Varíte aj predjedlo/polievku?

8. jún 2023

Ahojte, bežne cez týždeň varite len hlavne jedlo alebo aj polievku? Nemyslím keď je víkend, sviatky atd. Lebo ja cez týždeň síce varím každý den ale urobiť každý deň aj predjedlo a najlepšie aj dezert.. neviem.. áno momentálne nepracujem mala by som čas ale aj tak.. svokra sa k tomu nepríjemne vyjadrila preto chcem vedieť ako to majú iní 😄

pribinak
8. jún 2023

Nie, nemám čas, dokonca ani nevarim každý deň.

lenka.25
8. jún 2023

Polievky varievam skoro každý deň, moje deti sú polievkvé a zas nerobím boršč , čo mi zaberie pol dňa

jana0215
8. jún 2023

Väčšinou varíme len druhé. Ak varím polievku, vývar tak, aby k nemu bolo aj druhé, ale ak robím krémové, kyslé a také, ku ktorým ide chleba, tak zas nerobíme druhé.

maca1984
8. jún 2023

Ako kedy.. Niekedy nemáme polievku aj mesiac, a niekedy urobím 2 x v týždni plus druhé.

levandula7
8. jún 2023

nie, keď chcem dva-tri chody, idem do reštaurácie.
keď už varím polievku, tak väčšinou hustú, krémovú, ku ktorej si spravíme sendvič a jeme to ako hlavný chod. ani nejak pravidelne nepečiem, na naliehanie môjho chlapa občas cez víkend :D v lete častejšie, keď máme veľa ovocia a neviem, čo s tým, spravím nejakú bublaninu alebo crumble alebo banánový chlieb.
mám aj iné veci na robote ako vyvárať a vypekať.. varenie je u nás skôr mužovou doménou 🙂

levandula7
8. jún 2023

a tiež máme radi Ázijské polievky typu pho, ramen, ktoré sa tiež berú ako hlavné jedlo.

h2
8. jún 2023

Predjedlo absolútne nie, to ani na sviatky nerobím. Polievky varím cca tak 3 do týždňa. Ale my sa všetci stravujeme z toho, čo sa doma navarí, ani syn nechodí na obedy v škole.

simca06022011
8. jún 2023

polievku mame kazdy den a druhe tiez. Nevarim to ale denno denne. Ziadnych 10 chodov ale nerobim a uz vobec nie ze dezert :D to ani cez vikend.
Padne nam to vzdy vhod, jednak homeoofice, doma jeme obaja.. k tomu dcera zo skoly pride hladna, cize aj tak je, ak mame poliekvu da si ju na veceru aj, obed si v klude da s nami ked pride zo skoly. Pre mna je najmenej mat o hrniec na viac na sporaku ak varim, dokonca ked som nestihala, tak som napr. v nedelu varila aj dva druhy aby sme mali do stredy/stvrtku co jest :DD ked som za sporakom, je mi fuk kolko toho mam navarit

simsalabim
8. jún 2023

V poslednej dobe iba druhe jedlo, aj cez vikend. Nejako nie je cas.

katarinka89
8. jún 2023

Áno každý deň + druhý chod. Cez týždeň 1x niečo od cesta- palacinky, dolky, koláč, buchtičky s pudingový a cez víkend vždy zakusok alebo kabace.

nikha2809
8. jún 2023

Kým som bola na RD tak som varila aj polievky, ale veľa, nech je aj na 2-3 dní, teraz už varím buď jedno alebo druhé.Ak ostane hlavné jedlo aj na druhý deň, varím v ten deň polievku, keď varím hlavné jedlo vtedy polievku nevarím

angelous1991
8. jún 2023

Podľa času a nálady . Dnes som varila kapustnicu a znojemsky plátok s ryžou . Bude na dlhšie . Ale kef je mm doma tak varím veru aj aj .

babovka2321
8. jún 2023

Svokra kym nie je odkazana na tvoje varenie, tak ju do toho absolutne nic. Boze, kde beru tie zeny drzost.

Druhe jedlo mam navarene vzdy, polievku casto. Ale som na materskej a kludne by som aj ten "dezert" urobila pravidelne, ale kde by sme potom skoncili, v extremnych premenach cela rodina...

diewcatqoo
8. jún 2023

Kedy ako, obcas mam vyslovene chut na polievku, tak ak mam cas, uvarim. Ale vacsinou pocas tyzdna varim len hlavne jedlo. Obcas nieco upeciem, ak mam chut a cas, ale tiez pocas tyzdna malokedy. Varit kazdy den polievku, hlavne jedlo a este aj dezert k tomu, to by som nestihala. Pracujem z domu a obcas som rada, ked stihnem aspon uvarit spagety na obed.

stanulienkat
8. jún 2023

Svpkre mozes povedat, ze denne varis 5 chodov. Nic ju do toho nie je.

h2
8. jún 2023

@stanulienkat Možno sa jej synáčik sťažuje, že nemá doma denne teplú polievočku a dezert. 🤷🏻‍♀️

lindous
8. jún 2023

U nás sa varí iba hlavné jedlo, ale ja ledva zjem polievku cez víkend a iba pár druhov, ktoré mám rada dookola a priateľ tiež nie je polievkový, takže nám nechýba 😅 napiecť napečiem niekedy aj cez týždeň, podľa toho ako je čas a chuť.

evkamotka
8. jún 2023

V tyzdni nevarime vobec. Cez vikend len druhe.
Ty varis aj v tyzdni a cez vikend aj polievku, takze na moj vkus varis nadstandardne

jj298
8. jún 2023

uprednostním polievku pred dezertom

viestta
8. jún 2023

@babovka2321 aj keby svokra bola odkazana na jej varenie, tak ju do toho nic, pokial by s neplatila u nevesty donasku trojchodoveho menu.
U nas sa vari kedy ako, niekedy je aj polievka, co ostane na druhy den, niekedy je druhe jedlo (obcas ostane na druhy den) a nie je k nemu polievka, iekedy sa dovari polievka k tomu co ostalo od vcera, niekedy je len vydatna polievka bez druheho jedla. A dezert cez tyzden nie je vobec nikdy. Nie je ani kazdu nedelu.

tiezjedna
8. jún 2023

Dezerty nerobím ani cez víkend😎ale navrhla by som svokre, že môže priniesť 😉

babovka2321
8. jún 2023

@viestta samozrejme, ze by nemala pravo do toho kecat, ale mohlo by ju to vtedy aspon zaujimat, co bude jest. Ale mimo toho jej to nema kto a preco vobec vesat na nos, co sa vari.

kikulienkadd
8. jún 2023

Ahoj, varím aj polievky,moji chlapi sú na to,pre seba by ma nenapadlo, ledva hlavné jedlo,ale keď to ľúbia,tak čo už, musím 🤷‍♀️

syslik81
8. jún 2023

ja mam len dceru cize mala rodina-ona ma obed v sjole ja v praci takze nie .ale vikennd je aj polievka aj druhe-nu nas je polievka hlavne jedlo ziadne predjedlo ...

simona92101
8. jún 2023

A ake predjedlo si svokra akoze predstavuje?plnenu sunkovu rolku ci salat caprese?

lavender94
8. jún 2023

Ja som rada keď navarim druhé. Polievku keď aj navarim, tak sa nezje. Radšej upečiem ten koláč, ale nemáme ho vždy, len keď sa mne alebo mužovi chce, tak jeden z nás upečie. Svokra keby mi niečo povie, tak by som sa jej asi vysmiala do tváre, či to myslí vážne

summer23456
8. jún 2023

My sme len dve, ja a dcéra, varím aj polievku aj druhé. Väčšinou jedno máme obed, druhé večeru a je to vždy na dva tri dni. Napr niekedy navarim polievku,lebo druhé je z predchádzajúceho dňa, na ďalší deň mám tú istú polievku a divarim druhé. Takto mi to viac vyhovuje.

bublinka1426
8. jún 2023

nie nevarim polievku. bud jedno alebo druhe.

tibor79
8. jún 2023

Každý deň máme polievku,aj druhé. Ale jednu tú istú jeme aj dva dni.

zenulkaaa
8. jún 2023

Za prve nevarim kazdy den. A v dni ked varim, nikdy nevarim predjedlo. Ani polievku vzdy nevarim.Akoze naco??? Co sme v restauracii, alebo na svadbe?? Dokonca ani v restauracii ti v dennom menu nedaju predjedlo😄😄😄 takze to naco by si to robila???
Svokra nech si robi ako chce ona, by som jej jasne, strucne povedala, ze nemienim stravit za sporakom cely zivot, a ked chce, nech si urobi polievku, alebo predjedlo.
Snad nebudes varit ako ti ona povie.
A Dezert, teda kolac robim zvycajne cez vikend iba a aj to ho nejeme hned po obede, ale az neskor.