Vegetariánske zdravé jedla pre muža, ktorý nemá rád zeleninu

klip0
24. mar 2021

Ahojte, ake jedla bez mäsa varite? Mam chut trocha nam od toho odlahcit jedalnicek. Muz nieje nejaky jedak zeleniny, teda povedala by som, ze kym ma nepoznal zjedol asi len uhorku v strede hamburgeru 🤷‍♀️😅 ale nema nejak extra v oblube maso, zje ale nepotrpi si nato. A ja citim uz nejake "vnutorne zahltenie masom" a tak by som chcela par dni v tyzdni uvarit nieco bez masa. Ale nie typu syr a hranolky, skor nieco zdravsie. Ake mate typy? (este dodam, ze do muza nedostanem cuketu, baklažán, paradajky a hriby). A nehladam nic s tofu, to nezjem ani ja 😬

tehotna40
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luciab987
24. mar 2021

@klip0 mna napadli napriklad zeleninove fasirky, alebo ich robim aj zo sosovice (cervenej), ak zjete soju, robim bolonsku zmes na spagety zo sojovej drte, alebo lazane, z cervenej sosovice aj privarok, cokoladovy kolac z cicera alebo fazule(sladky a super), cicerovu polievku robim a este porozmyslam 😁 ale moj manžel je masozravec, ja bylinozravec a zje aj moje zdrave vytvory

ukulela
24. mar 2021

No keď bezmasite pre chlapa, čo nie je vegetarián, tak halušky 😁 skús cestoviny s rôznymi omáčkami, brokolica,syr a tak .... Palacinky na slano plnené špenátom/čím chceš, ... Môj v pohode zje aj sójové kocky, ja nie. Urob bezmäsitu pizzu. Zeleninové rizoto. Grilovaný Encián by mohol.... Pečené zemiaky s cviklou a maslovou tekvicou... no, asi som hladná.

abdn16
24. mar 2021

mozes maso nahradit "fake" masom hehe. ale tak ja ako alergik som sa velakrat vyhadzala... ked som skusala Quorn. privarky - zemiakovy, fazulovy, sosovicovy s vajickom, francuzske zemiaky s parkom, cestoviny - syrova omacka, moze-nemusi byt sunka, kukurica alebo hrasok. Robievam domace pizze -tam si kazdy da co chce. zapekany karfiol - zemiaky, karfiol, sunka, syr , smotana... zeleninove rizoto - kalerab, kukurica, mrvka, hrasok, alebo bez kukurice... a potom uz len sladke jedla.... len tym sa snazim vyhybat.

abdn16
24. mar 2021

este mi napadol vyprazany karfiol, syr... ale tak zdrave jedla su to moc neni.

s_a
24. mar 2021

Cícerovy paprikáš

luciab987
24. mar 2021

@abdn16 kde kuoujes quorn?

abdn16
24. mar 2021

@luciab987 v UK. Na Slovensku nie je? Je to dost znama znacka, tak som myslela, ze aj u nas maju v supermarketoch. Musim sa poobzerat, lebo normalne sa tak nestravujem,takze som ani nikdy nepozerala co za nahrady masa u nas ide zohnat.

sona96
24. mar 2021

Kari z červenej šošovice, špenátové lasagne, zapekané špenátové palacinky, pečená tekvica s cesnakom so smotanovym dipom, polievka z pečených batatov, poriadna cesnacka alebo cibulacka a syrovy toast, cicerovy perkelt, šošovicový šalát s čímkoľvek, čo máte radi, pizza s karfilom miesto klasického cesta...

luciab987
24. mar 2021

@abdn16 ja som to v UK jedavala tiez ale na SK som to nenasla preto som sa hned opytala😄

abdn16
24. mar 2021

@luciab987 ja som si raz v zlave pokupila do mrazaku zo zaujimavosti. Hned som sa vyhadzala z tohu mixu z ktoreho je to "akoze maso" vyrobene :/ aspon mam vyhovorku a mozem pokracovat v jedeni masa bez vycitiek haha

babatkoo
24. mar 2021

Ja som robila min. tyzden sosovicove fasirky podla Pyca. Nasla som si recept na youtube. Miesto sampinonov som dala osmazenu slaninlu (muz nema rad hriby) a boli skutocne perfektne. Odporucam

quaxi
24. mar 2021

spenatovo-bulgurove fasirky, cicerove kari, pecena zelenina (cvikla, mrkva, petrzlen, zeler, paprika, zemiaky) s kozim syrom, tortily plnene zeleninou, fazulou a syrom, sosovicova omacka s volskym okom, salat s grilovanym syrom, pecene zemiaky s nivovou omackou a cibulou, rizoto (aj z karfiolovej ryze)

oli18
24. mar 2021

Stare slovenske jedla, ako privarky, tekvicovy, zo zelenej fazulky, kelovy sa zemiakmi a volskym okom. Halusky trepanky s kyslou kapustou, fliacky so sladkou kapustou, pirohy na slano a sladko, palacinky, sisky, lievance, zemiekove gule s akoukolvek plnkou. Polievky co dum dal napr. Kysla smotanova zo suchej fazule.

bubuzu
25. mar 2021

Ahoj,daju sa robit rozne zeleninove pizze,talianske rizota a co ja mam velmi rada-hlivovy perkelt.Udusena hliva na cibulke,smotana,citron a cervena paprika.Ked k tomu urobia zemiakove halusky,je to vyborne.

hviera81
25. mar 2021

uplne super napady su tu 🙂 ja ked uz neviem co, tak si najdem nejaku vegetariansku/vegansku restauraciu, kuknem ake maju tyzdenne menu, je to dobra inspiracia 🙂

kiwi3
25. mar 2021

hlivove jedla, napriklad paprikas - to zje asi kazdy masozravec (ak nema problem s hubami). ja inak s masom nevarim skoro nic.

martulka48
25. mar 2021

Vegetariánske klobásky
10 dkg postrúhaného údeného syra (EIDAM)
6 dkg zomletých vlašských orechov
3 vajcia
3-4 PL ovsených vločiek (najlepšie z LIDLa)
1 PL detskej krupice
Cesnak podľa chuti (cca 4 strúčky postrúhať)
Čierne korenie ½ ČL
Červená paprika 1 ½ ČL
Vegeta 1 ČL
Mletá rasca ½ ČL
Strúhanka
Vajcia rozšľaháme metličkou, do nich namočíme ovsené vločky. Postupne pridáme všetky ostatné prísady. Hmota má mať takú konzistenciu, aby sa z nej dali robiť také šúľky ako klobásky (keď je riedka pridáme trochu strúhanky)( naberiem z hmoty takú guličku, ktorú vyformujem najprv do guličky, potom ich rukou rozgúľam do
tvaru klobásky) .
„Klobásky“ obalíme v strúhanke a vypražíme na oleji. Keď sú všetky
vypražené vyberieme ich z panvice nalejeme do panvice cca 1 dcl
vody, vrátime do panvice všetky klobásky a po pokrievkou na slabučkom ohni dusíme za občasného pootočenia potiaľ kým sa voda nevyparí (cca 10 min)
Pozn.: je dobré ich vyprážať naraz na veľkej panvici. Počas vyprážania pootáčajte na každú stranu, aby nepopraskali ( z tejto dávky spravíte cca 8-9 klobások.

tykat
27. mar 2021

@klip0 .. ja by som sa pozrela na recepty indickej kuchyne, tam je vela jedal bez masa. Pripadne aj vietnamsku. A kludne to striedala so starou slovenskou ako tu niekto pisal. Plus robit rozne bezmasite natierky a k tomu cerstvu zeleninu. A dat pozor na to aby ste mali dostatok bielkovin.

obcanka123
31. mar 2021

@luciab987 ahoj prosím ťa vieš mi dať recept na tie fašírky a tu bolonsku zmes na špagety? A kde kupuješ tu sójovú drť? ☺️

luciab987
31. mar 2021

@obcanka123 ahoj, drt kupujem v kauflande ale iato maju podobne veci aj v inych obchodoch. Bolonska- cibulku si v hrnci mierne opražím, zalejem vodou, pridam nove korenie a bobkovy list, sol, korenie a granulat. Vody vela netreba na jeden sacok tak 2 dcl vody, varim od oka. To necham trosku pobublat, pridam pretlak v skle z Lidla, dochutim oreganom a bazalkou, pretlacim cesnak, pripadne dochutim cukrom. Fasirky zeleninove- velka misa, mrazena alebo ina zelenina uvarena do polomakka a vychladnuta, pridam ovsene vlocky, nastruhane tofu alebo cely syr, 2 vajcia, lanove semiacka, chia, cokolvek ma napadne, dochutim, sol korenie, rasca, vegeta, pridam starsie pecivo napr 2rozky na kocky, ja to len potrham na malinke kusy, pridam troaku vodyak treba aby to bola zmes na vytvaranie fasirok. Dam na plech na papier na pecenie, vytvorim placky a potrirm olejom, vyborny je tekvicovy na to. Na 200 stupnov dozlatista. A sosovicove robim tak isto len nedavam zeleninu ale cervenu sosovicu uvarenu a k tomu primiesam tu drt sojovu, tiez semienka, vlocky alebo trochu struhanky ak to nedrzi a postup rovnaky.