Vaše skúsenosti s jogurtom značky Zvolenský

ive82
23. nov 2011

Maminky, len sa s Vami chcem podelit o neprijemnu skusenost. Mojmu malemu davam odkedy jogurtiky moze Zvolenske - bola som s nimi spokojna - smotanovy jogurt - ci uz biely alebo ovocny. No a vcera ma dostali - som na marketingove tahy tohto typu doslova alergicka, a preto by som rada informovala aj Vas ostatne (ak ste si to este nevsimli), aby ste si urobili vlastny nazor. ZA ABSOLUTNE ROVNAKU CENU ZACALI PREDAVAT JOGURTY V MENSICH BALENIACH, s nizsou gramazou - jogurty vyzeraju uplne identicky ako predchadzajuce, ale su trosicku mensie....a dokonca este aj kelimky nie su take pevne ako doteraz, normalne mi v taske jeden pukol (ale v tomto pripade este chapem, ze naklady treba znizovat). Ale to mensie balenie za rovnaku cenu...par don....otrasne, tomuto ja hovorim klamanie spotrebitela v medziach zakona. ☹ principialne prejdem na iny

ive82
autor
23. nov 2011

a vraj ze to teraz v case krizy robia viaceri vyrobcovia potravin...vyborna strategia, vsak! a kto na to nakoniec doplati? my alebo nasi malicky...je mi z nich fakt zle

ive82
autor
23. nov 2011

idem napisat Cernej do toho spotrebitelskeho centra, ci je to vobec zakonne...

annaopialova
23. nov 2011

ahoj suhlasim stebou preco by sme maly platit tu istu cenu za mensi jogurt a poto v spravach len pocuvam ako slovensko je pozadu z mliecnymi vyrobkami no bodaj by nie ked nas klamu aeste aj na nas zarabaju

anjelicek26
23. nov 2011

@ive82 - no spotrebitel v poslednej dobe kuka len na to, co co stoji, tak to riesia takto. Isteze je to podraz, o to nic, ale vlastne dnes uz bezna prax ☹ Zvolenske jogurty su kvalitne, chutne, maloktore sa im vyrovnaju... neodradilo by ma to od toho ich kupovat. Ale tak otvarat dietatu odrazu miesto jedneho - 1,5 jogurtu - je asi hodne otravne 🙄

ive82
autor
23. nov 2011

mas pravdu anjelicek, len ma to tak nahnevalo ako uz dlho nic 🙂

lenocka23
23. nov 2011

@ive82 no podla mna to protizakonne nie je... mas na obale uvedene aka je gramaz, no a nikde nie je napisane ze jogurt musi mat urcitu hmotnost.... to ci je to moralne je druha stranka veci... 😒

gabika7706
23. nov 2011

@ive82 postupne to robia vsetci vyrobcovia, za rovnake ceny mensia hmotnost, aj pri smotanach (konkretne rajo, sabi) som si to uz vsimla. S tym nic nenarobime, len si vsimat balenia, ja som dnes kupovala este tie povodne "vacsie" balenia.

zajo79
23. nov 2011

ved to robia vsetci... este aj s maslom 😅

ive82
autor
23. nov 2011

hm, tak jedine, co mozem urobit je fakt len tato poznamka na fore a nech uz si kazdy urobi svoj nazor...malemu ich asi davat budem aj nadalej, nam dospelakom ale zacnem principialne kupovat ine...

jafnka
23. nov 2011

@ive82 to ozaj? ja si zvyknem kupovať zvolenské jogurty, dnes sa chystám na nákup tak to aj hneď omrknem. mám pocit, že ono to celkovo ide dolu vodou s našou zvolenskou mliekárňou odkedy je tam tento majiteľ...

evulikm
23. nov 2011

@lenocka23 presne tak. ak je na obale uvedená gramáž, tak nezavádzajú... a preto si už dávam pozor aj pri nakupovaní múky, lebo sa už môže stať, že cena ostane rovnaká, ale už nemusím kúpiť 1kg ale 0,9kg... preto si dosť pozerávam aj prepočty cien na kg, l,.... a keď má niečo značku napr. Tesco, Pilos,... tak pozerám na výrobcu, kto to naozaj plní. ak sa nemýlim, tak Pilos je v podstate mlieko z Levických mliekárni a Tesco mlieko bolo v podstate Rajo...

abriela
23. nov 2011

KOCKY na jogurtoch si treba vsimat co obsahuju. Naco je v jogurte zahustovadlo, modifikovaný škrob, kukuricny, atd.?
Zacala som si to vsimat - tieto latky nemaju biele jogurty a jedna znacka nemeckych jogurtov.

mata1001
23. nov 2011

to fakt?ja som si to este nevsimla...a aka bola gramaz predtym a aka je teraz? inak patria medzi najlepsie jogurty tak si mozno myslia ze oni mozu vsetko a nikto si nic nevsimne...ja ich budem kupovat aj nadalej,ale je pravda ze jogurty striedam...nedavam len zvolensky... 😉

lili777
23. nov 2011

No tesco mlieko robí Rajo, minule ho mali v akcii, kúpili sme tri kartóny a v ňom samé zrazeniny! keď sme ho ohriali, bolo také čudne mastné. Otras, aj tá kvalita je podradná.

briana
23. nov 2011

😠 je to smutne ale tie zvolenske jogurty su fakt najlepsie. ja som si este nevsimla ze by boli v mensom baleni. akurat som mala jeden na ranajky a zdal sa mi taky isty. dnes si to pozriem v obchode. ale kupovat ich zrejme budem aj nadalej aj ked je to svinstvo co robia

titkovamiriam
23. nov 2011

@ive82 skus si jogurty robit doma 😉 a ak sa da z mlieka z mliekomatov

ichbinich
24. nov 2011

To sa nedeje len s jogurtami, mliecnymi vyrobkami a spol. EU zrusila povinnost balit tovar "jednotkovo", kazdy si moze balit, ako chce. Teda kedysi bol balik muky 1kg, dnes to uz nemusi byt. Moze to byt napr. 853g.
Jogurtove napoje uz nie su 500ml, ale 500g. Maslo nie 125g, ale 100g. (Nastastie tu v Rakusku este nie).
Este horsie je to pri praskoch na pranie. Kedysi byvalo 40 prani, potom byvala akcia, ze 10% zadarmo, teda 44 prani. Teraz je 35 az 37 prani, a potom este daju velkorysu akciu, ze 10% navyse, a su pri tych 40 praniach. A ceny sa stale zvysuju. Avivaz byvala 1,5l, teraz je 1,25l. Dalo by sa pokracovat donekonecna, to je pravda.

A co pise @abriela, je pravda. Sypu vsade kadejake sajerajty a zhustovadla a nasypu tam kyselinu citronovu (konzervuje a je "prirodna"), a potom dam hodia reulator kyslosti... Ved to je na hlavu. Ja si casto potom ani jogurt nekupim, lebo mi prejde chut. Alebo smotana na slahanie, ma uz iba 30% tuku, zato s cukrom a zahustovadlom a stabilizatorom. Naco? Ked ma 36% tuku, krasne sa vyslaha aj bez sajerajtov, fungovalo to dlhe roky 🙄
Takze, citat, citat, citat a bez kalkulacky (v telefone) na nakup nechodit 😉

lussy211
24. nov 2011

Dievčence aj tak zbytočným rozčuľovaním nič nezmeníme:(

k_atka
29. nov 2011

Ahojte, chcem len pridat svoju skusenost. Minule som kupila v Tescu salat, tusim to bil vlassky a teraz, ked musia uvadzat, co vsetko obsahuje a ja som si to precitala, fuj... chut ma presla okamzite a NIKDY viac ho nedam do ust... a podobne humusy pridavaju vsade. V com je vsak problem...ked idem na nakup s mojou 2-rocnou dcerou (ale aj ked som bez nej) nemam cas byt v obchode dve hodiny a citat obsah vsetkeho, co beriem. Viem, ze by som mala, ale ked ma mi dieta uteka, ked ma taha uplne inam, nez potrebujem... proste nahadzem do kosika a som rada, ze som dnes zabudla len dve veci...a s tym aj obchodnici pocitaju, vsak lusia si nevsimnu, ze sme zmensili objem, ale cenu nie... priznam sa, ja by som si to ani nevsimla, pretoze vzdy nakupujem v zhone a rychlo...

jazminn
2. dec 2011

som prekvapená, Zvolenský jogurt som vždy považovala za najlepší...

4ocka
16. jan 2012

Baby,my ani zvolenske nekupujeme...detom zasadne co pozname,teda pribinaka a vynimocne malej kostika. Aleebo dobre huste aj zlozenie je v pohode- Valasske jogurty,ci Florian jogurt, vypadaju ako tradicne,aj kelimky su fajn. Estte kupujeme jednu znacku,no nespomeniem si nazov...vrr..no tymto verime a ine nekupujeme..skuste..salamu a parky do 3 rokov detom nedavame a pre mas kupujeme len dva druhy parok,mm ma uz odsledovane,sice priplatome,ale ked sa uvaria,nenaberu o 50% objem :-P este by ma tak zaujimalo aky je rozdiel medzi trvanlivymi mliekami ked jedno stoji0.65€ a ine,taktiez plnotucne 1.20€ chcela by som vidiet konkretne rozdiely..lebo to co je na krabicke.mi vela neda... 😖

lucula73
16. jan 2012

@4ocka no o pribináčiku tu je tiež tema.....ja ho teda nekupujem,lebo v testovaním týchto tvarohových výrobkov pre deti vyšiel ako jeden z najsladších,neviem už presne či na prvom alebo druhom mieste... 😝 ,

4ocka
16. jan 2012

@lucula73 a co potom davas detom za jogurty? Skusala som domaci,no to.mi nechcel ani jeden..

czechzuzanaba
16. jan 2012

@k_atka tak s tim vlasakem se mi presne stalo to same 😀 Jeste jsem byla tehotna, dostala jsem na nej strasnou chut, precetla jsem si z ceho je a od te doby sem to nejedla a nevim, ci si nekdy este dam 😀

Jinak taky Zvolenske kupuju. No je to bida, tak to nas odrbavat. Kdyz se da, jezdime nakupovat do Rakouska, jogurty tam maji 200g za 29 centu, a moc dobre. No ne vzdy se da, zvlast ted, kdyz mame nove miminko.

zuzana581
16. jan 2012

@ive82 ahoj. My ich kupujeme stále, lebo nám chutia najviac, aj teraz mám 4 v ladničke a ja som si nevšimla, že by boli menšie, alebo mäkšie balenie. Normálne som išla kuk do ladničky, ako som našla tvoju tému a určite sú také isté, ako boli vždy.

lussy666
16. jan 2012

@4ocka ahojky, namiesto pribinaka skus lipanka, neobsahuje vselijake tie humusy ako pribinak, ale len smotanu, tvaroh, cukor a kakao alebo tu vanilku....
no a jogurty biele smotanove 10 percentne ma celkom kvalitne aj jednota podla mna

lucula73
16. jan 2012

@4ocka ale veď pribináčik nie je jogurt 😉 ,je to krém,bez jogurtovej kultúry
jogurty smotanové kupujeme,vačšinou tieto zvolenské,ja som si nevšimla,že sú menšie teda,musím na to pozrieť,ale to naa veci nezmení nič,proste sú menšie a hotovo,gramáž je uvedená,tak nikto nepochodí s rekalmáciou....mali zdvihnúť cenu,tak to riešili takto 😝 .....alebo veľmi nám chutia jogurty sabi,u nás ich dostať v kauflande napr.........
A ja som tiež krmila hlavne dcúru pribináčikom,však dobrý je ,o tom po tom,ale ako som videla tie výsledky,inak bolo to aj v baječnej žene uverejnené,tak som si povedala,že je úplne jedno aký kúpim,lebo na každom dačo najdu,nehovorím,že ho vobec nekupujeme,ale ozaj tak raz za dva tri mesiace.... 😉

lucula73
16. jan 2012

@4ocka ozaj lipánka kupujeme,@lussy666 ma predbehla,som si nemohla spomenúť ako sa volá 😀

mandragora22
16. jan 2012

@ive82 ahoj, kupujem ich, zatial som neregistrovala, dakujem za upozornenie, budem pozornejsia, lebo nasa papa aj ine znacky, tak radsej jej kupim vacsi za rovnaku alebo nizsiu cenu. oni tie zvolenske byvali tusim 150g, ze? zatial som teda nevidela alebo som si nevsimla mensiu gramaz, ale nikdy som sa na to nezamerala, budem pozerat, potom sa ozvem 😉

lucula73
16. jan 2012

tak baby,bola som pozrieť v chladničke,zvolenský jogurt váží 145 gr a stopercentne toľko vážil aj pred rokom,lebo ja pečiem torty ,robievam jogurtové plnky ,tak viem presne koľko tieto smotanové majú gramáže,lebo ich používam......takže za posledný rok ,možno aj viac sú stále rovnaké 🙂 🙂 🙂