Maminky, ktoré sebe a prípadne aj dieťaťu varíte stravu (obed) do školy a máte klasickú pracovnú dobu (8,5 hodiny plus cesta), kedy to robíte? Varíte večer? Ráno? Potešia ma aj tipy na obedáre, s ktorými máte dobrú skúsenosť. Ďakujem.
je to tazke, ja musim variz muzovi obedy, lebo on nema stravovanie, ale ja ked navarim viac, rychlo dam do plastovych nadobiek do mrazaku, a potom ked sa mi nechce v nedelu varit na pondelok uz mam obedy..
@kacernakokse ďakujem, krabičky pozriem v Kauflande 🙂 Na 2-3 dni sa mi variť nedá, dieťa ma histamínovú intoleranciu. To skôr asi ako píše @denkatn pomrazím, čo sa bude dať. Baby a čo tak najčastejšie varíte, fakt také rýchle, ale zas nech to má aj pestré.
aj moja ma antihistamin. varievam na doma zeleninove polievky a pridavam sojovu smotanu, rozmiesam. a inac cestoviny s omackou alebo ryzu,
Varím večer. Máme to na večeru a potom na druhý deň na obed. Syn obeduje doma, keď príde zo školy. Varím úplne bežné veci, vlastne úplne hocičo, čo ti napadne.
varim vecer
zvacsa varim vecer. fakt ako cez den sa mi takto jedlo proste chystat nechce. takto cez tyzden sa varia si myslim, ze take tie klasicke jedla ako rizoto, pekelt, cestoviny. proste zvacsa s cim nie je az tak moc prace
synovi som do škôlky varila diétnu stravu, varila som väčšinu veľmi skoro ráno, aby to bolo čerstvé - ale musela som mať premyslené, čo to bude. vstala o piatej a už to išlo.
teraz si nosíme s manželom obedy do práce, v podstate takmer každý deň. v pondelky máme vždy čosi z nedele. a ďalšie dni varím večer (máme to na večeru + na druhý deň ako obed), väčšinou tiež mám premyslené rýchle jedlá - rizoto, cestoviny, rôzne zapekané veci, občas čínu - my to ale máme radi, pokojne sme bez mäsa takmer celý týždeň. takže obvykle je to bleskovka.
Vždy varím večer, keď mám pracovný deň aj keď mám voľno. Vyberám rýchle jedlá kde priprava zaberie do 20 minut a robia sa same a varím tak na 2-3 dni. Čo sa krabičiek týka, tak mam rada z Kauflandu, nevím aká je to značka.