Ahojte, nikdy mi nechutilo mäso a v poslednej dobre už vôbec. Chcem variť vegetariánske jedla. Viete mi poradiť nejakú fajn stránku s receptami? Prípadne ako varíte také klasické jedlá,napr segedín, mäso na prirodno s ryžou a podobne,keď nejete mäso? Použijete miesto toho tofu alebo sóju? Naozaj je veľa klasických receptov,ktoré jedávam,ale naši z toho vyberiem,tak neviem vlastne ako variť také jedla... ďakujem
@vyrovnanaosoba ryby nejem. Sme len ja a dcéra a ona tiež mäso nemá rada, preto nechcem kupovať mäso a potom komplet vyhadzovať,ale prejsť radšej na bezmäsité jedlá.
Ja mam rada recepty z tejto stranky:
https://www.mozessavydavat.sk/recepty/bezmasite/
Ale inak kazda “klasika” sa da uvarit aj bez masa, chce to len trosku cviku a fantazie 🙂 ono to pride postupne praxou… drzim palce 🙂
@feeewa ďakujem ti😉
Tiež odporúčam slovegana. Veganske výrobky (smotana, mlieko) môžeš kľudne nahradiť klasickými mliečnymi.
@barbora0308
@13uzivatelka11 ďakujem žienky
Ono tie klasiky bez masa nikdy nebudu take dobre ako s nim. Ja sa teda nesnazim.robit klasiku bezmasitu, ale radsej robim normalne vegetarianske jedla kam maso ani nejde. Akoze nie svieckovu na smotane bez svieckovej...
Jeme vela salatov, obcas vege burger. Rozne druhy kari, rozny dal (sosovicove jedlo). Bezmasite robim chilli. Rajcinovu omacku na spagety. Velmi mame radi spenatove zemiaky, s dalsou zeleninou ako prilohu. Tagliatelle so spenatom a kuskom lososa navrch. Vege burrito, uvarim ryzu, refried beans, grilovanu zeleninku, rajcinovu salsu, zatocit, zjest. Vela zeleninovych polievok.
Vela receptov je na ig, na zaciatok si pozri aj nejaku vege kucharku, napr https://www.martinus.sk/1048893-jak-nezemrit-ku..., alebo su aj povodom slovenske - tie pouzivaju take normalne suroviny 🙂
Naozaj nie je treba jest maso, ale musis davat pozor, u seba a hlavne u dcery, aby ste mali dostatok
@veselo_neveselo ďakujem aj tebe
Takže robíš z dieťaťa vo vývoji vegetariánku lebo nemá rada mäso.. Ked jej prestane aj ovocie a zelenina chutiť tak aj to prestane papat? 😏
Segedínsky so sojovymi kockami vari moja svokra a mne chutí viac, ako s mäsom.
Ináč si neviem predstaviť variť napríklad silný vývar z mäsových kosti a dať si len šťavu so zeleninou. Veď je to mäsový vývar, či si to mäso dám, či nie. Ale ak ti vadí len samotná chuť mäsa, tak si si našla spôsob, vyberieš mäso a dáš si len omáčku s prílohou.
Ja mám rada strukoviny na rôzne spôsoby, omáčky. Ak ryby ješ, tak aj to je spôsob.