Vegánske hlavné jedlo na oslavu

5. feb 2023

Poraďte, budeme mat oslavu ale sestra je veganka.. chcela by som ju prekvapiť, čo by som jej mohla teda objednať v reštaurácii? Čo povedať kuchárom?
Ďakujem za každú radu

pribinak
5. feb 2023

Humus či kuskus a zelenina

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. feb 2023

@pribinak
@kittykat22 ďakujem vam baby ❤️

maria1310
5. feb 2023

ahoj to akor zavisi co vedia v danej restauracii pripravit a tiez ako to vedia pripravit 🙂...nam vela krat ked nieco veganske pripravia v normalnej restike tak to za moc nestoji, ale nestazujeme sa... je tolko lahodnych veci co sa da pripravit, ale myslim ze hociake jedlo s tofu to nepokazi pokial to dobre dochutia .

lindous
5. feb 2023

Aká reštaurácia? Nepýtala by som veganáske kari v talianskej reštike napr. 😀 najlepšie by bolo vybrať niečo čo v jedálničku majú a spýtať sa na vege alternatívu (pokiaľ tam už nejaké vege jedlo, ktoré by si vedela rovno objednať nie je).. najlepšie bude, keď sa poradíš priamo tam, kam idete 🙂

anjelicek26
5. feb 2023

Zavisi aka restika, existuje vlastne vsetko od veganskej pizze az po plnene tortilly, ale musi sa to restauracii "chciet" takto pripravit... lebo nahrady rastlinne existuju vlastne na vsetko..

negymama
5. feb 2023

mam dcery veganky. Najviac maju radi sampiony s korenovou zeleninou na smotane /vegan kysla, da sa kupit v Lidl/ a k tomu knedle bez pouzitia mlieka a vajec.

dalej maju radi plnene tortily, v tom udene fotu, paradajky, zmes plus zmes dusenej zeleniny. Dobra je aj zapekana spenatova rolka.

dalsie jedlo...bezvajecne lasagne, ako omacka rozmrvene tofu s olejom, vodou a trochou muky. Prekladane zeleninou a dusenymi hribami - hliva napr. alebo kuriatka.

negymama
5. feb 2023

Este ma napadli plnene zemiakove lokse. Plnka podla chuti. napr. tempeh s cibulkou a cuketou.

osky
6. feb 2023

Zemiakove placky-samozrejme,bez vajec a mlieka-daju Sa v pohode spravit.
Naplnit sampionmi podusenymi s olivovym olejom,roznym korenim,mozno pridat Tofu ci nejaku,zeleninu.
Zjemnit ovsennou smotanou alebo rozmicovanxm varenym cicerom...
Zradlo pre bohov.
K tomu hlavkovy salat...
Mnam.

juliet86
6. feb 2023

zalezi aka je to restauracia. skus sa u nich informovat vopred.

lopka1313
6. feb 2023

@juliet86 urcite sa informuj dopredu, lebo kludne mozu varit na masle/masti a do rizota davat syr a podlievat ho vyvarom uz skor alebo tak podobne. Varit vege sa da, doma, ale vo velkom len ak upozornite dopredu a naozaj to budu v tej restike chciet aj vediet...

leskovael
6. feb 2023

Tofu so zeleninou a ryža. Výborné sýte jedlo