Rada by som občas obohatila rodinný jedálniček, niekedy už naozaj neviem čo uvariť 🙂 Baby - gazdinky - ako dochucujete kuskus a pšeno? Čo z nich varíte? Mne sa kuskus pozdáva ako príloha ale neviem ho dobre dochutiť... ďakujem vopred za rady a tipy! 🙂
Kuskus nepouzivam (nie je to len cestovina?), ale pseno zvyknem robit na sladko, na styl nakypu, chuti to muzovi aj dcere ... este som mala moznost ochutnat od kamosky psenove fasirky s tofu a kukuricou, tie boli uplne famozne, ona vari podla toho, co ma v chladnicke, ma talent, ale recept zopakovat nevie 😝
super ďakujem vám vyskúšam všetko! Musím povedať, meluela, ten vývar je dobrý nápad, práve včera bola u nás švagriná a ona je vegetariánka tak som ten kuskus zaliala klasikou - zeleninkovým bujónom podravka a hotofka dochutené bolo velice rýchlo!:D zjedlo sa všetko, neni o čom ....ale naozaj ďakujem, baby, poskúšam čo píšete🙂
@tamaram283 kym som bola doma-RD,tak to bolo castejsie. Na striedacku s klasikou a este pohankou a amarantom. Okrem kuskusu,ktory sa zalieva vodou a nechava napucat,ostatne varim ako ryzu.
Ochucovanie je tiez ako pri ryzi. Robim z toho aj "rizoto".
Cize vsetky jedla,co sa daju robit z ryze,sa daju urobit aj z uvedenych surovin.
to som ešte ani raz nerobila
Kuskus ochucujem sezamovym olejom a arabskym korenim. Pre mna je to top. Robila som z neho aj salat http://delikatesy.etrend.sk/recepty-suroviny/li...
Pridavam ho aj do zeleninovej polievky ako zavarku. Mali sme aj nakyp. Nieco na tento sposob. http://www.recepty.cz/recept/kuskusovy-nakyp-s-...
Pseno zavaram do zeleninovej polievky.
Odporucam vyskusat aj bulgur http://dobruchut.azet.sk/bulgur/
napr.ja a robim len , že si nakrajam olivky na tenke koliečka ,suš.rajčinky pokrajam a iba tak ,alebo to dam ako prilohu. a pre mna je kuskus top v tom ,že to je rýýýchle 🙂 a aby som nezabudla ,ja kuskus dam do misky,hrnca... roztopim trocha masla potom vlejem do kuskusu nech sa mi premaže zalejem vývarom ,zakryjem a hotovo 🙂
Kuskus je blbuzdorný a použiteľný na sto spôsobov. Môžete si ho urobiť:
s lososom v papierovom vrecku http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2011/07/losos...,
s jahňacími mäsovými guľôčkami http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2013/07/maroc...,
vo vegetariánskej verzii so šampiňónmi na marocký spôsob http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2012/10/maroc...,
s marockým hovädzím gulášom a pečenou zeleninou s harissou a jogurtovým dresingom http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/03/maroc...,
s kuraťom na indický spôsob http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2012/11/indic...,
ako plnku so pečených minikuriatok http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2013/02/pecen...
alebo s kuraťom na marocký spôsob http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2012/10/maroc....
ja milujem kuskus aj mrkvovo-drožďovej rýchlej polievke..
pšeno jedávame od detstva, babka nám ho často varievala
@tamaram283 kuskus je super ked namiesto vody pouzijes vyvar ... a potom dovnutra maslo zamiesat a skombinovat s hocicim zaujimavym co mate radi a ladi to spolu (napr. oprazena cukina, surova rajcina, cibulka, oriesky/semiacka atd., tuniak, kusky tekvice osmazene, kusky baklazanu, petrzlenova vnat - teda nie vsetko dokopy len to co ide spolu)
pripadne len taky cisty ako priloha k orientalnym jedlam na sposob stredneho vychodu
pseno sa da podobne alebo ho mozes rozvarat az na kasu a potom navrch osmazenu cibulku ci slaninu .. to je taky klasicky slovensky sposob