Pekný večer prajem, chcem sa spýtať, ci náhodou nemáte nejaké vyskúšané recepty na vianočné koláčiky bez vajca, nakolko ma syn alergiu. Skusala som uz daco z netu, ale nebolo to nič moc veru 🤷♀️ jedine co mam taky overeny recept, tak na piskotu bez vajicka ☺️
Dakujem❤️
ani do lineckého sa nedáva vajíčko.
@jankalukasova Dávajú sa žĺtky.
Tiez nedavam vajce do lineckeho, je tam len 1 hera (alebo maslo), 100g pr. cukru a 400g hladkej muky. Vsetkym vzdy chuti.
@h2 originál linecké sa robí 3:2:1 múka, maslo, cukor. Všetky ostatné recepty už sú pozmenené. V originálnom lineckom ceste vajce nemá čo robiť.
@jankalukasova Ja mám práveže informáciu, že pravé linecké sú so žĺtkami. Ale nie som odborníčka a nejdem sa hádať. Napokon, je to jedno, podstatné je, že sa dajú upiecť aj bez vajec, čo je to, čo autorka potrebuje.
Mňa napadli tie guličky s burizónami a salkom.
Alebo medzi 2 tortové oplátky naplniť zmes salka, kokosu a CERY, nechať stihnúť v chladničke, potom nakrájať na kocky a polovicu diagonálne namočiť do čokolády. Bola to moja špecialita na vianoce, len posledne roky nestíham.
Z nepečených domáce Raffaelo, Lotus guľky.
@luciferka93 šľahačkove pečivo pozri
@h2 vyzeraju naozaj skvelo a jednoducho, urcite vyskusam, dakujem 🙏
@jankalukasova tolko hladam a googlim ze toto ma ani nenapadlo, take jednoduche 🤦♀️ dakujem 😃😃
@bolarazjedna ano to poznam, ale je to extremne sladke 😃😃 ale dakujem za tip, mozno nakoniec aj to urobím abo bolo malinko z každého taky mix
@bolarazjedna vau, stránku nepoznam, rovno idem pozrieť, dakujeeem ☺️
🙂
Prosim vas baby, skusala som par medovnikov bez vajca aj sa vydarili, ale cim ich potriet po upečení aby boli leskle? Voda s cukrom? Ci? Kedze vajcom nemôžem...
@luciferka93 Medovníky môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom, aby sme docielili pekný lesk. Stačí jednoducho rozšľahať celé vajíčko vidličkou. Nič nepridávať, aby bolo jemnejšie, môžeme precediť cez sitko...... lenže ty vajíčko nechceš....
@isis234 ešte mi napadlo, že ja miesto vajíčok v niektorých receptoch používam toto. Na potretie a na sneh to nebude ale inak v pohode. Kúpiš normálne v Kauflande, ani to nie je nejaké drahé.
Slahackove pufky,suhajdy
@luciferka93 voda s cukrom
@jankalukasova dík, ale to treba autorke adresovať. Ja vajíčka chosnujem. Žltok je veľmi zdravý.
Grilazky, suhajdy, nepecene rumove gulky alebo Raffaelo 🙂
Skus pozriet veganske recepty, surova dcerka alebo maruskaveg
@isis234 sorry, tak to aj bolo myslené asi som omylom označila Teba. Predpokladám, že autorka o zdravotných benefitoch vie ale s alergiou veľa neurobí.
@isis234 viem ze vajickom sa potiera ale maly ma nan alergiu tak hladam nieco ine ☺️☺️
@jankalukasova toto maju v kaufe? No musim to kuknúť, aj sa to riedi niak vodou alebo to rovnobdas do receptu? Pri palacinkach by sa toto dalo použiť aspon lebo palacinka bez vajca je niekedy umenie 🤣
@luciferka93 áno, normálne pri vajíckach. Do palaciniek úplne v pohode...rozriediš to s vodou, necháš chvíľu postáť a máš "vajíčka". Existuje aj aquafaba a z toho aj sneh urobíš. Všetko je to z cíceru.
@luciferka93 Mega jednoduché, mega chutné, z jednej dávky vyjde véééľa kusov: https://varecha.pravda.sk/recepty/vinove-kolaci...