Varíte denne?

doli11
28. sep 2015

Ahojte, varíte pravidelne každý deň alebo každý druhý? A muži vám pomáhajú pri varení?

natalym
28. sep 2015

Ja nevarím každý deň, väčšinou cez víkend. Muž mi nepomáha, niekedy by sa zišlo, ale ja si aj tak radšej sama robím. Pomáhajú mi deti.

mimla
28. sep 2015

Varím denne, ak sa pod pojmom "varenie" myslia aj jedlá ako chlieb vo vajci. Nejaké zložité jedlá nie sú na dennom menu, ale denne je pripravené jedlo v hrnci, alebo na panvici. Muži mi nepomáhajú 😉

prego81
28. sep 2015

@doli11
niekedy varim ja, inokedy muz. Niekedy varime spolu a vtedy ked nevarime, chodime do restauracii, alebo si to objedname a donesieme domov. Nevarime kazdy den.
Moj muz nie je moj pomocnik, je to rovnocenny partner. Prepac, ale strasne to znie, ze "pomaha"

natalym
28. sep 2015

@prego81pomáhal mame. Aké divné, však?

lejlla
28. sep 2015

polievku varim koli detom denne,maju polievky radi ☺...ale nejake specialne menu denne nevarim.akurat po nedelnom obede nam zvykne zostat aj na pondelok....tak mam volno😁
manzel mi nepomaha,cez tyzden je v praci a vikend som rada ze zabavi deti☺
ale keby som potrebovala,urcite by nemal problem👍

lajlilinka
28. sep 2015

Cez týždeň nevarim, našťastie má mm obedy v práci a varene večere nevyžaduje. Takže pripravujem iba rychlovky ako - vajíčka na x spôsobov, párky, chlieb vo vajci, pomazanky, obložené chlebíčky, domáca pizza, langoše, palacinky,cesnacka...
Cez víkend klasika, väčšinou sa snazim navariť, keď nie všetko aspoň časť navariť piatok večer. A väčšinou tak, že si napr udusim masko, sobotu ho jeme s ryžou/zemiakmi a na nedeľu z neho urobím napr segedinsky...

prego81
28. sep 2015

@natalym
je to slovickarenie, viem, ospravedlnujem sa ale znie to akokeby sme partnera ponizovali a seba podcenovali. Tak bud to spravim alebo nie. A ked sa do toho zamiesa ten druhy tak to nie je pomoc ale spolupraca, aspon teda u nas v kuchyni. Pardon za moj filozoficky vylev 😀
Ale pamatam na mojho otca, ten tam bol fakt len na "pomoc" a aj tak vacsinou zavadzal 😝

moni244
28. sep 2015

Ja varievam min. na dva dni, vecere teple nie su

natalym
28. sep 2015

@prego81 Je to slovíčkárenie, ale možno by sme sa to mali naučiť, že manžel nepomáha, ale spolupracuje. Veď domácnosť je spoločná. 😀

pribinak
28. sep 2015

nie, nevarim, su dni ked absolutne nestiham a ak varim, tak vacsinou na 2 dni.
okrem toho, moj muz nie je nejaky zakomplexovany debil a ked vidi a vie, ze budem dlhsie v oracu, ci beham s deckom po kruzkoch a sk iach, ci som napr chora, nema problem nieco uvarit aj on
mame kycharske knihy a aj internet

nair
28. sep 2015

Nevaríme denne, sme iba dvaja. A ja pomáham manželovi 🙂 Momentálne pracuje z domu a varí radšej ako ja, takže tak na 70 - 80 % jeme jeho kuchyňu.

@prego81 @natalym Podľa mňa je "pomáha" normálne, či chceme alebo nie, varenie je ešte stále v našej spoločnosti prevažne ženská doména, aj keď konkrétne ja s mm sme na tom opačne 😉

prego81
28. sep 2015

@nair
nejde o to co je koho domena. Ide o slovo pomahat. Ja som chcela povedat ze ked sa jedna o partnerov/manzelov tak je skor vhodne slovo spolupracovat. "Pomahat" stavia dvoch ludi do nerovneho postavenia ako mama-dcera, otec-syn. Aj ked by sa dalo dalej polemizovat 😀 Tu ide o slovickarenie, a nie o strereotyp slovenskeho manzelstva 😉

nair
28. sep 2015

@prego81 😀 Ďakujem za vysvetlenie. Je to samozrejme na polemiku.. Záleží na tom, či je v niektorej zručnosti jeden viac "doma", napr. byt sme maľovali spolu, podlahu sme kládli spolu, svietidlá montoval mm a ja som mu pomáhala, diery a chyby v stene som sadrovala ja a mm mi pomáhal 😀 Pečiem obyčajne ja a mm mi pomáha, oheň v prírode rozkladá mm a pomáham ja.. 🙂 Aj keď varíme spolu, vždy je šéfkuchárom jeden z nás a druhý teda pomáha 🙂

prego81
28. sep 2015

@nair
presne si to vystihla. Palec hore 😀 Nemala som slovickarit 😕

nair
28. sep 2015

@prego81 Spokojne, aj nabudúce, ja rada potáram 😝 😀

siska53
28. sep 2015

@doli11 nie. Nevarim.kazdy den. A odkedy chodim do prace, tak to nie je ani kazdy druhy den.
Muz nepomaha. Je dlho v robote. Tazke tak.

zeriempizzu
28. sep 2015

Samozrejme ze varime kazdy den. Neviem si predstavit krmit inac rodinu. Ziadne take ze parky ci chlebik na veceru. Obaja pracujeme na plny uvazok a varime.

angela5
28. sep 2015

ja zatial deti nemam, varim asi kazdy treti den teple jedlo... partner pomaha len po donuteni 🙂 obcas nastruha zemiaky, to je tak vsetko 😀...ja som najradsej ked sa moc nemotka v kuchyni, znervoznuje ma to...

0silvia0
28. sep 2015

@doli11 niekedy varím každý deň, niekedy každý druhý. Ale väčšinou sú to jednoduchšie jedlá. Manžel varí pravidelne v nedeľu.

miku1
28. sep 2015

@doli11 Varím cca 2-3 x v týždni .... Kedy ako. Občas sa stane, že varím len cez víkend, občas musím každý druhý deň, záleží od okolností....

mata1001
28. sep 2015

Ja nevarim kazdy den ale tak kazdy druhy,treti.ked nie je navarene tak si dame chlieb so sunkou,pomazankou,parky,chlieb vo vajci....manzel mi pomaha so vsetkym...nielen s varenim...(nakolko varenie nie je moja silna stranka)

doli11
autor
28. sep 2015

Ďakujem za všetky odpovede.

zitaje
28. sep 2015

ja varim denne, mam tri deti a vsetci sa stravujeme doma. Obcas sa mi podari navarit tak, ze ostane polievka alebo druhe na druhy den.

ichbinich
29. sep 2015

Varim niekolkorat do tyzdna. Niekedy je to denne, niekedy kazde 3 dni. V lete pocas tych horucav bola na 90% studena kuchyna 😉
Kym pridem domov, je minimalne 6 hodin vecer, takze velkovyvarovna nehrozi. Niekedy sa dokopem ku navareniu alebo aspon predvareniu vecer, ked deti spia. Ze mam potom na druhy den menej roboty. A niekedy je na veceru chleba s maslom 😉 Manzel chodi domov o 7 vecer, takze jeho spolupraca spociva v nachystani tanierov a dohnatia deti ku stolu 😉 😝 Vie varit, velmi dobre, ale cez tyzden sa jednoducho neda kedy.
Deti maju komplet pestru stravu v skolke/jasliach, doma cez tyzden ranajkuju a veceraju.
Ked varim, tak sa snazim uvarit viac, aby sme mali s manzelom na druhy den obed do roboty, alebo este veceru na druhy den. V robote si mozme spravit nejake cestoviny, rychlovky.
Raz za cas spravime cez vikend velkovyvarovnu, obrovske porcie, a potom naporcovane zamrazime, mame hotove aj do roboty, aj doma. To je napriklad lasagne, moussaka, ratatouille. Co sa da dobre varit vo velkom a dobre porcovat 😉

jana_eyre
29. sep 2015

ja som vacsinou varievala tak na dva dni.. v poslednom case davam ale obed na veceru muzovi a tak mi nikdy nevyjde na druhy den.. a tak varim kazdy den aj v ramci setrenia iba zo surovin co mam doma, zacali sme nakupovat tyzdenne, nie denne ako predtym..

muz mi s varenim nepomaha - pomaha mi tym, ze ked vecer pride domov, venuje sa detom naplno, alebo ze cez vikend ich vezme von..

cailinevelyn
29. sep 2015

ahoj, tak u nas sa teda denne nevari... varime najma v sobotu, to zostane aj na nedelu, (u nas to funguje teda tak, ze keby som navarila v nedelu, tak do dojeme asi az nasledujucu sobotu, a este aj nasledujucu nedelu...), cez tyzden obedujeme teple v praci, deti v skole ci skolke, vecer chodime dost neskoro domov, to uz nikomu teple ani nechuti, takze u nas nezjedene varene stoji v chladnicke. Nastastie mam dobru chladnicku a ani po 5 dnoch nie je pokazene, dojedame priebezne...
A nasa najmensia papa hotove prikrmy na obed, desiate a olovranty má ovocnu vyzivu alebo jogurt, a vecer jej robm kasu..
a s varenim si pomahame - nie je zriedkave, ze cely obed pripravi mm, (ja urobim pomocne prace) ale je to aj naopak - ja varim a mm mi ocisti zeleninu, urobi cesto a pod. ono to zavisi odnalady, ako velmi sme aktualne vycerpani... niekedy vezmem deti von na cas, kedy vari mm, niekedy naopak - on je s detmi vom a ja si urobim okolo obeda vsetko sama...

orlik4
29. sep 2015

ja varím denne, lebo musím - syn má alergie a varím mu do škôlky obedy. mne dvojdňové nechutí, synovi to do škôlky isto nedám, lebo neviem, ako to skladujú do obeda, tak nechcem aby sa predvčerajšie jedlo dusilo ešte 4 hodiny v teple, kým ho dostane, takže varím denne.
ale už mám skratky a celý obed viem navariť do hodiny. alebo keď nie do hodiny, tak aj tak len v trúbe, kde sa o to 1,5h nestarám... ale teda môj verný kamarát, tlakový hrniec, deriem riadne 🙂

natalym
29. sep 2015

@orlik4 Tlakový hrniec je môj kamoš. 😀

jonki
29. sep 2015

obedy varim z 90% na dva dni (manzel si berie do prace). Obcas varene ranajky a varene vecere-to cerstve.
manzel pri vareni cez tyzden nepomaha a cez vikend sa velmi rad zapoji.

womankc
29. sep 2015

poväčšine áno, najradšej sa mocem ale v kuchyni sama... Manžel tiež nemá problém navariť hocičo aj pomôcť , niekedy to využijem. Pravdou ale je, že keď sa dostanem do kuchyne uzavriem sa do bublinovej autistickej fázy a ktokoľvek ma v mojej činnosti ruší a doslova mi lezú na nervy..... Samozrejme , že robím výnimky, lebo však chcú sa decká učiť variť a tak , ale najšťastnejšia som , keď sa tam môžem zvŕtať sama a v "mojom živočíšnom kuchárskom priestore sa nik nenachádza , môžu byť za pultom , rozprávať mi ,púšťať hudbu , pomáhať odtiaľ trebárs krájať ..................... 😉 😀