Vegánska veľkonočná hrudka

tykat
5. feb 2023

Asi nepochodim ale skusim... nemate tip z coho urobit vegansku velkonocnu hrudku? Mlieko dam asi ovsene, to mi najviac pride ako kravske. Ale co namiesto vajec?
Napadlo mi tofu, ale bude to drzat pokope? Prichut doda cierna sol (imituje chut vajicka).
Dotycny bohuzial nemoze ani vajce ani mlieko (ziadne). A miluje velkonocnu hrudku 😊 tak by sa potesil.

dupinka
5. feb 2023

@tykat uff, no práve základ toho je srvatka z mlieka a vajec...Skús z mlieka+kys.citronova (citrón)+ soľ, ale to skôr bude ako tvaroh/riccotta

patus_2
27. feb 2023

@tykat ja som nad tým tiež rozmýšľala. Mňa napadlo hodvábne tofu, tiež čierna soľ, možno kešu oriešky pomleté (tie som videla, že robia ako vegan mozzarellu), ľanove semienka a trošku hrašky aby to držalo po kope.

tykat
autor
27. feb 2023

@patus_2 syn uz povedal ze to riskne a da si normalnu hrudku z vajec a mlieka, ma intoleranciu cize krce, hnacka, bolest brucha, nafukovanie ale nie vzdy a nie v rovnakej intenzite.
Ale asi vyskusam aj nieco take ako pises, mozno tu "mozzarellu"