Ahojte maminy, prosim vas, tie ktore varite vegetariansku stravu - varite aj take veci ako "kuracie" sote? Ako nahradzate masko? Dakujem
dá sa nahradiť klasickými sójovými kockami, prípadne vegánske "kuracie" kúsky na báze sójovej bielkoviny sú tiež dostupné v obchodoch, aj seitan môže byť.
Za mna je sote zo sojovych kociek najlepsia alternativa. Ale odporucam dlhsie povarit so zeleninou, nech ta soja poriadne nasiakne chut. Nemam rada, ked je soja v sote "biela a bez chute" 😁.
Pre tento prípad je asi vhodnejšia tá sója než tofu. Len si ju treba vopred uvariť a dochutiť, aby to nebolo len ako špongia bez chuti, hlavne dobre vyžmýkať, keď ju budeš predvárať.
ano, tofu vies pouzit pri roznych jedlach, to si davam najcastejsie 🙂 ale tak ja nie som uplne zaryty vegetarian, len mi to maso staci jest tak dvakrat do mesiaca 😀 tak som si od neho odvykla a vobec mi teda nechyba.
Baby, dakujem vam 🙂 mate nejake overene stranky s receptami? Na nete je toho koooopa a ja si neviem vybrat 😂
Skus seitan, mne najviac pripomina kuracie maso a vies si ho pripravit aj doma. Je to len premyte "cesto" z hladkej muky. A potom ho obvaris vo vode, vyzera ako kuracie prsia.
Väčšinou len s tofu, pripadne tuším garden gourmet ma take ako kuracie kusky