Vanilkový lusk do mascarpone?

marta1315
17. jún 2019

Ahojte 😁
Zhanala som vanilkovu pastu no nenašla... Žienky keď kúpim vanilkový lusk.. Koľko ho mam dat do mascarpone aby mal dobrú vanilkovu chuť?
Na pol kg mascarpone napr stačí vyskrabat jeden lusk alebo viac? Nemám s tým skúsenosť, neviem aký je silný ...
Ďakujem vám pekne za odpovede 🙂

svettii
17. jún 2019

Ak máte nejaké cukrárske potreby v meste tak skús tam ale pár krát som videla aj takých väčších obchodoch ako tesco kaufland a tak medzi vecami na pečenie ale nie vždy, to musíš vychytať

marta1315
autor
17. jún 2019

@svettii no ja som v zahraničí a majú len lusk 😔

fkata
17. jún 2019

@marta1315 Podľa mňa 1 lusk je úplne dosť na 500 g mascarpone. Príp. si urob doma vanilkový cukor. Ja lusk bežne používam aj do pudingov.
Inak dr. Oetker má kvalitnú vanilkovú pastu.

nickpick
18. jún 2019

@marta1315 raz som skusala varit s luskom, ale uprimne ta vanilkova chut bola nevyrazna, skus bio vanilkovy cukor od Amylonu (predavaju v DM, alebo zdravych obchodikoch)..

annamaria4
18. jún 2019

podla mna ten jeden lusk bude tak akurat., ako menej by som asi nedavala. daj ten jeden a ochutnaj, ci ti teda bude stacit alebo nie

simca06022011
18. jún 2019

lusk najskor posuchaj hore dole, rozrez na doske na polovicu a vyskrab z tade semienka uplne az po koru (koru nevyhadzuj, daj si ju do dozi s praskovym cukrom a on od toho chyti vanilkovu vonu, kludne ho tam nechaj "na stalo") . Jeden ti do pol kila staci podla mna, zalezi od toho aky "stavnaty" este bude, mne kolkrat aj polovica stacila. Ono mne uz vonaju ruky od toho len ked to pripravujem 😃 Ale umelu aromu silnu vanilkovu ako su ludia zvyknuti napr. z pudingov, zmrzlin.. do toho nedostanes z lusku, ak potrebujes, daj vanilkovy cukor este. Ale na ochutenie kremov do tiramisu atd, ten lusk staci.

zuzlaka
18. jún 2019

jeden lusk stačí na takéto množstvo, pastu aj v tescu som dostala naposledy, treba hľadať 🙂 Ale s tým množstvom to tiež netreba zbytočne preháňať 🙂