Ahojte 😁
Zhanala som vanilkovu pastu no nenašla... Žienky keď kúpim vanilkový lusk.. Koľko ho mam dat do mascarpone aby mal dobrú vanilkovu chuť?
Na pol kg mascarpone napr stačí vyskrabat jeden lusk alebo viac? Nemám s tým skúsenosť, neviem aký je silný ...
Ďakujem vám pekne za odpovede 🙂
podla mna ten jeden lusk bude tak akurat., ako menej by som asi nedavala. daj ten jeden a ochutnaj, ci ti teda bude stacit alebo nie
lusk najskor posuchaj hore dole, rozrez na doske na polovicu a vyskrab z tade semienka uplne az po koru (koru nevyhadzuj, daj si ju do dozi s praskovym cukrom a on od toho chyti vanilkovu vonu, kludne ho tam nechaj "na stalo") . Jeden ti do pol kila staci podla mna, zalezi od toho aky "stavnaty" este bude, mne kolkrat aj polovica stacila. Ono mne uz vonaju ruky od toho len ked to pripravujem 😃 Ale umelu aromu silnu vanilkovu ako su ludia zvyknuti napr. z pudingov, zmrzlin.. do toho nedostanes z lusku, ak potrebujes, daj vanilkovy cukor este. Ale na ochutenie kremov do tiramisu atd, ten lusk staci.
jeden lusk stačí na takéto množstvo, pastu aj v tescu som dostala naposledy, treba hľadať 🙂 Ale s tým množstvom to tiež netreba zbytočne preháňať 🙂
Ak máte nejaké cukrárske potreby v meste tak skús tam ale pár krát som videla aj takých väčších obchodoch ako tesco kaufland a tak medzi vecami na pečenie ale nie vždy, to musíš vychytať