Ahojte baby. 12. Januára som kúpila chladené hovädzie rebrá na polievku. Prisla som domov, supla som ich do chladnicky, včera mi to časovo nevyšlo a dnes ráno ich vytiahnem že postavím vyvar, a pozerám dátum spotreby 12. Januára!!! 😫 boli v chladničke, vakuovo balené. Čo mám robiť? Mám to pouzit či vyhodiť?
Ved rozbal a ovonaj, dobre to umy a ak nesmrdi, tak var. Ja mam zas skusenost, ze mi maso nevonalo uz aj pred datumom spotreby 🙈
Vákuovo balené a stále v chlade, nemali by im byť nič. Dobre umy, ak sa mne zdá že mäso trochu smrdí, čo je prirodzené, že nevonia ako fialky, tak umyjem vo vode s trochou octu, a potom zo 3x v čistej.
ved to su iba dva dni. Otvor, ovonaj, ak nema divny smrad, nejaky klzky povlak alebo zvlastne farby, bude ok.
Umyla som, jasne. Ta vôňa - hovädzie ma svojskú, neviem odhadnut kedy je to zle, nemala som pokazené hovädzie ešte 😃 dúfam že sa neposereme 🤣
Ak ich das varit, nechaj ich chvilu prevriet, vodu zlej, kosti umy v studenej vode a daj varit do cistej vody.
Do vývaru síce bežne nedávam, ale tu by som pridala bobkový list, nech naberie nepríjemný pach.
@oli18 už neskoro, už je to tam 45 min 😃
@oli18 surove maso nie je dobre umyvat - https://www.aktuality.sk/clanok/719045/umyvate-...
Otvor a ovoňaj. Ak nesmrdia, ja by som ich normálne šupla do vývaru.