Vadí vám varenie na dovolenke ? A ako to riešite ak musíte variť,keď není až tak peňazí aby som si každý deň dovolila kúpiť v reštaurácii ?čo varíte a ako to máte časovo,že kedy navariť a tak ?
ja ked mi to nevychadza, fungujem na ovocnych salatoch, v lete nebyvam hladna v horucavach...
Ja nevaríme denne ani doma, ale na dovolenke na tvojom mieste, cestoviny, zeleninové šaláty so syrom, kuracím mäsom.
Nemusíme každý deň jesť v reštaurácii, stačí keď si kúpim nejaký šalát, niečo v pekárni, čerstvú zeleninu a ovocie, jogurty, syr, dip na tomto sa predstavujeme z časti a z časti v reštike. Moja dcéra je tiež veľmi rada takémuto stravovaniu lebo doma takéto kupované moc nemavame.
U mna je dovolenka prave o tom, aby som si oddychla, teda aj od domacich povinnosti, ako je varenie. Vyberam preto all inclusive a naplno si to uzivam.
ale ked zvazujes dovcu, kde budes musiet varit, tak by som isla do rychlych jedal, aby si neprestala za sporakom pol dovolenky - cestoviny, maso ak tak v tlakovom hrnci,k tomu lubovolna priloha, prilohy su zvycajne raz dva (kym sa spravi maso). Exustuju aj rozne konzervy, moj brat kupuje dolnozemsky gulas - ale to netusim, ako chuti, v pripade nudze by som asi okostovala doma a keby to bolo ok, tak by som si vzala aj taketo zasoby, jeden-dva dni pocas dovolenky sa da na tom prezit.
Ja som šla vlani na dovolenku pripravená 🤣 uvarila som doma cca. 10 obedov alebo "základov na obed". Ráno som vytiahla z mrazničky, na obed som len ohriala, dorobila cestoviny a podobne. Obedy do 10 minút. Nikdy som to tak nerobila, lenže reštaurácia a tri malé deti, z ktorých jedno je veľmi háklivé na režim, nejak proste nejdú dohromady. Ale bolo to fajn.
mne by vobec nevadilo varit na dovolenke aj ked som to urobila len raz-pred asi 6-timi rokmi, ked sme boli velmi vytazeni v praci a chcela som absolutny pokoj od ludi, tak sme si zobrali 5 dni volna, prenajala som aprtman na severe ostrova (hodinu a pol cesty autom) doslova na piesku na plazi, urobila rozvrh, co budeme zhruba jest, po ceste sme urobili nakup, a prve dni to bolo len o tom kupit rano cerstvy chlieb, inak len plaz, relax, salaty+nejake maso/ryby na panvici, co bolo hotove za 5 minut.
Ja by som to urobila tak-rozvrh, co sa bude jest na obed a veceru, narazovo urobit velky nakup podla zoznamu (aj chlieb sa da zmrazit a vecer vytiahnut a rano mas cerstvy), niekedy to vyriesit aj pizzou, a napr.vecer spojit prijemne s uzitocnym-gril, posedenie pod hviezdami atd....
Vobec nemusis stat pri sporaku, musite sa s muzom zosynchronizovat aj co sa upratovania tyka, vybrat ubytko s umyvackou riadu. Dobre jedlo sa da zbuchat naozaj rychlo
Vuhadom na to ze syn ma vela potravinovych intolerancii ine mi ani neostava ak nechcem aby jedol suchu ryzu ci hranolky... Varim ale jedla ktore su rychlo hotove tak do 30min max.. Casto je to krupica pre decka na veceru alebo nejake rychle cestoviny so zeleninou ci kuracie prsia len tak na prirodno zemiaky ryza a pod
Resp pri mori nejake cerstve ryby pecene na panvici l tomu zemiaky salat... Kopec jedal mas hotovych za cca 20-30min
@miriam11 keby si mala dieta ktore nemoze jest 8 jedal z 10 tak by ti asi ine neostalo 🤷♀️ a myslim tym ue nemoze so zdravotnych dovodov nie preto ze nechce alebo mu nechuti moj syn by spraskal aj slona ale zial je zo tak ako to je 😕
moji dvaja chlapi nie sú vôbec nároční, takže im stačia rybie prsty alebo špagety. nemám preto problém variť na dovolenke, je to rýchlo a pri varení mi pomáhajú. Vždy si doma naplánujem, čo budem variť, čo na to budem potrebovať a napíšem si zoznam potravín, čo musím zbaliť.
My sme boli v Chorvátsku naposledy dva roky dozadu, tam sme mali na izbe malú kuchynku, kde sme si navarili na dva dni a bolo dobre. Potom sme sa ostatné dni už nejako prestravovali, bola to pomoc podľa mňa, nerobilo mi to žiadny problém.
Nevadi,chodime kazdy rok k moru do apartmanu.aj ked sme deti nemali.do restiky ideme tak 2-3x za dovcu.inak doma varime.cestoviny,rizoto,maso,...ako doma v podstate.naplanujeme vacsinou uz doma,alebo aspon den dva vopred,nech nechodime do obchodu kazdy den a podla toho varime na jeden dva dni..viem ze kazdy si pochuti a neskrachujeme :D mozeme si taketo dovci potom dovolit aj 2 za sezonu..all incl.alebo kazdy den restika by bolo radovo drahsie.
Dovolim sa podelit o malu prihodu. V minulosti som mal kolegu, oni chodili cela stvorclenna rodina na dovolenky na ktorych im varila mama. ked som sa ho raz opytal, ci je s varenim pomahaju odpovedal nie- naco, ked som sa opytal ci teda prinesu potraviny napr. z obchodu ak treba, tiez povedal nie ved ona vie co navarit a co spratat po jedle , umyt riad a.p.... opat nie ved to vsetko robieva len mama. Kolko krat denne takto jedavate ? (ranajky su hotove uz ked rano vstaneme, obed ide ona dopredu spravit kym sa este my kupeme a veceru mavame zvycajne len nieco suche studene ci opecene.) A na moju otazku co nema pocit , ze jeden z nich nema vlastne ziadnu dovolenku lebo cez rok ich obskakuje doma a na dovolenke znova mi zacudovane odpodel: ale co by ved ona sa na to kazdorocne tesi. (nemal som uz odpoved a dodnes nechapem )
cestoviny, ryza, zemiaky pecene v rure, kuracie prsia alebo ryby na rychlo na panvici, alebo pecene v rure (kym sa pecie, sedim na terase s poharom vina 🙂) zeleninove salaty, tuniakovy salat, grilovacka.. ja rada varim a viem si to uzit aj na dovolenke a je to pre mna casto prijemnejsie aj pohodlnejsie, ako musiet sa obliekat a trepat zakazdym niekam do jedalne alebo do restauracie a sediet medzi kopou ludi, ako je spominane uz vyssie.. zajdeme, samozrejme, aj obcas do restiky, ale nechcelo by sa mi zakazdym..
zo zaciatku, ked sme chodili do chorvatska do apartmanov, tak som si planovala dopredu, ze co budem kazdy den zhruba varit, urobila som si doma aj take masove zaklady do pohara a potom uz len ohrievala a dorabala prilohu, ale to bolo tiez prilis pracne, najma na tu pripravu.. teraz uz nic nechystam dopredu.. podla toho, na co mame chut, tak sa zbehne do obchodu a pripravim.. a fungujeme tak, ze rano dlhsie pospime, ranajkujeme neskor, potom plaz, oddych, zabava a varene jedlo robim az k veceri.. takze jeme v podstate len dvakrat za den, pomedzi to ovocie, zmrzlina.. staci
ono presne, niekedy je viac unavne deti aj seba vyobliekat a stale na ne davat pozor, aby sa slusne spravali, a vo vyvarovniach all inclusive je priserne vela ludi aj hluku.
Kazdemu vyhovuje nieco ine a je fajn vyskusat aj jednu formu dovolenky aj druhu. Zasa nepojdes do Mexika do apartmanu a varit tam, ze....ale Chorvatsko, Taliansko, Spanielsko.....su uplne v pohode
Zo začiatku som povedala, že nejdem na dovolenku kde musím variť. No nakoniec som zistila, že mi to vyhovuje 1000x viac ako nejaký allinclusive. Tie jedla ktoré sa točia stále dokola ma omrzia po 2 dňoch. My sme už takí rozmaznani že nám restauracna strava ani nechuti. Nám nevadi jest cestoviny a rôzne salaty aj každý den. Na dovolenkách jeme cestoviny, ako penne s tuniakom, špagety, robíme si wrapy, pripanr mrazené pirohy, sýte polievky na 2-3dni, a na večeru skočíme na ryby, pizzu, nejaký steak. V pohode takto vykryjeme aj 2tyzdne.
@kinats ano, su zeny, ktore bavi starat sa o rodinu.. samozrejme, ze je super, ked sa rodina aj podiela a pomoze, ale ani to nie je vzdy nutne, niekto si rad urobi vsetko sam, aby mal svoj system a nikto sa mu do toho 'nemotal' .. a radostou je, ked to rodina oceni a je spokojna.. ono je to dost prirodzena zenska vlastnost, nie je to az take divne 🙂 .. len dnes je to nemoderne a mnohe zeny sa za takuto prirodzenost aj hanbia, tak to radsej ani nepriznaju 😀
Na dovolenke nevarím a neupratujem .... To nie je pre mňa dovolenka. Ale riešila by som to nejakým šalátom, kus syra, alebo šunka, mozzarela bageta a je to... V horúčavách aj tak Moc nechuti jest
@kinats ja verim, ze take zeny su. Moja svokra je taka. Raz s nami bola na dovolenke (a posledny) a robila presne toto, co popisujes. A ked sme povedali, ze nech si oddychne, navarim ja alebo pojdeme sa niekde najest, bola urazena. Ona takto funguje stale, ze obskakuje vsetkych doma (nas nie, my zijeme daleko). Pre nu je zmysel zivota asi sluzit ostatnym, akurat skoda, ze si to u nich nikto nevazi.
Stravovanie v restauraciach nie je len o peniazoch. Z mojho pohladu je to aj strateny cas sediet denne v restauracii na obed, prist tam s detmi v horucave, cakat..jedla na plazi su kvalitou zvacsa biedne. Najma odkedy mam male deti, varenie na dovolenke mi nerobi problem, varim jednoduche jedla(cestoviny, rizoto, ryby..) a rychle polievky(vajickova, rajcinova..)... vecere riesime bud v restauracii, grilujeme na terase/dvore alebo nieco do ruky pri prechadzke mesteckom kde sa nachadzame.
Moja priorita je pekne ubytovanie 0-10m od mora, navarit odbehnem len tak v plavkach hocikedy, nemam pevny cas. Cez obedne horucavy vsetci spolu oddychujeme, driememe na apartmane 😀 ja sa naozaj vraciam aj z takejto dovolenky oddychnuta a cerpam z toho este velmi dlho.
Varím doma skoro každý deň, takže na dovolenke si chcem od toho oddýchnuť. Chodíme do hotela s allincluive, každý sa najeme kedy chceme a čo chceme. A sme hladní, aj keď je teplo, a hlavne decká v puberte, ktoré sú celý deň v bazéme a v mori, asi by im nestačil iba šalát alebo trojuholník pizze.
@simona20201309 tak najprv napíšeš, že ti vadí strava allinclusive v hoteli lebo sa tam točí stále rovnaké dookola a hneď v ďalšej vete napíšeš, že keď varíš ty, tak vám nevadí jesť každý deň to isté, cestoviny, šalát... logika no. Si nabudúce vyber lepší hotel.
Na dovolenku, kde treba varit, by som nesla. To si mozem doma bazen nafuknut, alebo vybehnut poobede na kupko vedla do mesta...takze ano, mne by to vadilo, resp.nevadilo, lebo by som skratka nesla 😀
áno vadí mi to, na dovolenku idem all inclusive. A najviac si užívam jedlá, ktoré som si ja nijakým spôsobom nemusela pripraviť :D
@belllinka ty si brzda? Cestoviny vieš urobit na milión spôsobov. Kde pisem že jeme špagety 14dni? Nabudúce sa radšej zdrz takého primitívneho komentovania
A hlavne navaríme si tak, ako to mame radi my
Ja na dovolenke nevarim, varim doma kazdy den, takze na dovolenke nehrozi. Varila som jedine prve prikrmy pre dieta, ked sme boli na dovolenke s uplne malym dietatom. Keby som nahodou musela, tak by to boli asi cestoviny na rozne sposoby.