Dobrý večer,
Chcela by som sa poradiť.
Chystám sa prvýkrát robiť plnku na Veľkú noc. Mäso už mám v celku, no problém je, že nemám mlynček na mäso.
Viete o nejakej inej možnosti, ako urobiť plnku bez použitia mlynčeka?
Alebo si ho budem musieť zaobstarať?
@srnka90 myslíš veľkonočný mäsový syrek? Ja nedávam mleté mäso. Ja dávam z každého druhu po trošku, podľa toho, koľko toho chces.
Napríklad polkila pliecka, polkila bociku, polkila údeného kolená, polkila údenej krkovičky. A 15 žemlí, 20 vajec, jedno droždie, trošku strúhanky.
Svokra mlela mäso a bolo to také tuhé. Moje ako vaticka jemne.
Moj ocino ju robi 40 rokov a maso nikdy nemlel len den dopredu maso uvaril a do nadievky ho na male kusky nakrajal je fajnove makucke potom klasika zemlu vajicko sneh...robi ju takto aj na stedry den len miesto masa s hribami tie tiez dava na kusky.