Babenky chcem poradiť,chystám sa robiť tortu pre synčeka,a mala by vyzerať takto, čokoládový korpus ktorý prerežem na časti,a naplnim zakladným žltkovým kremom ( maslovým )..a na maslovy krem naukladať rozne ovocie,banán,jahody,maliny..a takto az po vrch naplniť..Otazka znie?že či to už niekto takto robil?.či sa ta plnka nesekne ked budu na nej poukladane rozne ovocia,alebo ci to bude vobec nejak chutit 🙂 takuto som este nerobila...a neviem aku by som mala chutovo urobit?neviete nejaku dobru plnu ?..alebo nejaky receptik,nemusi ta byt ovocie...len ja som chcela pretože nechcem aby bola torta len maslová..Preto sa pýtam či to nahodou nepokazim tym ovocim,a potom ju celu chcem obalit do marcipanu..Dakujem za rady a nazory..🙂
@mummy01 Prestne ten krém robim aj ja..mysliš že bude lepšie iba ked dám jeden druh ?..ale aj budem davať mrazene ovocie? vadi to ?.no maly lubi banany,tak preto som chcela aj banany,ja zas jahody, a muz maliny..🙂 tak som to chcela s kombinovať..len neviem ako by to chutilo..🙂 )
@19ninka27 mrazene nedavaj,pusti ti vela stavy a torta sa rozmoci.To bol len moj nazor,ja menam rada ovocne mixy 😀 ale aj nedavno sme boli na oslave jedli sme tam tortu kde boli broskyne,ananas a kivi a teda hostom to chutilo 😉 Ale daj bud cerstve alebo zavarane a poriadne odkvapkane.
aha,ok tak mrazené nedam,len neviem kde zozeniem cerstve..☹ u nas velmi tazko zohnať... ☹ ale pokusim sa niečo vymislieť...ešte raz v daka..🙂
jaj baby, toto mi vecer nerobte, take chute ste mi narobili.... 😀
preco vlastne maslovu plnku teraz v lete?
Dcere som naposledy na narodenininy robila malinovu tortu-lebo je to jej oblubene ovocie.
Urobila som klasicky svetly piskotovy korpus, do cesta som pridala mlete mandle. Plnka bola z malinovo- vanilkovo slahackoveho kremu spevnena zelatinou.
Vrch a boky som potrela zvysnym kremom, obvod potiahla marcipanom( myslim tym mandlovu hmotu, predavanu napr v Lidli) Na vrch som poukladala cerstve maliny a dozdobila slahackou. Nic nebolo rozmocene, torta dobre vyzerala a dobre sa krajala. Miesto malin by sa dali rovnako dobre pouzit cucoriedky.
@19ninka27 skus sa spytat aj tu, urcite ti poradia 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipanove-torty-2-fotopostupy-recepty/
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/marcipanove-torty-rady-a-postupy/
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipanove-torty-recepty-na-korpusy-kremy-potahove-hmoty-2/
ked mrazene rozmrazis a nechas odkvapkat, kludne ho do torty dat mozes.........co si tyka kombinovania ovocia, tak uplne podla chuti🙂 vcera som robila Pribinackovy krem a do toho som davala maliny, cernice, cervene robezle, cierne ribezle a biele ribezle🙂 je to o tom, co vam chuti
@katren v poho, len v tych dvoch temach by sa nacakala na odpoved, lebo tam chodime len cielene vkladat a pripadne hladat, ked nieco potrebujeme vymodelovat.proste tam sa stane, ze aj niekolko dni nikto nepachne, tak nech chudatko necaka zbytocne dlho🙂.ja som to vobec nemyslela ako kritiku na tvoju odpoved 🙂
@19ninka27 ja som uz takto podobne tortu robila len ja uprednostnujem iba jeden druh ovocia.A dobry krem je uvarit si puding husty zo zlatych klasov a potom vmiesat maslo.Ten je lepsi...aspon podla mna a k coko korpusu by sa hodili maliny 😉