ja chápem že niektoré máte čas vypekat ale ja teda nie ostávajú mi 4 dni volna tento mesiac a potom už len na sviatky čiže vôbec to nebudem potom stíhať 😄 a videla som už týždeň dozadu že niektoré piekli, pridávali atd tak preto sa pýtam či to je okej alebo nie

butterflyeffect
4. dec 2024

Kludne mozes, ja v takom case zvyknem piect a uplne v pohode, aj teraz sa chystam uz zajtra zacat lebo kazdu chvilu mozem porodit 😂. A kto pise ze crinkles su hned tvrde tak asi nema dobry recept… u nas sa pecie vo velkom a medovnicky, linecke, crinkles aj vanilkove rozky mam krehke a dobre a chutne aj “na rusnacke sviatky” hoci peciem uz zacitkom decembra, cize aj ked su mesacne. Grilaz by som uz neriskovala, hoci vydrzi dlhsie ak sa drzi v chladnicke…

maya_hi
5. dec 2024

Medovníky, linecké a vanilkové su predsa trvanlivé zákusky . Dokonca sú lepšie keď postoja. Určite by som upiekla teraz a dobre uskladnila