Vegetariáni - vegani

12. aug 2024

Láka ma prestať jesť mäso.. možno neskor celkovo živočíšne..
chcem sa spýtať čo tak bežne jjete? Ako nahrádzate živiny z masa?
Nezačali vám baby napr padať vo veľkom vlasy? Toho sa bojím najviac

rivini
12. aug 2024

S veganstvom skusenost nemam, celkovo si myslim, ze pri nom treba ziviny suplementovat vo forme Vitaminov, kedze taky B6, B12 bez zivocisnych proteinov tazko ziskat. 13 rokov som ale vegetarianka, jem vsak ryby. Hodnoty zeleza, aj vitaminov mam top, ale stravujem sa naozaj pestro.

hellwant
12. aug 2024

@rivini Ale ak jes ryby nie si vegetarianka, ale pescetarianka. Tento styl je asi podľa mna jeden z najzdravsich( ak nema niekto alergiu na ryby, ci ak ryby neobsahuju kovy, väcsinou morske ryby)

deedol
12. aug 2024

Vegetarianstvo uplne v poho - mliecne vyrobky vajcia (z dobrych zdrojov) strukoviny. Veganstvo je narocnejsie - min treba doplnat b12. Do toho by som osobne nesla.

simsalabim
12. aug 2024

Od 18. rokov som vegetarianka, hoci sem tam zjem rybu (cize pescetarianka?). Mam 54, krvny obraz vzdy ok, 2 tehotenstva… tvaroh, jogurt, syr, tofu, strukoviny, vajcia.

zuzanita1609
12. aug 2024

Škoda,že ryby,aj morské obsahujú už všetko možné,len to zdravé nie. Od olova po plasty 😒

carolynka
12. aug 2024

Som vege 15 rokov, vlasy mi nepadaju. Treba si najst kvalitnu kucharsku knihu pre vegetarianov s vyvazenymi receptami, tam by som zacala. Alebo si pozri napr. YouTube kanal Pick Up Limes, FitGreenMind alebo Rainbow Plant Life, ony su myslim veganky, tam najdes dost inspiracie.

elizita
12. aug 2024

Ahoj,ja som bola vegetariánka 18r. Od dospievania som mala problém so železom. Teraz sú to asi 3r keď jem aj mäso,no problém so železom mám mega veľký. No nemyslím si,že je to od toho či som či nie som vege. Ale od toho aké sú moje stravovacie návyky. Ktoré sú otrasné sa priznávam. Tých 16r som bola taký ten poctivý vegetarián,minimálne množstvo polotovarov, vela zeleniny,strukovín,ovocia... Železo som si dopĺňala tak raz za 2 roky a po pôrodoch. To či budem vege som nejako neanalyzovala a nepochybovala som,proste som zo dňa na deň prestala jesť mäso. Byť vegankou by som si ozaj netrúfla,mám pocit,že život by sa mi točil len okolo toho čo budem jesť...

krasnyden
15. aug 2024

Ja som veganka vylucila som vsetko zivocisne. A super. Akurat doplnam vytamin B12 lebo ten tazko ziskat pri rastlinnej strave.