Varím vývar - poraďte

14. jan 2022

Ahojte baby. 12. Januára som kúpila chladené hovädzie rebrá na polievku. Prisla som domov, supla som ich do chladnicky, včera mi to časovo nevyšlo a dnes ráno ich vytiahnem že postavím vyvar, a pozerám dátum spotreby 12. Januára!!! 😫 boli v chladničke, vakuovo balené. Čo mám robiť? Mám to pouzit či vyhodiť?

monka105
14. jan 2022

Otvor a ovoňaj. Ak nesmrdia, ja by som ich normálne šupla do vývaru.

vikusjk
14. jan 2022

Ved rozbal a ovonaj, dobre to umy a ak nesmrdi, tak var. Ja mam zas skusenost, ze mi maso nevonalo uz aj pred datumom spotreby 🙈

cacianka
14. jan 2022

Vákuovo balené a stále v chlade, nemali by im byť nič. Dobre umy, ak sa mne zdá že mäso trochu smrdí, čo je prirodzené, že nevonia ako fialky, tak umyjem vo vode s trochou octu, a potom zo 3x v čistej.

cubo2
14. jan 2022

ved to su iba dva dni. Otvor, ovonaj, ak nema divny smrad, nejaky klzky povlak alebo zvlastne farby, bude ok.

autor
14. jan 2022

Umyla som, jasne. Ta vôňa - hovädzie ma svojskú, neviem odhadnut kedy je to zle, nemala som pokazené hovädzie ešte 😃 dúfam že sa neposereme 🤣

oli18
14. jan 2022

Ak ich das varit, nechaj ich chvilu prevriet, vodu zlej, kosti umy v studenej vode a daj varit do cistej vody.

katkamatka7
14. jan 2022

Do vývaru síce bežne nedávam, ale tu by som pridala bobkový list, nech naberie nepríjemný pach.

autor
14. jan 2022

@oli18 už neskoro, už je to tam 45 min 😃

cubo2
14. jan 2022
20erika07
14. jan 2022

@cubo2 bez umytia by som to maso ani nevarila, videla som raz video z masiarni ako tam v bagancoch chodia po tom mäse . Samozrejme kvoli bakteriam , iba v co najstudensej vode umyvam

cubo2
14. jan 2022

@20erika07 presne to je ten problem - tie bakterie z masa neodstranis umytim v studenej vode. Iba si s nimi kontaminujes kuchynsky drez a mozu sa ti tie bakterie "nalepit" na ine riady a mozes sa nimi nakazit. Bakterie spolahlivo znicis varenim - prave preto sa to aj robi.

oli18
14. jan 2022

@cubo2 To som čítala. Ale ona sa bála, aby mäso nebolo pokazené, tak jej radili ho umyť. Ja som jej radila iné, nie práve umývanie.

vikusjk
14. jan 2022

@cubo2 cely zivot moja mama maso umyva , svokra tiez, aj ho rozmrazuje v letnej vode. Ja tiez umyvam a urcite aj budem. Hnusi sa mi to neumyte. Aj domace maso sa u nas pred pripravou umyva. A samozrejme aj kuchynske naradie po praci s masom vzdy treba dokladne umyt.

xckaret
14. jan 2022

@vikusjk a ked su to kosti, vecer zalej studenou vodou a necham do rana vymocit. voda je niekedy krvava, zlejem a zvarim, opat vodu vylejem a zacinam varit