Varíte doma, keď vám prídu robotníci? Ak áno, tak aké jedlá?
nie..mala som obcerstvenie-jednoduche- kolac cipsy ,slane pecivo ... a kavu a nealko
Určite nie, ponúknuť vodu kávu to hej, ale na obed chodia oni kam chcú
V dnesnej dobe by som takych robotnikov uz nechcela. Mali pristup akurat tak ku kanvici a kave, my sme boli normalne v praci.
Nie, platim im. Ak by prisli kamosi s niecim pomoct, tak to by som riesila, aby mali co jest.
Ak je to rodina, co mi pomaha, tak ano.
ja som varila , ale pre rodinu ktorá pracovala na stavbe... svokor, švagrovci...
robotníkov sme mali - ak sme si dávali robiť nejaké práce ako napr. vyliať podlahy - ale tak to ani neviem že mali obed...my sme im zaplatili za prácu .
Nie keď nám prerabali pol roka dom boli tam také bojové podmienky ze sa nedalo vkuse vypinali vodu elektrinu neuvarila by si. Ale nosili si normálne obedy z domu a mikrovlnku tu si na poschodí pichli do elektriny a najedli sa tam. To aj ďalšia firma co potom prišla tak fungovala. Varila som len kávu a sem tam upiekla kolac nech si dajú ku káve
Isto by som im nič nevyvárala, skôr by som im niečo objednala, keď už...káva, voda, ok, ale robiť im kuchárku? 🤔 Ale zase akí robotníci - robia od rána do večera, rodina či kamoši? ,,Stavajú,, dom či opravujú len nejakú poruchu? Na dome ďaleko od civilizácie či v centre mesta? To je tak obšírna téma...
Varila,ale boli iba 1 deň a kamoš bol ich šéf. Najbližšie mesto 30 minút, plus obed a cesta ,takto sme to mali za deň hotové a kľud. Upiekla som bábovku, stehná s ryžou a šošovicová polievka s údeným
Áno, naposledy na jesen sme prerabalinkuchybu, varila som klasiku napr guláš, ale mala som aj žemľovou, segedin, rezne, ryby v trojobale, fasirku atd.
Nie...aktualne mame, robia prace vonku, kavu ponuknene, vodu do flase dolejeme, jeden den sme im pizzu objendali, dalsi si zbehli do potravin....
Keď sme stavali dom, občas som varila, inak chodili do nejakej jedálne.. stavby vedúci bol môj brat a ten to manažoval.. keď som varila, tak také - guláš, gule v paradajkovej omáčke s knedľou, alebo fazuľovy prívarok s klobásou, či segedín.. proste také sýte, mäsité klasiky.. vždy pochválili, čo ma tešilo..
čo si sa zasekla v minulom storočí??
A teda doplním, varila som u sestry kde som vtedy bývala, nakolko v dome čo sme stavali ešte nebolo kde..
U brata bola partia na dome. Otec im varil obed, nakoľko nebola možnosť ísť sa niekde najesť. Kým by niekde odišli na obed tak by im to dlho trvalo, potrebovali to rýchlo urobiť...ale inak by som ja neriešila nejaké varenie ....donáška a hotovo..viem ze varil mexický gulas a také sýte , mäsité jedla...
Ak nám na dome robili rodina a kamaráti tak áno, prišli nám pomôcť tak dať im dobre zajesť a napiť je samozrejmosť. Ale ak nieco firma prišla robiť to vôbec, veď mali riadne zaplatené. Kavu a malinovku ponúknem.
Inak môj muž robí v At murára, a tam nemajú napríklad v každej dedine nejaké menúčka a hľadať nejaké malé potraviny cez pauzu sa im nechce. Proste si chlapy nosia jedlo z domu. Je to hlavne studena kuchyňa nakoľko nemajú možnosť ohrevu.
Áno. Či to boli cudzí, či naši zamestnanci. Boli aj sú vďační.
Firme maximalne kávu a koláč. Rodine a kamarátom prichystam plnohodnotný obed. Ale zas nič veľkolepé. Guláš, segedín, pečené stehná s ryžou či rezne so zemiakmi. Na večeru pečenú klobásu.
Ja nie, ale moj muz z vychodu si na tom velmi potrpel. Robotnici v bratislave len pucili oci, co bol schopny im naservirovat. Ja som pocas dokoncovania nasho domu nic nerobila, lwn do obchodu chodila😂
ja som im pred 7 rokmi počas 10-dňovej prerábky priniesla asi 2x varenú klobásku, chlieb a horčicu, ale to bola moja iniciatíva, nežiadali to odo mňa, naopak, vedela som, že sa stravujú sami, bolo to tak dohodnuté. ale potešili sa a pekne poďakovali. urobila som to len tak, pre dobrý pocit. dnes však už nie sú robotníci, ktorí "potrebujú najesť" zaujímaví, lebo sú to starosti a náklady navyše. a tak či tak si to oni dajú do nákladov (obrazne povedané).
moji si priniesli ešte aj kávu a kanvicu so sebou 😀 nedávno sa robil iný byt u nás a tiež si chalani priniesli všetko.. ešte aj príbor 😀
no mohla by som ich omalovať......zaplatila som za ich robotu nie malé peniaze.Za jedno dva týždne boli sami v byte,tak by som im aj tak nemala ako variť,za druhé prerábali jadro,plyn aj voda boli odpojené.Ten tretí týždeň som sa už vrátila do bytu,pretože som zistila,že sa flákajú. A ešte by som im aj mala variť....Obed im trval každý deň 2 hodiny,niekedy sa z obeda ani nevrátili.😈
Mne zákazníci tiež nenosili obedy
@nikdenikto v AT nehrozi, ze by im navarili, vsak? Ani káva?
Zalezo od toho aky robotnici, ked ixh poznam- viacmenej skor je to pomoc pre manzela tak ano ranajky,obed, a niaky kolac im tam zoberem na poobedie, voda, kava, radler. Ak firma, ktorej platim tak voda, ponuknem kavu, popripade ak mam napecene ponuknem. Obed napr. Gulas, kapustnica, fazulovica s udenhm kolenom, stavnate masko s cestovinami, paprikas. Skor stavnate jedla.
@babulkomale vieš čo keď idu ako firma, tak áno max káva a malinovka. Ale niekedy ide aj pomimo prácu na fušku cez vikend, vtedy im myslím navarili vždy.
Ak je to firma, čo má poriadne zaplatené, tak nie.
Ak rodina, kamoši, tam samozrejme.
Mali sme aj jednu partiu cez známosť, čo to robila ako fušky popri normálnej robote. Pracovali asi 2 týždne, tak sme im párkrát robili obed (to, čo nám, len sme urobili viac). Ale boli veľmi milí, naozaj stále pracovali (krátke pauzy počas celého dňa a aj to len na wecko alebo kávu). Keď sme ich na konci vyplácali, tak nám vrátili tuším 100€, že ďakujú veľmi pekne za stravu.
Ked sme rekonstruovali interier nevarila som, nebolo kde ani kedy. Nosili si, aj kavu si spravili sami. Ked sme prerabali exterier tak som bola doma na MD, bolo ich malo (dvaja traja max), boli u nas 3 mesiace a boli to znami. tak obcas som im upiekla kolac pripadne jedlo take ze halusky kupene, s bryndzou, to bolo za 10 minut hotove a lacne. Granadir, tiez vela a lacne, na to klobasu opecenu. Raz som robila segedin, cestoviny s mortadelou z konzervy. Inak isli do jednoty a jedli kazdy den rozky s treskou co si kupili.
Takze ak by som este robotnikom varila tak iba v pripade ze su to znami a nemaju sa kde inde najest a pracuju dlhodobo.
Robotníci , akí ? Rodina , kamosi - áno . Firma - nie .
Nie nevarila som,chodili na obedy mimo...