Caute mám taký problém. Napíšem skôr v skratkosti. Mám priateľa skoro rok. Fungujeme spolu ale ešte nebývame v spoločnej domácnosti. Moja mamina ho neprijala. Najskôr všetko v pohode ale potom sa voči nemu obrnila a nemôže ho ani vystáť pritom nijako neublížil len ona má predstavu a keď niekto nejde podľa nej tak je hneď zlý. A tu nastáva problém na štedrý večer má byt priateľ sám - otca nemá mama v práci . Ja som chcela aby bol s nami ale ani počuť nechce. Tak rozmýšľam žeby som odbehla domov na dve hodiny na večeru ( aj to len koli dedkovi 93rocnemu) a potom sa vrátila k nemu a spravila si s ním večeru.. aký máte na to názor vy?
to by som isto nedovolila... dcére by som povedala 25.12 si choď keď chceš, ale nie 24...
Prehliadla som že spolu nebyvate… to mení situáciu …
Ale zahrala by som mame na city ze na Vianoce nemajú byt ľudia sami … proste dobrý skutok …
🙂
@bubinka123 kolko mate obidvaja rokov?
Kolko mas rokov? Chodis este do skoly alebo uz pracujes? Ak ta zivi mama,tak by som mala tolko slusnosti,ze by som povecerala s nou a potom isla za priatelom. Ak si uz sebestacna,tak si sprav podla svojho svedomia. Neviem ako by som sa ja zachovala. Ale ja ked som chodila este len s priatelom,tak sme kazdy vecerali doma a potom sme sa stretli.
@bubinka123 záleží na tom koľko máš rokov a od celkovej tvojej situácie. Ak si dospela, chodíš do prace a vašim platíš, tak by som si urobila sviatky s priateľom. Ak chodíš do školy, vaši sa o teba finančne starajú, tak nemáš moc právo určovať podmienky.
Som sebestačná mám 27 pracujem v zahraničí on 38. Bývam na dome s našimi nakoľko väčšina mojich financií šla na cestovanie tak si ešte šetrím a až budúci rok si chcem riešiť svoje bývanie .. ja som chcela tak že s priateľom budem cely deň večer si odbehnem domov na dve hodiny a aj to asi keby nemám dedka živého tak by som ani domov nešla, predsa aj mamina nemôže byt taká tvrdohlavá a všetko len podľa nej. Lebo keď nejdes podľa bej tak si zlý hneď a odcudzuje tá lebo len ona vie ako sa má a čo je správne. Ťažká povaha .. a potom sa chcem vrátiť k priateľovi a už byt len s ním.
Veceru by som mala s priatelom a k rodicom by som Isla na 1.sviatok vianocny
@bubinka123 urob tak ako mas naplanovane, mama ti predsa nemoze dirigovat zivot do 50ky
@bubinka123 Urob tak ako to cítiš.. Urob si deň s priateľom, potom presne domov na večeru na dve hodky a naspäť... Lebo máš pravdu- kvôli dedkovi, môžu to byť jeho posledné Vianoce a bude určite šťastný, keď tam budeš.. Za mňa- super si to vyriešila. Mamine by som povedala, že ho nenecháš samého na Štedrý Večer, že ti na ňom záleží..
Si dospelá, rozhodnutie je na tebe, ja si myslím, že je čas odpútať sa od matky .. Štedrý večer by som strávila s priateľom, na 1. sviatok bola doma, žiadne odbiehanie chvíľu tam a chvíľu tam
@bubinka123 riesila by som to presne tak ako uvažuješ - cely deň s priateľom, navečerala by som sa s ním a potom šla k mamine a dedkovi na tie 2 hodinky a naspäť k nemu. Ak to takto cítiš, tak to proste tak sprav…
To fakt mate tolko rokov? Ja ze mate tak 18 😃. Absolutne by som sa mami nepytala, povecerala by som s priatelom a potom by som sla k rodine
Sprav ako to mas naplanovane, si dosť stará aby si mame ukázala ze ta nebude dirigovat.
@ivik4 ja sa mami nepytam. Ja sa skôr pýtam vás ako by ste to spravili vy keby máte sedieť na dvoch stoličkách .
@bubinka123 večera s mamou a dedkom a potom sup k priateľovi.
Toto je zrejme začiatok boja s mamou. Ale máš svoj vek a nie si malé decko
@pribinak áno je to boj. Verte mi a ešte aký 🤦🏼♀️
stedry den a noc s priatelom a na druhy den by som sla k mame zavinsovat ved dedko snad este vydrzi do druheho dna ..
Mama jeho robí 24ku? Lebo väčšinou to tak býva že keď je niekto napríklad sestrička a striedajú sa o 18tej, tak tá čo robí rannú večeria keď príde domov a čo ide do nočnej navečeria sa skôr napríklad o 15tej. Teda nechápem to že priateľ bude sám. Keď mi odpovieš na toto dám svoj postoj.
@marsmykkok ona pracuje v zahraničí . Takze je dlhodobo mimo sk
@marsmykkok podľa mna je to úplne jedno, proste má 27 rokov a myslím že je normálne že Vianoce netrávi s rodičmi. Aj keby chcela večerať s priateľom a jeho mamou a k rodičom prísť až 25.12 tak myslím že by na tom nebolo nič zle. A hlavne nechápem postoj mamy voči priateľovi. Ale do toho zrejme nevidí nikto…kazdopadne myslím že toto riešenie že prídeš na dve hodky hlavne kvôli dedkovi je super ☺️ Ale do budúcna by bolo dobre to s mamou a priateľom urovnať…Ved nemusí ho milovať a volať na nedelný obed každý týždeň, ale aspoň akceptovať a normálne s ním slušne komunikovať na občasnej návšteve 🤦♀️
@bubinka123 aha, tak samého by som ho nenechala ak ho ľúbiš. Dedko bude s mamou. Osobne by som potom bola 24teho s nim a 25 s mamou a dedkom.
@izabela181 tak to bolo kedysi ako píšeš ale potom niečo mamine preletelo hlavou lebo nezdieľal s ňou názory aké má ona a aj si dupol a bolo zle … začala hľadať len to najhoršie. Povedala že neprijme nikoho len môjho ex čo som s ním bola dlhé roky .. že nech jej viac nikoho nenosím domov … nedá sa s ňou
Hm asi by som sa navecerala doma a potom by som isla k priatelovi.
@bubinka123 neviem o kolkej zvyknete večerať, ale ak nejak skôr, tak najskôr by som sa navecerala doma ( ale iba kvôli dedkovi) a potom šla k priateľovi a užívala si Vianoce s ním v kľude bez toho, že by si musela ísť ešte domov.
@vandica o 18h doma . Tak mám to tak naplánované že o 17h dôjdem a o 20h k nemu. Aj keď tie Vianoce úplne inak mali byt ale keď sa mamca zasekla a nejde s ňou pohnúť ani na tie Vianoce tak čo mám robiť 🤷🏼♀️
@bubinka123 a doteraz sa to este nikdy nestalo, ze by ostal na vianoce sam? ja by som vecerala s rodinou a potom isla k priatelovi.