Vegetariánska vianočná večera - recepty

16. dec 2020

Vedeli by ste mi niekto poradiť čo na zdravú vegetariansku vianočnú večeru?? Stačí mi poradiť príloha k zemiakovej kaši ale môžte dať aj iné nápady na cele jedlo 🙂

lius
16. dec 2020

namarinovane tofu ogrilovat

ivkaap
16. dec 2020

Ja kupujem v Kauflande take nugetky alebo rezniky, ked ich nechces robit na oleji tak ich das do truby na peciacom papieri 🙂

7miriam77
16. dec 2020

Obaleny karfiol, robeny v rure, neskutocna mnamka a zdravsia verzia...nemusis ani predvarat...je uplne iny chutovo...my pecieme 40 minut

7miriam77
16. dec 2020

...alebo aj oprazeny na troske oleja encian, alebo zapeceny feta syr, v rure...v alobale

ibrunova
16. dec 2020

zeleninové nugetky

s_a
16. dec 2020

My sme mávali goody foody

lujza123
16. dec 2020

Vegansky kapor. Celer osupes, nakrajas na plátky asi 1 cm hrubé a uvaris v osolenej vode. Pritom sa obalia do plátkov morskej riasy (tu vo sa na sushi používa). Obalis v klasickom 3 obale a vysmazis...

fokuska
16. dec 2020

Zalezi na tom, ci to chces co najviac tradicne - teda bay sa to co najviac priblizilo tradicnemu jedlu napriklad zlozenim surovin, alebo ide len o akukolvek alternativu.

V pripade, ze je to obycajna alternativa, tak si vyber cokolvek co ty (alebo ten pre koho vegetariansku alternativu chystas) jes aj v bezne dni - grilovany alebo vyprazany syr, tofu na rozne sposoby, sojove platy, zeleninove fasirky, uz spomenute polotovary (falafelove gulky, vegetarianske fasirky...), zapekana zeleniny, nakyp, strukovinovy privarok.

Ak sa to ma co najviac podobat na klasiku, tak zeleninove fasirky alebo syr. Ak to ma byt zlozenim co najviac podobne tradicnym surovninam, tak vegetarianska kolozvarska kapusta, strukovinovy privarok, bobalky (opekance), alebo ina cestovina s makom, orechmi, tvarohom.

A ak je to uplne jedno, tak zeleninove lasagne, zapekana cuketa alebo baklazan, francuzske zemiaky... :D

liptroman
16. dec 2020

Vyborny je zeler vyprazany.... Trochu uvarit v slanej vode. Nakrajat platy, ochutit,obalit a vyprazit. Da sa pouzit aj korenie na ryby 🙂

nini1010
16. dec 2020

@lujza123 🤣🤣🤣🤣

janage
16. dec 2020

Ja varim uz roky pre seba a deti sosovicovu polievku bez akehokolvek masa ci vyvaru ci parkov a ani mukou nezahustujem. Zemiakovy salat mas bez problemov a k tomu mozes nieco z toho co radili baby

yvanielka
23. dec 2020